LED svetlobni bloki
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
- gobi
- Kraj: Wajdušna-Ajdovščina-sin burje
- Kontakt:
Odg: LED svetlobni bloki
Sedaj ima policija predvidevam, da na testu vozilo Kia z LED svetlobnim blokom 
ta blok se mi zdi pa še boljši kt pa nš, sicer bi mogu u živo tole vidt kako šponaTine Žen napisal/-a:No še naš blok na našem novem vozilu LED 3 generacija
Lp tine
Tine, kej veš koliko tole stane? pa koliko vas je pršla komplet signalizacija če ni skrivnost?
Lp
Skupaj spreminjajmo svet na bolje!
A mogoče lahko zaupaš ceno tega bloka, res je dober, takšne bi morali vsi imeti glede na to, da je dobro viden in ga ostali udeleženci v prometu sigurno prej opazijo kot pa kakšne rotacijske luči.
Predvsem me pa zanima razlika v ceni med LED in stroboskopom
Predvsem me pa zanima razlika v ceni med LED in stroboskopom
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
Hm zdele ste me pa dobil z ceno in točnim opisom odkrito ne vem tehnologija je haztehova sej se to vidi optika pa ne tok vem čigava ne vem sta to dve podjetji skupaj naredili se pravi ena optiko druga tehnologijo bom poskušal pridobiti čim več podatkov
Lp Tine
Lp Tine
Pred enim letom in pol sem odprl to temo. Ugotavljam, da se led tehnologija počasi prebija na področju specialnih vozil(policija, gasilci, reševalci itd.). Predvsem na področju sekundarnih luči(naprej usmerjene luči na maskah, ogledalih,itd). Svetlobni bloki pa še vedno niso preveč razširjeni. Glavni problem je v ceni, pa tudi v majhni ponudbi oziroma konkurenci. Državna oz. javna uprava še vedno gleda pri vseh razpisih na ceno in ne kvaliteto, zato tam ni pričakovati kakšnega napredka. Pri zasebnikih oz društvih, ki imajo omejen proračun je pa dostikrat nakup drage svetlobne opreme prevelik zalogaj. Tako da smo še daleč od Amerike, kjer je led tehnologija že nekaj samoumevnega. Kaj pa vi menite?
Se popolnoma strinjam s tabo. V ZDA je LED tehnologija samoumevna pri nas pa je vedno cena v ospredju in nezainteresiranost, pri nas bi si lahko privoščili kakšen LED blok na vozilu ampak ni zanimanja
Pa še nekaj je: Pri nas so cene navite, v Ameriki pa so te stvari dosti ceneje kot pri nas
Pa še nekaj je: Pri nas so cene navite, v Ameriki pa so te stvari dosti ceneje kot pri nas
V Ameriki so te stvari zato dosti ceneje, ker pri nas mora biti vse standardizirano po ICE 65 standardu kar pa stane v Ameriki pa to ni potrebno. Zato pa tam vse žmiga kar hočešrfireman napisal/-a:Se popolnoma strinjam s tabo. V ZDA je LED tehnologija samoumevna pri nas pa je vedno cena v ospredju in nezainteresiranost, pri nas bi si lahko privoščili kakšen LED blok na vozilu ampak ni zanimanja![]()
Na strani MNZ sem zasledil javni razpis za najem novih vozil. Me zanima, če je zopet pri svetlobni opremi dana možnost halogen, stroboskop ali LED? Če želijo iti v korak s časom, bi bil skrajni čas, da dajo opcijo strobo ali led, še bolje pa edina opcija LED. Glede na to, da je pri teh naročilih vedno v ospredju najcenejša varianta, so moja pričakovanja zagotovo iluzorna.
ZdravoRok911 napisal/-a:Na strani MNZ sem zasledil javni razpis za najem novih vozil. Me zanima, če je zopet pri svetlobni opremi dana možnost halogen, stroboskop ali LED? Če želijo iti v korak s časom, bi bil skrajni čas, da dajo opcijo strobo ali led, še bolje pa edina opcija LED. Glede na to, da je pri teh naročilih vedno v ospredju najcenejša varianta, so moja pričakovanja zagotovo iluzorna.
Opcija je samo strobo ali led, nič več rotacije. Novost je tudi, da je lahko zvočnik pod pokrovom motorja, tako, da v poštev pridejo tudi tanjši bloki. In še ena novost je tudi strobo ali led v maski.
Lp,
Boštjan
Hvala za info. A to je ta razpis za 87 vozil.http://www.mnz.gov.si/si/javna_narocila ... gle%5D=956
Lp
Lp
Ja to je ta razpis in glede na to, da že 4 leta in pol vozim ta vozila sem bil kar presenečen nad razpisom zaradi moči motorja od 1800 do 2000 ccm, ker te Octavie 1.9 Tdi 90 KM ne grejo nikamor sploh ker so še polne opreme.
Pa končno ne bo več teh butastih rotacijski luči, ker se podnevi ne vidi NIČ
Pa končno ne bo več teh butastih rotacijski luči, ker se podnevi ne vidi NIČ
- Janez Tratnik
- moderator

- Kraj: Dobračeva - Žiri
- Kontakt:
In kaj si z zgornjim stavkom hotel povedati?rfireman napisal/-a:sem bil kar presenečen nad razpisom zaradi moči motorja od 1800 do 2000 ccm, ker te Octavie 1.9 Tdi 90 KM ne grejo nikamor sploh ker so še polne opreme.
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
V specifikaciji je navedeno da je minimum 110 KW, morda je mislil na to.Janez Tratnik napisal/-a:In kaj si z zgornjim stavkom hotel povedati?rfireman napisal/-a:sem bil kar presenečen nad razpisom zaradi moči motorja od 1800 do 2000 ccm, ker te Octavie 1.9 Tdi 90 KM ne grejo nikamor sploh ker so še polne opreme.
Da bodo mogoče spet nabavili bencinske motorje tako kot so jih leta 2003 ko smo dobili Opel Astre 1.8 16V, ki so šle kot sam hudičJanez Tratnik napisal/-a:In kaj si z zgornjim stavkom hotel povedati?rfireman napisal/-a:sem bil kar presenečen nad razpisom zaradi moči motorja od 1800 do 2000 ccm, ker te Octavie 1.9 Tdi 90 KM ne grejo nikamor sploh ker so še polne opreme.
Zadovoljen z odgovorom
Ja rok911, lepo bi blo če bi imele Škode 110 kw
Ja, nekatere škode ustrezajo sedanjemu razpisu, res pa, da so bencinarji, dizel nima noben 110Kw (vir:http://www.skoda-auto.si/files/docs/price/78.pdf). Tako da škod octavij dizel sigurno ne bo, si lahko oddahneš. Se pa lahko zgodi, da bodo bencinarji.
Pri tem razpisu me nekaj moti glede svetlobne signalizacije:
•prozorni deli bloka morajo biti iz polikarbonata z možnostjo hitre menjave barvnih filtrov (ponudnik lahko ponudi prozorne dele svetlobnega bloka iz drugega materiala, pri čemer mora imeti ponujeni material enake ali boljše mehanske in optične lastnosti kot polikarbonat);
•dodatni rdeči in zeleni filter za svetlobni blok za vgradnjo na levi del svetlobnega bloka.
A ni pri led tehnologiji tako, da so že ledice v npr. modri barvi? To pomeni, da bi bila menjava za potrebe spremstev, kjer se potrebuje rdeča in modra luč oz. zelena in modra, veliko težja oz. tudi dražja kot pri strobo, kjer se zamenja samo filter. Po moje bo to glavna ovira za nakup led svetlobnih blokov poleg cene.
Ali se motim?
lp
Pri tem razpisu me nekaj moti glede svetlobne signalizacije:
•prozorni deli bloka morajo biti iz polikarbonata z možnostjo hitre menjave barvnih filtrov (ponudnik lahko ponudi prozorne dele svetlobnega bloka iz drugega materiala, pri čemer mora imeti ponujeni material enake ali boljše mehanske in optične lastnosti kot polikarbonat);
•dodatni rdeči in zeleni filter za svetlobni blok za vgradnjo na levi del svetlobnega bloka.
A ni pri led tehnologiji tako, da so že ledice v npr. modri barvi? To pomeni, da bi bila menjava za potrebe spremstev, kjer se potrebuje rdeča in modra luč oz. zelena in modra, veliko težja oz. tudi dražja kot pri strobo, kjer se zamenja samo filter. Po moje bo to glavna ovira za nakup led svetlobnih blokov poleg cene.
Ali se motim?
lp