Tečaj specialnosti dihalne naprave!

Tečaji, vaje, šola ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
Gregor K.
moderator
moderator
Kraj: Nekje na poti...
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gregor K. »

In po tvojem je to modra odločitev? :shock: :evil:
Si pa igrate, moram priznati, da ima vaš poveljnik jajca. Upam pa, da ima tudi note, za vsak slučaj če bo kdaj moral it klavir igrat. :?
To pa, da ste osrednja enota je, vsaj zame, brez pomena!
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)

In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...

http://www.facebook.com/pgdokonina
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

kolega off the record , pazi da te kdo ne sliši...
se lahko zgodi, da bo nekdo kmalu tudi off duty :P
Uporabniški avatar
binep
Kraj: Podnart
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a binep »

off the record napisal/-a:Čist tak mimo grede.
V našem društvu, ki je tudi osrednje, je običajno, da član ki je star vsaj približno 16 let, lahko že gre na požar, pod pogojem da je dovolj mentalno zrel, ter da ne gre za kakšnega "divjaka". Pred leti sta bila dva naša člana stara 16 ter 17 let, ter sta bila že standardna ekipa za notranji napad ampak nista imela tečaja IDA, zato se mi ne zdi smiselno, da bi bilo omejitev 18 let
Milsem da ti pa s takole izjavo nekdo prleti ven je pa res že prava katastrofa. Pri 16-ih letih standardna ekipa za notranji napad........Poveljnik verjetno nima pospravljene podstrehe. No sicer pa tud jaz poznam take primere ja tolk da verjetno se to resnično tudi dogaja. Mi kar pritisk naraste ko slišem takele dobre pohvale.

lp

Bine
Uporabniški avatar
Tona
Kraj: BREZJE-MB

Odgovor Napisal/-a Tona »

Že kar nekaj časa sem poveljnik društva,pa mi še na kraj pameti ne pade,da bi v notranji napad poslal koga,ki za to ni sposoben,še manj mladoletnika.Član mlajši od 18 let nima na intervenciji v prvih vrstah kaj iskat.Edina varianta je,da je kje v zaledju in pomaga pri pripravi - dovoz vode in kaj takšnega,še raje pa vidim da ostane v domu in pripravi če je kaj potrebno na intervenciji.Pa ne mislit da nimamo mladih.
Uporabniški avatar
pes
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a pes »

Seveda zadeva ni dopustna.
Verjetno samo ugibam, ampak vseeno---
Bi pa rekel da ta mladoletnik ziher od poveljnika sin ali pa kaj takega, in ker ga pozna v dno duše se na njega tudi 100% zanese.
Uporabniški avatar
SAKI
Kraj: PGD ZAGORJE-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SAKI »

off the record napisal/-a:Čist tak mimo grede.
Jazbi ta stavek popravil tako, da bi besedo "grede" izločil :!:
Torej, ČIST TAK MIMO :!:

Dodal pa bom to, da se tudi pri nas zgodi, da sme na intervenciji "prisostovati" gasilec pripravnik :!:
Lahko je "prisoten", če je v vozilih, ki peljejo na intervencijo zanj prosto mesto :!:
Torej, če je zadostno število za posredovanje na intervenciji sedem gasilcev in eno vozilo, toliko pa je tudi prisotnih gasilcev, to pot zanj ni prostora :!: :cry:
Gasilcu pripravniku se že prej določi mentor, in le pod njegovim nadzorom lahko na intervenciji tudi "sodeluje", vendar le pri lažjih nalogah, ki niso nevarne :!:
Ko nalogo, ki mu je bila zaupana, seveda lažjo kakršne je navedel že Janez, stopi k strojniku pri vozilu GVC- 16/25, in tam počaka na naslednja navodila, ali pa na konec intervencije :!:

Se pa to ne dogaja pogosto, ker imamo za to med sabo v poveljstvu, lahko bi rekel, kar strogo oceno kdaj in komu dovoliti :roll: Na prvem mestu je "disciplina", da mu lahko 100% zaupaš, da bo izvajal in se držal tistega, in samo tistega, kar mu je bilo rečeno :!: Šele nato pride v poštev znanje kot pogoj za "prisotnost" :!:

Če je pripravnik tak kot mora biti, na intervenciji ni nobenih težav pri delu :!: Kvečjemu olajšanje, saj ti postori tista lažja dela, ki so tudi pomembna za uspešno intervencijo, s tem, da lahko vsi ostali gasilci opravljajo zahtevnejša dela :!:
S prisotnostjo hitreje in bolje pridobiva znanje ter občutek dela na pravi intervenciji :!:
Tako, da je pri dopolnjenih 18. letih že skoraj zrel sadež za intervencijo, samo odpasti mora še z drevesa, v tem primeru od GVC-16/25 :lol: Ampak tako kot je omenil Janez, nikoli dlje od trojaka, to je maksimalna daljina na katero se lahko gasilec pripravnik oddalji, v našem primeru, od vozila GVC-16/25 :!: :!: :!:

Če se držimo vsi dogovorjenih pravil jaz v tem ne vidim nič slabega, celo iz vidika usposabljanja pozitivno zadevo :!: Sem pa vedno trdil, trdim in bom trdil še v bodoče, da je na prvem mestu disciplina :!: :!: :!:

Lp

Borut Satler
IZKORISTI, A NIKDAR NE IZKORIŠČAJ!

Lp

Borut Satler
jernej_r
GE: PGD Podnanos
Kraj: Podnanos

Odgovor Napisal/-a jernej_r »

Zanima me če je gasilska izkaznica pogoj za opravljanje spec. IDA?
Uporabniški avatar
Janez Tratnik
moderator
moderator
Kraj: Dobračeva - Žiri
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Tratnik »

jernej_r napisal/-a:Zanima me če je gasilska izkaznica pogoj za opravljanje spec. IDA?
NE
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.
Uporabniški avatar
Fire|Man

Odgovor Napisal/-a Fire|Man »

Gre morda kdo na tečaj 13-14.12?
"Pa sam gasilc' sm hotu bit!"
Uporabniški avatar
kosma
Kraj: Kresnice
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a kosma »

Jaz grem 06.-07.12. 2006 :lol:
kosma
Uporabniški avatar
Bobby

Odgovor Napisal/-a Bobby »

Fire|Man napisal/-a:Gre morda kdo na tečaj 13-14.12?
Se vidmo :D

lp :wink:
......dream until your dream come true......

Bobby
Uporabniški avatar
Fire|Man

Odgovor Napisal/-a Fire|Man »

OK, super. Iz našega društva gremo štirje. Bomo kako rekl...

l.p.
"Pa sam gasilc' sm hotu bit!"
Uporabniški avatar
Ndrej
GE: PGD Prečna
Kraj: Prečna, Novo mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ndrej »

kosma napisal/-a:Jaz grem 06.-07.12. 2006 :lol:
Kosma tudi jaz mislim, da grem ta datum. Ni še 100%, saj je brišlo do neke zbrke, ampak najbrž bo držalo. Tako da se vidimo.

LP, Andrej
Uporabniški avatar
Ndrej
GE: PGD Prečna
Kraj: Prečna, Novo mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ndrej »

Popravek, jaz in še 2 naša člana gremo na ta tečaj 7 - 8 december. Gre še kdo ta termin?

Zanima me še, ali vas je večina prespala na Ig-u, ali pa ste se vozili domov?

LP, Andrej
Uporabniški avatar
Matej 9

Odgovor Napisal/-a Matej 9 »

Vombat napisal/-a:Popravek, jaz in še 2 naša člana gremo na ta tečaj 7 - 8 december. Gre še kdo ta termin?
Mi gremo 8. in 9. december.

LP M.
Matej Krnc, VGČ I.

================================================
Ni kosec vsak, ki koso nosi.
Odgovori