Zanima me ...

Tečaji, vaje, šola ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Gost

Odg: Zanima me ...

Odgovor Napisal/-a Gost »

no po tvojem urniku lahko poteka izobraževanje tako po šolskih, kot polnih urah
Uporabniški avatar
linkotite
Kraj: Acivkol DGP

Odgovor Napisal/-a linkotite »

Gost napisal/-a:kolk časa pa traja predavanje iz teorije za osnovni tečaj? Polno ali šolsko uro?
Če imaš željo in voljo opraviti omenjen tečaj je tako ali tako vseeno ali traja 45 min ali pa 60min, če pa te to zanima zato, ker si na ta tečaj napoten zaradi ........... in to ni v tvojem interesu, potem pa boljše, da se ga ne udeležiš.

lp
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

ima mogoče kdo kake pole kako izgleda izpit osnovnega tečaja za gasilca? Malo sem izgubljen od vse te literature in nevem več kaj je pomembno in kaj ne :?
RescueMajstr

Re: Zanima me ...

Odgovor Napisal/-a RescueMajstr »

Že sam ime tečaja ti pove da je to osnovni tečaj, ki zajema osnove, torej osnovne stvari ki jih mora poznati vsak gasilec.
Na kratko: poznati moraš osebno in skupno zaščitno opremo gasilca (zaščitne obleke, dihalni aparati...), gasilno opremo (ročnike, cevi, lestve itd...) poznati moraš znake za alarmiranje in zveze, gasilsko taktiko (kaj to sploh je, nevarnosti, kako se pristopi...) poznati moraš gasilne aparate (s katerim se kaj gasi...) poznati moraš vse vrste hidrantov, razpoznati moraš različne pojme nesreč (prometna, naravna, tehnična), posebno poglavje mislim da so tudi dimniki oz kako se gasijo različni požari (gorenje, gašenje, pogoji, vrste požaro...) itd...
Predlagam ti da si celotno zadevo prebereš in naučiš zadeva je nezahtevna in zelo uporabna. Literaturo bi ti morali priskrbeti predavatleji.
Uporabniški avatar
gubina
Kraj: LJ-okolica

Odgovor Napisal/-a gubina »

Gost napisal/-a:ima mogoče kdo kake pole kako izgleda izpit osnovnega tečaja za gasilca? Malo sem izgubljen od vse te literature in nevem več kaj je pomembno in kaj ne :?
tebi se gre samo za čin očitno
di-du-di-du
gasilec667

Odgovor Napisal/-a gasilec667 »

Poglej mi smo na mladinskem tekmovanju imeli enaka vprašanja kot tisti na osnovnem tečaju za gasilca... vse smo rešili brez težav, to je res čista osnova(med drugim tudi tvoja varnost) če že tukaj goljufaš potem res nevem kaj sploh delaš med nami [-X
Uporabniški avatar
pbb

Odgovor Napisal/-a pbb »

Oblika usposabljanja:
Usposabljanje na osnovnem tečaju za gasilca vodi poveljnik gasilskega društva. Samo usposabljanje naj ne bi potekalo v obliki tečaja , pač pa naj bi se razpotegnil skozi celotno pripravniško dobo, ki naj bi po pravilih gasilske službe trajalo od 6 mesecev do največ 2 leti.
Preverjanje znanja:
Po opravljenem usposabljanju tečajniki ne opravljajo formalnega preizkusa znanja. Vodi se le evidenca prisotnosti na usposabljanju. Med usposabljanjem predavatelji in inštruktorji sproti spremljajo in ocenjujejo udeležence z dihotomno lestvico ocenjevanja: uspešno, neuspešno.

Ne pišite o testih, ki ste jih reševali na tem tečaju - takšen tečaj ni potekal v skladu z osnovnim izobraževanjem! Napisali ste resnico ali krivico, ki se vam je dogajala na izobraževanju.
Potem pa ni čudno, ko pridete na Ig za VGČ in so vsi drugi krivi - samo vi tečajniki ne. :shock:
:huh:
če te je strah, delaj tisto česar te je strah !
Izobraževanje

Odgovor Napisal/-a Izobraževanje »

Pozdravljeni, zanima me ali že kdo ve, v katerem kraju bo letos potekal posvet mentorjev ? Vse lete je bilo v Zrečah sedaj naj bi se to spremenilo.
Samovžig

Odgovor Napisal/-a Samovžig »

Pozdravljeni!

Zanima me, če imate v enotah tudi že kaj izkušenj s to zadevo? Peleti so na trgu že nekaj let, vendar še takšnega primera nisem zasledil.
Bi mogoče razumel kakšen samovžig pri lesnih sekancih s previsoko vlažnostjo, za samovžig peletov pa še nisem slišal.

Lp
Priponke
samovžig peletov.jpg
Uporabniški avatar
linkotite
Kraj: Acivkol DGP

Odgovor Napisal/-a linkotite »

Izobraževanje napisal/-a:Pozdravljeni, zanima me ali že kdo ve, v katerem kraju bo letos potekal posvet mentorjev ? Vse lete je bilo v Zrečah sedaj naj bi se to spremenilo.
Misliš na tole?

USPOSABLJANJE - TRENING MENTORJEV

CŠOD Čebelica, Dolenja vas pri Čatežu, 7. 2. - 9. 2. 2014
Matjaž Zupan

Odgovor Napisal/-a Matjaž Zupan »

Samovžig napisal/-a:Pozdravljeni!

Zanima me, če imate v enotah tudi že kaj izkušenj s to zadevo? Peleti so na trgu že nekaj let, vendar še takšnega primera nisem zasledil.
Bi mogoče razumel kakšen samovžig pri lesnih sekancih s previsoko vlažnostjo, za samovžig peletov pa še nisem slišal.

Lp
Ja...tudi jaz sem čudno pogledal, ko sem prvič slišal za samovžig lesnih peletov. V Nemčiji in Švici, pa tudi drugod je bilo celo nekaj žrtev zastrupitve z ogljikovim monoksidom, ki je nastal v skladiščih lesnih peletov. Kako točno pride do začetka oksidacije, ki ima za posledico nastanek CO, še ni čisto jasno, domneva pa se, da gre za neko obliko trohnenja sestavin lesa.

Nekaj na to temo je bilo omenjenega že na tem naslovu: viewtopic.php?f=5&t=12594
Operativa

Odgovor Napisal/-a Operativa »

linkotite napisal/-a:
Izobraževanje napisal/-a:Pozdravljeni, zanima me ali že kdo ve, v katerem kraju bo letos potekal posvet mentorjev ? Vse lete je bilo v Zrečah sedaj naj bi se to spremenilo.
Misliš na tole?

USPOSABLJANJE - TRENING MENTORJEV

CŠOD Čebelica, Dolenja vas pri Čatežu, 7. 2. - 9. 2. 2014

http://www.gasilec.net/operativa/mladina/posvet

Tole sem imel v mislih.
Uporabniški avatar
Dušan
Kraj: Zgornja Bistrica (Tirgot)

Odgovor Napisal/-a Dušan »

Prosim za pomoč, če morda kdo ve za slovenska imena teh vozlov , ki so na sliki v angleškem jeziku ??
Priponke
vozli2.jpg
vozli1.jpg
Tehnika nam lajša življenje!
Uporabniški avatar
gubina
Kraj: LJ-okolica

Odgovor Napisal/-a gubina »

Dušan napisal/-a:Prosim za pomoč, če morda kdo ve za slovenska imena teh vozlov , ki so na sliki v angleškem jeziku ??
pojdi na morjeplovski forum, morjeplovec.com
di-du-di-du
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

za gasilske namene so vozli opisani na našem portalu pod: tehnično reševanje. za mornarico pa išči po spletu...
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Odgovori