V našem društvu imamo člana ki je imel v SV čin bolničarja. Zanima me ali lahko ta čin pridobi tudi v gasilstvu (brez tečajev)
LP Uporabnik001[/url]
Mislim da čina ne more pridobiti, lahko pridobi specialnost bolničar ob predložitvi potrdila SV in ustrezne utemeljitve PGD in GZ. Ob predpostavki, da ima vaš član že čin gasilca, bo moral kljub prizani specialnosti opraviti tečaj za vodjo skupine, potem pa stažirati 3 leta, ko mu je omogočeno napredovanje v gasilca II. stopnje na podlagi priznane specialnosti. Taka je moja obrazložitev, ki pa ni nujno pravilna, zato vprašaj še na GZS.Uporabnik001 napisal/-a:Živjo!
V našem društvu imamo člana ki je imel v SV čin bolničarja. Zanima me ali lahko ta čin pridobi tudi v gasilstvu (brez tečajev)![]()
LP Uporabnik001[/url]
Majhen popravek, gasilec I-vodja skupine, ki pa po priznanem tečaju pridobi čin gasilec II , če je v činu gasilec I že tri leta.Carleone napisal/-a:Mora pa imeti absolutno čin Gasilec II - vodja skupine!

In kam si boš to značko zataknilCarleone napisal/-a:Me prav iz firbca zanima, kakšen je ta vaš predlog? Ker drugače znak specialnosti je že znan.