GoGo napisal/-a:Zadeva je takšna..imam postajo pa tako kot sem že pisal sem nabavil novo anteno ker imam bolši sprejem kot prej ampak z prejšno antenco je šlo poslušat vse vsaj kolkor gre mojemu kolegu ki ima isto postajo ter staro antenco oz to ki je bila polek..jaz pa imam sedaj novo anteno vndar mi na policiji deluje fenomenalno danes ko pa je bilo takšno deževje pa to pa smo tudi mi imeli nekaj akcij in sem probal poslušat ko sem se peljal v gasilski dom ampak ni se ničesar slišalo prav tako ne sprejemam mariborčanov ter slovenske bistrice ko so danes veliko delali..Staro antenco imam na frekvenčnem pasu od 146-174 to tanovo pa od 146-430..Bi bilo kaj bolše če bi jo dal odkodirat na zare sistem al če je kakšna druga možnost???
LP!
Ne razumem najbolj tvoje teorije. Kaj bi dal ti odkodirat (Kaj je sploh zakodirano

), radijsko postajo ali anteno

.
Kar pa se tiče sprejema je pač tako, enkrat je slabši drugič je boljši, veliko pomeni tudi mikrolokacija in vsekakor tudi vremenske razmere. Vsekakor pa kabina vozila ni najboljše mesto za radijsko komunikacijo z ročno postajo.
Še nekaj pa mi je posebno čudno. Antena, ki je uglašena na širše območje, ti deluje bolje kot antena ki je za ožje frekvenčno območje

. Tuki neki ne štima. Po eni strani govoriš, da imaš sedaj boljši sprejem, po drugi strani pa ne sprejemaš MB in Sl. Bistrice. Kako si sploh preveril, ali res bolje sprejemaš

.
Še nekaj, če si prej sprejemal z anteno 146-174, potem moraš z enteno 146-430 še več. Logično!Vse to je res pod pogojem, da je radijska postaja sprogramirana na kanale, ki jih želiš uporabljati oziroma poslušati.