Tečaj specialnosti bolničar

Tečaji, vaje, šola ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabnik001

Tečaj specialnosti bolničar

Odgovor Napisal/-a Uporabnik001 »

Živjo!

V našem društvu imamo člana ki je imel v SV čin bolničarja. Zanima me ali lahko ta čin pridobi tudi v gasilstvu (brez tečajev) :?:

LP Uporabnik001[/url]
Uporabniški avatar
Grega
Kraj: Bled-Aerodrom Ljubljana
Kontakt:

Bolničar

Odgovor Napisal/-a Grega »

Ja lahko ga pridobi vendar mora vse dokumente, ki jih je tam pridobil predložiti na GZS.
Grega ( 040 738 525 )
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Re: Tečaj specialnosti bolničar

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

Uporabnik001 napisal/-a:Živjo!

V našem društvu imamo člana ki je imel v SV čin bolničarja. Zanima me ali lahko ta čin pridobi tudi v gasilstvu (brez tečajev) :?:

LP Uporabnik001[/url]
Mislim da čina ne more pridobiti, lahko pridobi specialnost bolničar ob predložitvi potrdila SV in ustrezne utemeljitve PGD in GZ. Ob predpostavki, da ima vaš član že čin gasilca, bo moral kljub prizani specialnosti opraviti tečaj za vodjo skupine, potem pa stažirati 3 leta, ko mu je omogočeno napredovanje v gasilca II. stopnje na podlagi priznane specialnosti. Taka je moja obrazložitev, ki pa ni nujno pravilna, zato vprašaj še na GZS.

LP

Janez :lol:
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
Jure Čokl
Piranja
GE: Lukovica
Kraj: Trnjava
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure Čokl »

... gre pa za izjemno koristno in potrebno znanje, ki bi ga po mojem moral obvladati vsaj 1 gasilec / društvo. Potem bi lahko hitreje ukrepali tudi pri intervencijah, kjer obstaja sum, da gre za težje poškodbe. Seveda lahko to tudi pomeni, da bolničar ugotovi, da do prihoda reševalca ne smemo storiti ničesar. Ampak včasih bi to bilo lahko celo bolje... :oops:
"Čoklu kot ponavadi goflja prehiteva pamet. P.S.: Puno priča, malo radi!" Anonimni gost, 30. oktober 2005
Uporabniški avatar
Jani
Kraj: Kranjska Gora
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jani »

Kot nam je zadnjič na tečaju za poveljnike povedala Simona, je potrebna fotokopija spričevala o opravljenem, vsaj osemdeset urnem tečaju iz prve pomoči, ali fotokopija spričevala za medicinskega tehnika in opravljen tečaj (vsaj) za vodjo skupine. Izpolniš še obrazec za pridobitev specialnosti in ni panike (baje)!

lp Jani
Uporabniški avatar
metodg
GE: PGD Brezje na Gor.
Kraj: Brezje na Gorenjskem
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a metodg »

Ni panike. Preverjeno.

Metod G.
Bomo zmogli??? BOMO JA!!!! ... je rekel mojster MIHA.
Uporabniški avatar
Carleone

Odgovor Napisal/-a Carleone »

Mene pa zanima, koliko bolničarjev imate v društvu?
No brain - No tumour
Uporabniški avatar
Šumadinac
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Šumadinac »

Torej, če je član zdravstveni tehnik po poklicu, mu ni potrebno delati specialnosti, če prav razumem!
Carleone, pri nas sta 2 člana(zaenkrat), a le eden je aktiven!
Šumadinac
Ogenj in slama, naj bosta sama!(ljudski pregovor)
Uporabniški avatar
Carleone

Kolikor je meni znano mu ni potrebno delati tečaja posebej. Ker tudi mi nismo delali tečaja v okviru GZS, ampak v okviru RK in CZ. Gre pa za 70. urni tečaj + 10 ur za vodjo. Mora pa imeti absolutno čin Gasilec II - vodja skupine! V našem primeru je tajnica GZ oddala predlog na GZS.

Zanima me še prepoznavnost bolničarjev na intervenciji. Pri nas uporabljamo kar označevalni trak za na rokav, kakor je razvidno iz slike.
No brain - No tumour
Uporabniški avatar
Carleone

Označevanje bolničarja[/img]
Priponke
PA231197_resize.JPG
No brain - No tumour
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kontakt:

Carleone napisal/-a:Mora pa imeti absolutno čin Gasilec II - vodja skupine!
Majhen popravek, gasilec I-vodja skupine, ki pa po priznanem tečaju pridobi čin gasilec II , če je v činu gasilec I že tri leta.

V našem društvu imamo 4 bolničarje, na GZS smo posredovali tudi predlog oznake , no nič od tega. Še dobro, da se poznamo, predvsem pa naše znanje :twisted: .

LP

Janez 8)
Uporabniški avatar
Carleone

Me prav iz firbca zanima, kakšen je ta vaš predlog? Ker drugače znak specialnosti je že znan.
Priponke
bolnicar.jpg
No brain - No tumour
Uporabniški avatar
Mitja Gregorič
Naj forumovec 2003
Naj forumovec 2003
Kraj: Volčja Draga
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitja Gregorič »

Tudi jaz sem na zvezo poslal pred leti (6) papire da imamo nekateri ze opravljen tecaj za bolnicarje (eni so zdravsteveni tehniki) pa ni
od tega do dandanes....mogoce je tam "Gora" papirjev..... :evil: :evil: :? :?
Operativci - Bratje v ognju,dimu in pepelu

Slika
Slovenski gasilci >KLIKNI< !!!
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kontakt:

Carleone napisal/-a:Me prav iz firbca zanima, kakšen je ta vaš predlog? Ker drugače znak specialnosti je že znan.
In kam si boš to značko zataknil :?: Bolničarje namreč rabimo na intervenciji in mora biti vidno označen. Znak bi bil lahko nameščen narokavu (gasilec bolničar), ali pa na zadnjem delu čelade.

Seveda nekaterim kvazi bolničarjem bolj odgovarja tvoja značka na sliki, saj se je na zaščitni obleki ne nosi, torej tudi ni potrebno ukrepati, ko je potrebno.

Se pravi, če ne znaš ali ne upaš, se ni treba izpostavljati, če pa si označen, to od tebe pričakujejo.

LP

Janez 8)
Uporabniški avatar
Carleone

Nisem omenjal žnačke, ampak znak specialnosti! Značke gotovo ne gre zatikati na intervencijsko obleko. Hotel sem ti samo povedati, da je znak specialnosti že oblikovan, ker si rekel, da ste predlagali svoj znak. Kar se tiče označbe prve medicinske pomoči je jasno -> rdeč križ.
Označevanje čelade samo zadaj nima smisla, ker mora biti viden iz vseh smeri.
Tres je, da kdor ne pozna pravil postopanja, naj se nikakor ne loti zadeve, ker bo ponesrečencu lahko naredil še slabše! Je pa res da je potrebno, da bolničarji redno obnavljajo znanje in sprejemajo nove doktrine. Kar se tiče praktičnega, pa ti da vsaj malo občutka preverjanje znanja ekip PP pri CZ. Kjer ti pacienta namaskirajo do potankosti, vključno z brizganjem krvi. Že tu se kakšen obrne.

Še vedno me zanima vaša predloga označbe.
Za primer, oznaka bolničarja, pripadnika SV.
Priponke
paramedic.jpg
IMG_4615_resize.jpg
IMG_4579_resize.jpg
No brain - No tumour
Odgovori