Za sedaj samo nekaj podatkov, ostalo sledi ko mi bo regijski poveljnik Franc Finkšt poslal podrobne podatke, predvidoma jutri, Vreča Tomaž, član poveljstva pa slike ki jih je posnel z digitalcem.
V štirih dneh gašenja je bilo na požarišče prečrpanih nad 150 tisoč litrov vode, v cevovod je bilo vključenih 100 B in C cevi, plus D cevi, ki so se uporabile za napad... Dolžina cevovoda je znašala med 1500 in 1700 metri. Samo v ceveh je bilo okrog 5000 litrov vode. V verigo je bilo vključenih 5 motornih brizgaln. Požar je vse štiri dni gasilo okrog 170 gasilcev, ter ena gasilka.
Obvezno moram omeniti fante iz Alpinistične enote PGD Luče , ki so te štiri dni dali dušo za gašenje. Ves dan v pečeh nositi vodo, prekopavati teren, zalivati, nositi opremo, pijačo, to ni mačji kašelj. Legende kot so Čif, Dugi, Tomaž (partizanska alpinistična imena) si zaslužijo vso pohvalo. Kapo dol pred njimi, fantje so iz kaljenega jekla
Prav tako še enkrat vsa pohvala koordinatorjem oziroma vodjem intervencije, ki sem jih omenil že enkrat prej.
Iz moje strani pa se moram zahvaliti fantom iz našega PGD, ki so se odzvali mojim klicem in odšli na pomoč kljub temu da so imeli druge opravke ter Juretu za medijsko pokrivanje.
Hvala pa tudi vsem forumovcem ki ste stali v mislih z nami!
Jaz pa dajem kapo dol pred vsem ki so te dni sodelovali na tej intervenciji!
LP!