Jeklenka za plin v gospodinjstvu

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Frenk1

Jeklenka za plin v gospodinjstvu

Odgovor Napisal/-a Frenk1 »

Zdravo!
Upam da ta tema spada sem, ce ne, se opravicujem.
Doma kuhamo ze od nekdaj na plin. Menjam jeklenke na cca 6 tednov, na vsako 2-3 menjave tudi gumijasto tesnilo.
Do vceraj nisem imel tezav. Vceraj pa ko sem zamenjal jeklenko in sem preveril gorenje plina na rinkah,
pa je bilo na mali rinki vse OK, na veliki, pa ko sem jo odprl za najvecji ogenj, pa je pri jeklenki pri ventilu zacelo
sumeti, kot bi nekaj spuscalo, ampak vonj ni bil po plinu. Tudi nisem zacutil nobene sapice ob tem. Ko sem plin na veliki rinki toliko priprl, da je golel le najmanjsi ogenj, je tudi sumeti nehalo. Sedaj se sprasujem, da verjetno plin ne spusca, ker bi potem to tudi pri
mali rinki spuscalo, ali pri malem ognju na veliki rinki, ali pa se motim. Upam da ne. Ampak od nekje se pa mora pojaviti nekaj.
Mogoce se pri varnostnem ventilu kaj sprosca ali uravnava pritisk in pretok plina. Ce ima kdo kaj podobnih izkusenj, bi ga lepo
prosil za mnenje. Hvala in Lep pozdrav.
NA POMOC

Frenk
kmhslo

Re: Jeklenka za plin v gospodinjstvu

Odgovor Napisal/-a kmhslo »

Bi rekel da nič bat ker to kar slišiš je zvok pretoka plina ... isto je pri avtu .. hitreje se pelješ bolj se ga sliši ... gumijasto tesnilo pa raje menjaj na vsako menjavo
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odg: Jeklenka za plin v gospodinjstvu

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Frenk , mene pa zanima kakšno jeklenko (posodo z UNP) imaš. Namreč naše 10- ke nimajo varnostnih ventilov ?
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
frakelj

Re: Jeklenka za plin v gospodinjstvu

Odgovor Napisal/-a frakelj »

Jeklenke nimajo varnostnega ventila kot ga Frenk1 imenuje, ampak uravnalec pritiska.
Frenk1

Odg: Jeklenka za plin v gospodinjstvu

Odgovor Napisal/-a Frenk1 »

Hvala za odgovor vsem 3m. Res sem se malo nerodno izrazil.
Mislil sem ventil za uravnavanje pritiska na dovodni gumijasti cevi s prikljucno matico.
Khmslo, uposteval bom tvoje mnenje glede menjave in tudi sam mislim in upam, da je tako
kot si napisal glede pretoka plina.

LP F
Odgovori