gasilske veselice
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
-
oca
gasilske veselice
Zanima me kako imate pri vas urejeno s prijavami gasilskih veselic? V Uradnem listu RS, št. 39/2011 je bil dne 25. 5. 2011 objavljen Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o javnih zbiranjih (ZJZ-E) in začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, to je 9. 6. 2011. Pri prijavi prireditve so nas opozorili da moramo v primeru, da če je veselica dlje od 23 ure da moramo imeti varnostno službo!!!!!
Torej so nam zopet dodali še en finančni strošek. Sprašujem se ali je še sploh smiselno pripravljati veselice?????
Kaj si mislite o tem ostali
Torej so nam zopet dodali še en finančni strošek. Sprašujem se ali je še sploh smiselno pripravljati veselice?????
Kaj si mislite o tem ostali
Re: gasilske veselice
mi imamo že par let vedno varnostno službo.
v vsakem primeru je bolje to, kot pa, da v primeru, če nastane "kažin" se gasilci spravimo v pretep za umirit zadeve, pa jih še kdo od naših skupi.
tudi strošek ni nevem kako velik.
v vsakem primeru je bolje to, kot pa, da v primeru, če nastane "kažin" se gasilci spravimo v pretep za umirit zadeve, pa jih še kdo od naših skupi.
tudi strošek ni nevem kako velik.
A. Suban
Odg: gasilske veselice
Če si te nove dopolnitve dobro prebral piše, da moraš imeti varnostno službo v primeru, da se prireditev prične po 23.00 uri.
Kaj pa je če se prične ob 20.00 uri in traja recimo do druge ure zjutraj, pa ni definirano?!
Kaj pa je če se prične ob 20.00 uri in traja recimo do druge ure zjutraj, pa ni definirano?!
Stati inu obstati. /Trubar/
primer iz letošnjega kresovanja ki ga je organiziralo lovsko društvo:
kresovanje se je pričelo ob 19.00 ( takrat smo začeli gasilci izvajati požarno stražo)
.
.
ob 21.00 se je prižgal kres
ob 23.00 sta se pripeljala dva varnostnika (varnost maribor) katere je moralo lovsko društvo najeti če so želeli imeti kresovanje preko 23.00 ure. Varnostnika sta ostala tam do 01.00 takrat se je kresovanje tudi zaključilo.
kresovanje se je pričelo ob 19.00 ( takrat smo začeli gasilci izvajati požarno stražo)
.
.
ob 21.00 se je prižgal kres
ob 23.00 sta se pripeljala dva varnostnika (varnost maribor) katere je moralo lovsko društvo najeti če so želeli imeti kresovanje preko 23.00 ure. Varnostnika sta ostala tam do 01.00 takrat se je kresovanje tudi zaključilo.
Vijolčno sveti se nebo !
-
matej12
V kakšnem razponu se pa giblje cena varnostne službe za varovanje neke prireditve?
dopolnitev zakona napisal/-a:»12.a člen
(prireditve, na katerih je obvezno vzdrževanje reda z varnostniki)
Če organizator iz 1. točke prvega odstavka oziroma društvo ali druga organizacija iz 2. točke prvega odstavka prejšnjega člena prireditve organizira kot svojo redno dejavnost s tem, da nudi mehansko ali živo glasbo za ples oziroma družabni program, mora na prireditvah zagotoviti vzdrževanje reda z varnostniki v skladu s predpisi, ki urejajo zasebno varovanje, če:
– prireditve organizira v okviru dejavnosti gostinskega obrata (obratovanje diskotek ali nočnih klubov s ponudbo alkoholnih pijač),
– prireditve organizira v okviru drugih dejavnosti za prosti čas (obratovanje diskotek ali nočnih klubov brez strežbe pijač) ali
– prireditve organizira po 23. uri.
Vzdrževanje reda mora v skladu s predpisi, ki urejajo zasebno varovanje, zagotoviti tudi organizator, ki opravlja gostinsko dejavnost, če v svojih poslovnih prostorih občasno organizira javno prireditev s tem, da nudi živo ali mehansko glasbo za ples ali družabni program.
Organizator iz prvega in drugega odstavka tega člena mora določiti osebo, ki ima odgovornosti vodje prireditve.«.
-
RomanB
- GE: PGD Repnje-Dobruša
- Kraj: Vodice
- Kontakt:
Evo mi smo letos prvič imeli varnostnike. Varovali so od sedme ure do druge ure zjutraj, enako je igral ansambel. Računali so 200€ za tri varnostnike plus malica. Meni osebno se ne zdi nek pretiran strošek.
Verjetno je marsikje po SLO tako (na našem koncu zagotovo je) da ima skoraj vsako PGD nekaj fantov zaposlenih pri raznih varnostnih službah, pri nas recimo pri Varnost Maribor. Ni hudič, da se ne da dogovoriti z njimi, da se takšna stvar pokompenzira, če ne drugače pa s kakšno gasilsko stražo z GVCjem na kateri od večjih prireditev, ki jih varuje omenjeno podjetje.
Odg: Re: gasilske veselice
Dvesto evrčkov se res ne sliši pretiran strošek, jest pa sem bolj stare sorte pa še včasih malo preračunam v tolarje in se mi petdeset (50) jurjev sliši kar velik strošek.RomanB napisal/-a:Evo mi smo letos prvič imeli varnostnike. Varovali so od sedme ure do druge ure zjutraj, enako je igral ansambel. Računali so 200€ za tri varnostnike plus malica. Meni osebno se ne zdi nek pretiran strošek.
jah pomoje 200 eur ni tak strošek v primerjavi z kaznijo če pride inšpekcija kar se čedalje več dogaja
-
RomanB
- Kontakt:
Težko je primerjati s tolarji, včasih si za 50 tisočakov dobil več, kot pa danes z 200euro. Pri nas je pač tako bilo, da so sosedje zahtevali varnost in ne s strani gasilcev, zgolj zato, da če prido do kaj, gasilci ne odgovarjamo. Na začetku nas je bilo strah velikega stroška, potem pa smo izvedli par cen in takoj sprejeli omenjeno ponudbo. Glede na to, da se v povprečju za ansamble daje okoli 1500euro, 200euro ni veliko za pomirjene živce.
Pozdravljeni, glede varnostne službe in načina varovanja javnih zbiranj je kar nekaj posebnosti in podzakonskih aktov, ki niso zanemarljivi. Samo za primer naj navedem, da če ste varovali prireditev s 3 varnostniki, potem na prireditvi ni bilo več kot 900 gostov itd. V naslednjih dneh bom pripravil konkreten odgovor na temo, lahko pa povem, da je uradni odgovor MNZ, da omenjena sprememba člena govori o pravnih osebah, ki imajo za osnovno dejavnost gostinsko itd. kar gasilska društva nismo. In res je, prireditev se še vedno lahko varuje z reditelji. Ne pustite pa se zapeljati varnostnim službam, saj nekatere niti nimajo licence za varovanja javnih zbiranj, kar pa morajo imeti v primeru, da varujejo javno prireditev. Da ne govorim o ocenah ogroženosti ipd. ki jih morajo varnostne službe v primeru prevzema varovanja predložiti ob prijavi javne prireditve. Odgovor bom dopolnil. LP
-
RomanB
- Kontakt:
Res nismo imeli več kot 900 gostov. Na podjetju, ki je opravljal varnost so povedali številke koliko varnostnikov je zahtevano glede na to koliko gostov je na veselici. Pri nas se cifra giblje nekje okoli 200, mislim, da je to tudi spodnja meja med 2 in 3 varnostniki, zato smo rajši podpisali za tri. Varnostna služba, ki je opravljala varovanje ima licenco in je kar priznana v Slovenskem prostoru in smo jo najeli zaradi zahtev sosedov in naših mirnih živcev. V prejšnih letih so se okoli prizorišča pri sosedih pač dogajala uničevanja lastnine, tako da smo sosednje parcele zajeli v načrt varovanja in letos ni bilo problemov. Redarje gasilce smo še imeli, ki so urejali promet in delali obhode. Zakonov pa res nismo brali.
Spored izvedenih del - ansambel Lojzeta Slaka
Pozdravljeni,
da ne odpiram nove teme bom kr tuki vprašal.
Zanima me, če ima kdo, ki je imel na veselici ans. Lojzeta Slaka še njegov spored izvedenih del, ki ga zahteva Sazas.
Ker kljub temu, da Sazas-u dopovedujem da se sporeda od Slaka ne da dobiti dobivam opomine.
Info. lahko tudi na email: z.radencic@gmail.com
Za vsako informacijo sem zelo hvalažen!
Lp, Zvone
da ne odpiram nove teme bom kr tuki vprašal.
Zanima me, če ima kdo, ki je imel na veselici ans. Lojzeta Slaka še njegov spored izvedenih del, ki ga zahteva Sazas.
Ker kljub temu, da Sazas-u dopovedujem da se sporeda od Slaka ne da dobiti dobivam opomine.
Info. lahko tudi na email: z.radencic@gmail.com
Za vsako informacijo sem zelo hvalažen!
Lp, Zvone
-
aladdin
jaz pa imam vprašanje v zvezi s prirpavo hrane na gasilskih veselicah - jo pripravljate sami ali imate gostinca, ki to prevzame?
in če jo pripravljate sami, mi lahko nekdo na kratko razloži, kakšne papirje oz. pogoje rabimo imet? Ste to dejavnost vnesli tudi v novi staut, med pridobitne dejavnosti?
Hvala za pomoč!
in če jo pripravljate sami, mi lahko nekdo na kratko razloži, kakšne papirje oz. pogoje rabimo imet? Ste to dejavnost vnesli tudi v novi staut, med pridobitne dejavnosti?
Hvala za pomoč!