ROČNE SVETILKE

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
gasilec77
GE: ljutomer
Kraj: Ljutomer
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gasilec77 »

Pri nas uporabljamo luči MAGLITE, na luči pa smo dali sešiti vrečo, z jermenom, tako, da če rabiš proste roke, si jo pač obesiš preko ramena, in luč lepo osvetli tisti del terena ki ga pač hočeš met rasvetljenega.

LP iz Ljutomera

Dušan
Uporabniški avatar
Marolt
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a Marolt »

Kako pa imate namneščene? V vozilu ali zunaj njega (gasilskem domu)?
Mogoče kakšna slika? Pri nas so izven vozila na polici in ko je intervencija se vzamejo seboj. Smatram pa, da je bolje če so v vozilu ker tako ne ostanejo doma v gasilskem domu, ampak so vedno na kraju nesreče.

LP Marolt
življenje je lepo! Ne boj se mrtvih, boj se živih!
Uporabniški avatar
miha79
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a miha79 »

Pri nas smo dali delati nosilce za svetilke Maglite, katere pritrdiš na Elanov pas.
Bom posredval sliko in ceno!

LP, Miha!
NIKOLI NE RECI NIKOLI!
Uporabniški avatar
gasilec77
GE: ljutomer
Kraj: Ljutomer
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gasilec77 »

V gasilskem domu imamo rezervne 3 maglite luči, in 2 toplux. Pol pa še v vsakem vozilu:

PV 2x toplux, 1 maglite
GVC 16/25, 5 maglite
GVC 16/50, 1 maglite, 2 toplux
GVC 16/60, 1 maglite, 2 toplux
HTV1, 2 maglite, 3x ex izvedba
GV, 2 toplux

LP iz Ljutomera

Dušan
@ndrey
Kraj: GZ Postojna

Odgovor Napisal/-a @ndrey »

Kot alternativa MagLite-u obstaja cel kup bolj poceni produktov, ki so lažji in imajo daljši čas avtonomije. Poleg tega namesto NiCd akumulatorjev uporabljajo NiMh, ki nimajo spominskega efekta. Poleg tega so polnilci narejeni tako, da požrejo manj prostora in se jih da bolj smiselno namontirati tako v omare kot v vozila...
Lets work the problem people, lets not make things worse by guessin'
Uporabniški avatar
Mitja Gregorič
Naj forumovec 2003
Naj forumovec 2003
Kraj: Volčja Draga
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitja Gregorič »

Malo z zamudo ampak le...

na sliki so vidne maglitke z prirejenim pasom za nošnjo preko ramena (visi horizontalno ob telesu)

datoteke/113_1333.jpg

:wink: :wink: :P
Operativci - Bratje v ognju,dimu in pepelu

Slika
Slovenski gasilci >KLIKNI< !!!
LESCE2
Kraj: Lesce-Gorenjska

Re: ROČNE SVETILKE

Odgovor Napisal/-a LESCE2 »

Milan Dubravac napisal/-a:Katere ročne svetilke uporabljate in kako ste zadovoljni z njimi?
Mag-lite vseh dimenzij od največje do žepne, če mi jo ti ne zapleniš. :D

Drugače pa čisto zadovoljivo opravljajo svojo funkcijo,edin problem je da zlo na hitr ugasnejo,ko enkrat začno švohneti.

Ja pa za najmanjšo obstaja kar nekaj vrst uporabnosti...za eno smo zvedeli na Ig-u...zadevo razstavimo,se pravi odvijemo lečo in v zgornji del postavimo držalo, se pravi nam služi kot postavek,sama žarnica pa oddaja tako luštno svetlobo in kaj dobimo...lepo namizno električno "svečo". Kdo je avtor izuma pa nemara veste?
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Re: ROČNE SVETILKE

Odgovor Napisal/-a Peter »

LESCE2 napisal/-a: Kdo je avtor izuma pa nemara veste?
Tisti, ki je prebral navodila.
Uporabniški avatar
matej1
GE: Ilirska Bistrica
Kraj: Ilirska Bistrica

Odgovor Napisal/-a matej1 »

Mislim da ta avtor ki ti je povedal to uporabnost za svetilko ni imel težkega dela saj ko kupiš svetilko Mag-Lite zraven dobiš tudi prospekt, na katerem je naslikanih nekaj uporab svetilke med njimi tudi ta, ki si jo opisal.

l.p.
Uporabniški avatar
matej1
GE: Ilirska Bistrica
Kraj: Ilirska Bistrica

Odgovor Napisal/-a matej1 »

Peter me je malo prehitel z odgovorom.
LESCE2

Hudiča...vidiš vidiš...to pa je narobe,da mi niso dal še navodil za uporabo...naju z Milanam je pa zadeva prov nasmejala tistega dne...no se prav to ni bil patent ampak plagijat :lol: :lol: :lol: :lol:
LESCE2

@ndrey napisal/-a:Kot alternativa MagLite-u obstaja cel kup bolj poceni produktov, ki so lažji in imajo daljši čas avtonomije. Poleg tega namesto NiCd akumulatorjev uporabljajo NiMh, ki nimajo spominskega efekta. Poleg tega so polnilci narejeni tako, da požrejo manj prostora in se jih da bolj smiselno namontirati tako v omare kot v vozila...
Uhhh zanimivo..si prepričan da nimajo spominskega efekta NiMh? Če je tako potem ok zadevšna...samo veliko NiMh akumulatorjev imajo tudi spominski efekt...zato me zanima,če je to res. :oops:

Pa mislim, da me nebo nihče obesil, če povem, da se odsvetuje dofilavanje vseh vrst baterij oz. akumulatorjev.
@ndrey

MHM. našel sem nekaj nasprotujočih si mnenj glede spominskega efekta. :? Kdor želi, si lahko prebere nekaj razlag na spodnjih linkih.

http://www.dansdata.com/gz011.htm
http://www.digibattery.co.uk/ni-mh_store1.html#80
http://www.zbattery.com/zbattery/memoryeffect.html
Lets work the problem people, lets not make things worse by guessin'
LESCE2

No ravno na to sem namignil v moji prejšnji objavi.Če gre za konstrukcijsko podobnim baterijam kot za kompe in mobitele, potem vam, lahko kar iz prve roke povem SLEDNJE....NiMh se pravi nikel-metalhibridne baterije imajo spominski efekt,ki se z večkratnim dofilavanjem viša.Obstajajo sicer regeneracijske aparature ki vam omenjeni efekt zbrišejo, ko je že kriza, ni pa zastonj. Li-poly in Li-ION pa je pesem povsem drugačna,te "nimajo" spominskega efekta in se jih "lahko" dofilava...zakaj sem dal lahko in nimajo v narekovaje...ker vseeno proizvajalci odsvetujejo prepogosto dofilavanje.
That's all folks!!!
@ndrey

Imajo pa seveda NiMh akumulatorji svoje prednosti. Glavni sta večja kapaciteta glede na velikost ter večje število polnilnih ciklov. Imajo pa tudi zelo ravno krivuljo praznjenja in povečini držijo 80% praznilnega časa predpisano voltažo.
Odgovori