Podaljševanje življenske dobe interventne obleke

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Pomorc1
GE: PGD Prekopa ČS

Podaljševanje življenske dobe interventne obleke

Odgovor Napisal/-a Pomorc1 »

Pozdravljeni,

Pred nekaj dnevi sem od enega od prodajalcev gasilske opreme slišal, da se lahko določenim interventnim oblekam podaljšuje regulativna življenska doba z upoštevanjem določenih navodil. Govora je bilo o Preventovih oblekah. Ali ima mogoče še kdo informacije, če še kakšen drugi proizvajalec nudi kaj podobnega?
Namreč malim društvom z omejenimi sredstvi in malo intervencijami je vsako dodatno leto na opremi "od boga poslano".

Hvala za informacije

R
RomanB
GE: PGD Repnje-Dobruša
Kraj: Vodice
Kontakt:

Re: Podaljševanje življenske dobe interventne obleke

Odgovor Napisal/-a RomanB »

Najbolje da vprašaš. Na Brniku je podjetje, ki to izvaja, cena pa ni visoka.
Ne vem pa za koliko časa ti izdajo potrdilo in za katere proizvajalce oblek ga izdajajo.
zibko
Kraj: Dvor pri Polhovem Gradcu
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a zibko »

Na Brniku je govora o temle:
http://www.decontex.si/
Pomorc1

Sem govoril z Decontex. Oni so v pogovorih ampak zaenkrat se z njimi se ne da nic zmenit okol podaljsanja ko zivljenska doba (10 let) potece. Zaenkrat sta baje edina proizvajalca k to omogocota Prevent in Texport. Ce kdo se ve za kako firmo prosim naj sporoci...
Je pa ta Decontex cisto super zadeva in se jo bomo vsekakor v kratkem posluzili.
Uporabniški avatar
gapi
GE: Lukovica
Kraj: Lukovica
Kontakt:

Odg: Re: Podaljševanje življenske dobe interventne obleke

Odgovor Napisal/-a gapi »

Pomorc1 napisal/-a: Zaenkrat sta baje edina proizvajalca k to omogocota Prevent in Texport.
Za Texport sem 100% da je temu res tako. Ob nakupu dobiš tudi njihovo izjavo, da je življenska doba oblek več kot 10 let, seveda ob primernem vzdrževanju in evidenci. Za slednje tudi sami organizirajo izobraževanja kako ravnati z opremo, da bo temu res tako.
Nočem dealti reklame, a tudi to je pri nas razlog, da smo sedaj že nakal let zvesti Texportu, četudi nakup teh oblek ni ravno poceni, sploh v primerjavi z kakšnimi nizkocenovnimi proizvajalci.

Za Pervent sem pa zelo skeptičen, da ima kaj podobnega. Da ne bom koga užalil, Nikoli nisem raziskoval njihovih produkotv, tako da je res popolna neznanka.

Lep pozdrav!

Gašper Mav
http://www.gasilci-lukovica.si
Pomorc1

Pri Preventu lahko pred potekom neses obleko na evaluacijo in ce oni ocenijo da je obleka se v dobrem stanju, ti izdajo nov certifikat za leto ali dve...pac glede na stanje obleke. Danes so mi to po telefonu potrdili.
Ali ima slucajno kdo izkusnje z Bas Lovrenc?
Odgovori