Ker se stvari že ponavljajo, bi jaz dodal samo tole:
Ig in podajanje inštruktorjev vzemite samo kot osnovo, kako se pravilno nekaj dela ali gasi. Potem na vajah to nadgrajujte predvsem s tisto opremo, katero imate v društvu, ker izkušnje so nekaj, kar je pri gasilcih največ vredno. Jemati vse napotke za suho zlato, po mojih izkušnjah, ni ravno najbolje. Sem pa tja iz poročanja naših gasilcev doživim tudi kakšno negativno presenečenje.
Če boste znali dobro izkoristili svoja razpoložljiva vozila in opremo, mislim, da ne morete narediti nič fatalno narobe. Predvsem pa smo pozabili na živo silo, torej gasilce, katere imamo v društvu na razpolago. Vsaka uspešna intervencija je odvisna predvsem od njihovega znanja, pripravljenosti in iznadljivosti. Če znajo vodje intervencij in vodje vozil to znanje izkoristiti, potem sem prepričan, da bo tudi intervencija uspešna.
Dokazovanje, ali je boljši ta ali oni napad, ali ta ali oni ročnik, je brezpredmetno, če tega nimamo doma. KO bomo znali to izkoristiti v polni meri, potem lahko stremimo k nabavi nove opreme, katera nam bo še bolj olajšala delo. Ker jaz vidim opremo kot dobro, če nam olajša naše delo in hkrati izboljša naše rezultate.
Pa še nekaj bi dodal. tudi pogostost in raznolikost intervencij je važna. Več jih je, večkrat boš lahko uporabil znanje iz vaj.
Cev in notranji napad: pravilna izbira ali tvegan vstop?
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.