Mladinsko državno tekmovanje 2006
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
se z Janezom popolnoma strinjam. Ni lepšega kot v lokalnem časopisu videti novico in sliko svojega otroka, ki je nastopil na državnem prvenstvu.
@ Peter: Vsekakor mentor nima časa med izvedbo vaje še slikat, tko da ta možnost popolnoma odpade.
V zadnjem obdobju sem začel intenzivno pisat prispevke o raznih aktivnostih gasilske mladine za časopise predvsem iz delovanja Regije Ljubljana 1 in naše gasilske zveze.
@ Peter: Vsekakor mentor nima časa med izvedbo vaje še slikat, tko da ta možnost popolnoma odpade.
V zadnjem obdobju sem začel intenzivno pisat prispevke o raznih aktivnostih gasilske mladine za časopise predvsem iz delovanja Regije Ljubljana 1 in naše gasilske zveze.
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kraj: Topole
- Kontakt:
Ja, še to sem pozabil omeniti, da ne bo sedaj vsak skakal s fotoaparatom. Govorim o poročevalcih, ki imajo ustrezno pridobljeno akreditacijo, zaradi mene je lahko napisano, da jo mora podpisati župan, vendar, če ga pošilja lokalni medij, mora od tam nekaj prinesti. Pa ne ravno "gasilske" (poštirkane) slike, ampak slike akcije.Peter napisal/-a: Vsekakor mora biti dogodek medijsko čimbolj pokrit,
Res je, da je sedaj v Sloveniji preveč občin, res pa je tudi, da se vse ne zanimajo za gasilsko dejavnost, torej, kakšnega pretiranega drenjanja ne bi bilo.
LP
Janez
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
- Peter
- Upravnik

- GE: Zabreznica
- Kraj: Breznica
- Kontakt:
Nisem napisal, da jih vsak slika ali snema, vendar jih je kar nekaj, saj je mentor edini, ki mu je dovoljeno iti zraven ekipe. Verjetno bo pri tej vaji blizu še šofer. Jutri glej s tribune, pa boš povedal.zibko napisal/-a:@ Peter: Vsekakor mentor nima časa med izvedbo vaje še slikat, tko da ta možnost popolnoma odpade.
- Marjetica
- moderator

- Kraj: Hotinja vas-mariborska regija
Pravkar sem prišla z mladinskega državnega tekmovanja, ogledala sem si ga kot gost. Lahko samo pohvalim organizatorje tekmovanja GZ Starše. Takšna organizacija ni mali zalogaj še posebno, če ti nagaja vreme. No v Staršah je deževalo zjutraj, sedaj je oblačno, tu pa tam se prikaže tudi sonček. Sedaj ne dežuje in upam, da bo tako tudi do konca tekmovanja.
O sami organizaciji tekmovanja bo mogoče napisal kdo od mentorjev, ki je na tekmovanju sodeloval s svojo ekipo. Za ostale vzporedne dejavnosti pa mislim, da je dobro poskrbljeno, za malico so postavljeni šotori, otroci imajo na razpolago tudi nekaj igral, celo vrtiljak .....no največja gužva je bila pri "štantu" policije (verjetno jih delo policije zelo zanima
), tudi tekmovalni prostori so dobro zavarovani z ograjo.
No kako je z novinarji oz. poročevalci ne vem - nisem nobenega videla
In ker nikjer ne gre brez forumovcev - srečala sem Mateja K (ki je pridno delal) in Mirčeka (ki je bil samo opazovalec, tako kot jaz).
O sami organizaciji tekmovanja bo mogoče napisal kdo od mentorjev, ki je na tekmovanju sodeloval s svojo ekipo. Za ostale vzporedne dejavnosti pa mislim, da je dobro poskrbljeno, za malico so postavljeni šotori, otroci imajo na razpolago tudi nekaj igral, celo vrtiljak .....no največja gužva je bila pri "štantu" policije (verjetno jih delo policije zelo zanima
No kako je z novinarji oz. poročevalci ne vem - nisem nobenega videla
In ker nikjer ne gre brez forumovcev - srečala sem Mateja K (ki je pridno delal) in Mirčeka (ki je bil samo opazovalec, tako kot jaz).
V hitrosti časa nikar ne pozabite nase in sebi ljube ljudi!!!
Organizacija ni bila dobra. Govorim predvsem o postavitvi prog in orodja na njem.
Naj navedem le nekaj pomanjkljivosti:
pionirji:
- popolnoma zgrešene vedrovke - ali organizator ne premore 6 pastorjevih brentač?
- neustrezna vedra pri vaji z vedrovko - zatikanje ročajev. Znova organizator ni priskrbel normalnih kovinskih vedr, temveč neko plastiko, kjer so se ročaji zatikali in so imele številne ekipe težave.
- previsoki sodi pri prenosu vode - voda je bila v njih dolita le do polovice, zato so tekmovalci skoraj padli v njih, da so zajeli vodo, posledično pa so jo tudi zelo malo prenesli, ker so z vedrom pri zajemu drsali ob tla posode.
mladinci:
- razmejitev prog z železno ograjo - popolnoma zgrešeno, ker so se cevi zatikale ob njih (železno ograjo) in niso prepuščale vode do konca.
- teren je bil neraven
no pa da ne bo samo negativne strani, naj povem, da sta bili tudi dve stvari dobri.
- prehrana
- dostop za slikanje - tokrat je bilo v nasprotju z Celjem (2004) prostor za slikanje veliko lažje dobit, tako da ubistvo akreditacije res niso bile potrebne.
Naj navedem le nekaj pomanjkljivosti:
pionirji:
- popolnoma zgrešene vedrovke - ali organizator ne premore 6 pastorjevih brentač?
- neustrezna vedra pri vaji z vedrovko - zatikanje ročajev. Znova organizator ni priskrbel normalnih kovinskih vedr, temveč neko plastiko, kjer so se ročaji zatikali in so imele številne ekipe težave.
- previsoki sodi pri prenosu vode - voda je bila v njih dolita le do polovice, zato so tekmovalci skoraj padli v njih, da so zajeli vodo, posledično pa so jo tudi zelo malo prenesli, ker so z vedrom pri zajemu drsali ob tla posode.
mladinci:
- razmejitev prog z železno ograjo - popolnoma zgrešeno, ker so se cevi zatikale ob njih (železno ograjo) in niso prepuščale vode do konca.
- teren je bil neraven
no pa da ne bo samo negativne strani, naj povem, da sta bili tudi dve stvari dobri.
- prehrana
- dostop za slikanje - tokrat je bilo v nasprotju z Celjem (2004) prostor za slikanje veliko lažje dobit, tako da ubistvo akreditacije res niso bile potrebne.
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kraj: Topole
- Kontakt:
No evo, mi pa tako paniko zagnali:D . Upam, da ste vsi lahko poslikali podolgem in počez in bodo lokalni mediji res objavili naša prizadevanja za organizirano delo z maldimi.zibko napisal/-a: - dostop za slikanje - tokrat je bilo v nasprotju z Celjem (2004) prostor za slikanje veliko lažje dobit, tako da ubistvo akreditacije res niso bile potrebne.
LP
Janez
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
- Peter
- Upravnik

- Kontakt:
Kaj pa te je motilo pri vedrovkah?zibko napisal/-a:- popolnoma zgrešene vedrovke - ali organizator ne premore 6 pastorjevih brentač?
Ročaji se niso zatikali, da pa ekipe niso bile vajene plastičnih veder, pa ne more biti krivda organizatorja. Plastična vedra so pravtako normalna kot kovinska. Slednjih je pri takšnih pravilih (dovoljeno metanje) prav škoda.zibko napisal/-a:- neustrezna vedra pri vaji z vedrovko - zatikanje ročajev. Znova organizator ni priskrbel normalnih kovinskih vedr, temveč neko plastiko, kjer so se ročaji zatikali in so imele številne ekipe težave.
Se strinjam, da bi moral biti določen tudi premer posode, pravtako pa tudi dimenzije vedra za prenos vode.zibko napisal/-a:- previsoki sodi pri prenosu vode - voda je bila v njih dolita le do polovice, zato so tekmovalci skoraj padli v njih, da so zajeli vodo, posledično pa so jo tudi zelo malo prenesli, ker so z vedrom pri zajemu drsali ob tla posode.
Ker so dali mladinske vedrovke, namesto pionirskih. Si morda videl tisto ogrodje ob strani, kamor se zvije mladinska cev. No to ogrodje je povzročalo težave, ker so se ekipam pri odvijanju cevi, le-te zatikale.Peter napisal/-a:Kaj pa te je motilo pri vedrovkah?
Si si sploh ogledal kakšno pionirsko vajo z vedrovko na tekmovanju? Po tvojih besedah sodeč to ne bo držalo. Večina ekip je imela velike težave pri prijemu drugega vedra, ni bilo pa malo ekip, kjer so težave nastopile že pri prvem vedru.Peter napisal/-a:Ročaji se niso zatikali, da pa ekipe niso bile vajene plastičnih veder, pa ne more biti krivda organizatorja. Plastična vedra so pravtako normalna kot kovinska. Slednjih je pri takšnih pravilih (dovoljeno metanje) prav škoda.
Bil sem kratek čas prisoten na včerajšnjem tekmovanju in moram rečt , da se v neki meri strinjam z predhodnikom , v vsem pa tudi ne . Brentače so bile kakršne so pač bile - za vse ekipe enake . Podobne brentače so na večini tekmovanj , vsaj na tistih kjer sem bil prisoten . Je pa res , da je na progi 2 delala določene probleme tretja brentača , ki je šla malo bolj trdo - ampak kot sem že napisal za vse enako . Okoli vedrovk pa bi se strinjal z Petrom - bilo je kar v redu da so bile plastične . Se pa popolnoma strinjam o neprimernosti sodov pri štafeti , kajti bili si previsoki in otroci - predvsem tisti manjši - so imeli velike težave pri zajemanju vode .
Največja tema v življenju je nevednost in žal tudi neumnost .
- Peter
- Upravnik

- Kontakt:
Res je, če nisi navajen delati z nekim orodjem oz. ga prvič vidiš, je težko pričakovati dobre rezultate. Vrsta vedrovke je bila znana en mesec pred tekmovanjem in tudi dolžina cevi je bila skrajšana na 2 m. Če se ne motim, so bile takšne vedrovke že na državnem tekmovanju v Žalcu, v Celju pa so bile Pastorjeve. Res pa je, da je s slednjimi ponavadi več težav.zibko napisal/-a:Ker so dali mladinske vedrovke, namesto pionirskih. Si morda videl tisto ogrodje ob strani, kamor se zvije mladinska cev. No to ogrodje je povzročalo težave, ker so se ekipam pri odvijanju cevi, le-te zatikale.
Enaka vedra so se uporabljala že na državnem tekmovanju v Celju. Vsaka ekipa si je lahko nastavila ročaje in kar se tega tiče, pri teh vedrih ni bilo težav. Če bi bila kovinska bi se pa spet našel kdo, ki bi očital, da so pretežka. Kaj bi na kovinska rekel sodnik, ki je dobil plastičnega v glavo, pa lahko samo ugibamo.zibko napisal/-a:Večina ekip je imela velike težave pri prijemu drugega vedra, ni bilo pa malo ekip, kjer so težave nastopile že pri prvem vedru.
Rezultate najdete na http://www.gasilec.net/prispevek.php?leto=2006&id=102
No tudi jaz sem se skupaj z ekipo mladink udeležil tekmovanja in lahko rečem, da je bilo vse skupaj kar vredu izpeljano. Vsa pohvala organizatorjem da so, kljub ne preveč velikem kraju, izpeljali tekmovanje na tako visokem nivoju. Vse je potekalo približno po planu, ki so si ga zadali, tako da večjih zamud ni bilo.
Všeč mi je bil ves spremljevalni program (policija, vojska, vrtiljak,...), nad progami za vajo z MB in štafeto, pa se ne bi nič pritoževal - za vse je bilo enako, tako da večjih problemov ni bilo.
Še enkrat pohvala vsem organizatorjem, ki so vložili veliko truda v izpeljavo tako zahtevnega projekta in pa čestitke vsem zmagovalcem.
Moram pa omeniti praktične nagrade, ki so jih prejeli najboljši trije v vsaki kategoriji in sicer:
- pionirji/pionirke:
1.mesto - vedrovka
2.mesto - 5 delovnih oblek
3.mesto - 10 delovnih kap in komplet oznak
- mladinci/mladinke:
1.mesto - motorna brizgalna
2.mesto - 5 delovnih oblek in C cev
3.mesto - 2 komada C cevi
Všeč mi je bil ves spremljevalni program (policija, vojska, vrtiljak,...), nad progami za vajo z MB in štafeto, pa se ne bi nič pritoževal - za vse je bilo enako, tako da večjih problemov ni bilo.
Še enkrat pohvala vsem organizatorjem, ki so vložili veliko truda v izpeljavo tako zahtevnega projekta in pa čestitke vsem zmagovalcem.
Moram pa omeniti praktične nagrade, ki so jih prejeli najboljši trije v vsaki kategoriji in sicer:
- pionirji/pionirke:
1.mesto - vedrovka
2.mesto - 5 delovnih oblek
3.mesto - 10 delovnih kap in komplet oznak
- mladinci/mladinke:
1.mesto - motorna brizgalna
2.mesto - 5 delovnih oblek in C cev
3.mesto - 2 komada C cevi
Naj bo ogenj naš prijatelj!
Ni lahko zadovoljiti vse zmeraj se najdejo ljudje ki jim pač določene stvari ne ustrezajo. Še največji problem pa je če ima mentor večje ambicije kot so realne možnosti. Glede premožnosti z brentačami lahko povem da imamo tudi pastorjeve in tudi Rosenbauer-je tako da bi lahko izbirali pa še vedno bi bili nekateri nezadovoljni in bi krivili za neuspeh organizatorje. Mislim da smo v PGD Starše dosegli na tem tekmovanju najslabše rezultate do zdaj pa za to ni bila kriva oprema niti poligon niti pomanjkanje vaj ampak včasih moraš imeti tudi malo športne sreče.
Mladinci našega društva katerim sem mentor na vajah dosegajo čas od 48 do 53 s brez napak, sedaj so ga imeli 56 + 5 kazenskih točk in kaj je zdaj tu kriva oprema? Kriva je bila trema. Pa še nekaj : NI VAŽNO ZMAGAT AMPAK SODELOVAT.
Mladinci našega društva katerim sem mentor na vajah dosegajo čas od 48 do 53 s brez napak, sedaj so ga imeli 56 + 5 kazenskih točk in kaj je zdaj tu kriva oprema? Kriva je bila trema. Pa še nekaj : NI VAŽNO ZMAGAT AMPAK SODELOVAT.
Naš prosti čas za vašo varnost !
-
Mentor
Kot sem pričakoval se po vsakem tekmovanju najdejo posamezni osebki (zlasti taki ki niso dosegli pričakovanj) in valijo krivdo na organizatorja. Moje osebno mnenje je naslednje: Organizacija tekmovanja in izpeljava je bila odlična v primerjavi z ostalimi tekmovanji na državnih ravneh ( v mislih imam orientacijo- kjer je bilo porazno). Torej pohvalil bi organizatorje GZ Starše in vse ki so pripomogli k tako uspešnemu tekmovanju!
P.S.: Organizatorji ne pustite se kritikom!
P.S.: Organizatorji ne pustite se kritikom!