Ne znamo soditi? Ne znamo tekmovati?

Nasveti, vprašanja, sojenje, ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
mag

Odgovor Napisal/-a mag »

Janez, prav imaš, ne bova prišla nikamor, jaz vem, kaj sem videl, zaupam glavnemu sodniku, ti pa tudi sedaj ne moreš več priznati svoje napake, kar potem bi te tvoji malo postrani gledali.

še zdaleč pa nisva končala!
Če sem bil jaz tok fer, da sem se predstavil z polnim imenom, ne vem, kaj ovira tebe, da mi poveš, kdo je tisti tvoj sotekmovalec? Ali go moram tudi jaz začeti iskati po drugačnih poteh, kot si ti napovedal (zagrozil) meni??

in pa še TRETJIČ bom ponovil svoje vprašanje:
Še vedno te pa prosim za tvoj komentar na odziv enega od tvojih sotekmovalcev?? Da se zadere na sodnika: kar smej se kurba? In to med pripravo na štafetni tek, znotraj tekmovalnega prostora, vpričo ostalih sodnikov in publike? Pomanjkanje besednega zaklada, samokulture ali preprosto primitivnost?

ali je to tako težko odgovoriti, ali zahtevam od tebe preprosto preveč? Mogoče pa si res dvoličen in nenačelen, kot so že nekateri pred časom pisali na tem forumu?
Ja Janez, lepo je modrovati na forumih, kako naj bi se gasilec obnašal ipd, kaj pa boš/si storil v tem primeru? Mu dal za pivo? Ali ga je bilo že takrat dovolj (to bi se mi zdele edina smiselna razlaga?)
Uporabniški avatar
Janez Tratnik
moderator
moderator
Kraj: Dobračeva - Žiri
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Tratnik »

Off Topic. Ključ gor dol levo desno, pa sekunde tam in tukaj.
Milo rečeno ste smešni vsi skupaj. :evil:

Bemti dajte trenirat recimo, kako se pravilno vstopi v goreč prostor. Bo vsaj neka korist. :evil:

Evo. Sedaj pa udri po siromaku. :oops:
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.
kr en

Odgovor Napisal/-a kr en »

fanta kaj ko bi šla kdaj kako drugo vajo delat ne pa te k jo je še Adolf napisal ter jo je povozil čas ze pred 30 leti.Janez je pa itak brez napak,če njega prašaš,ne.
Uporabniški avatar
Tona
Kraj: BREZJE-MB

Odgovor Napisal/-a Tona »

Janez Tratnik - imaš popolnoma prav . Samo potem bi pa bil prepir ali najprej z levo ali desno nogo v prostor . Dajte no , brez veze , res .
Največja tema v življenju je nevednost in žal tudi neumnost .
Uporabniški avatar
Janez Tratnik
moderator
moderator
Kraj: Dobračeva - Žiri
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Tratnik »

Tona napisal/-a:Janez Tratnik - imaš popolnoma prav . Samo potem bi pa bil prepir ali najprej z levo ali desno nogo v prostor .
Ni res. Operativni postopki, tisti ki pač obstajajo, niso pisani tako butasto, kot pravila za dirke ko je vsak gib prsta podrobno opisan, da se potem vesoljna gasilska Slovenija prepira in zajeb.... za vsako dlako in za vsako sekundo.
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

mag napisal/-a:Da se zadere na sodnika: kar smej se kurba? Ja Janez, lepo je modrovati na forumih, kako naj bi se gasilec obnašal ipd, kaj pa boš/si storil v tem primeru? Mu dal za pivo? Ali ga je bilo že takrat dovolj (to bi se mi zdele edina smiselna razlaga?) [/b][/i]
Na svinjarijo je pač odreagiral svinjariji primerno.

Drugič se pa še reži tekmovalcu, ki si mu pribil izmišljene pike, mogoče kakšen ne bo toliko trpežen, da bi odreagiral samo verbalno.

Glede imena imaš pa ravno toliko možnosti, kot sem imel jaz priti do tvojega, kajti obstoja sezam sodnikov na tekmovanju, prav tako pa tudi prijavni list, kdo je tekmoval.

Potem ga pa lahko pokličeš, pa se bosta zmenila. Ni namreč obiskovalec foruma.

Tisto pa, da še zdaleč nisva končala, si lahko vtakneš za klobuk. Na temle forumu in v tej temi sva.

Lahko nadaljuješ na forumu PGD Topole, kajti tukaj naju imajo, kot vidiš že rahlo dovolj.

Da pa ne boš rekel, da ti kratim pravico do demokratičnega izražanja, oziroma, da izkoriščam prednost moderatorja, lahko nadaljuješ v temah, kjer se obravnavajo gasilci in njihovo obnašanje na javnem kraju.

Tu namreč ne bo šlo več.

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
mirank
Kraj: PgD Lokvica

Odgovor Napisal/-a mirank »

Tratniku, Toni, Kr enemu in ostalim podobno mislečim!

Ne razumem zakaj imate nekateri toliko proti tekmam!! Pač če ne tekmujete, ne tekmujete! Vaš problem!!! In nikarte se potem obnašat kot da ste najbolj pametni ker razmišljate kako bi vstopili v prostor in potem govorite kako so tekme nekaj nepomembnega, nekoristnega in zguba časa!!!!! Lahko rečem da odkar imamo v našem društvu boljšo tekmovalno ekipo, smo s tem dvignili celo društvo na višji nivo, tako pri organizaciji, usposobljenosti članov, izobrazbi, opremi, kot tudi zavednosti do gasilstva!!!!!!!

ZATO NE PLUVAJTE PO TEKMAH!!!!

Če imaš kaj proti tekmam NE BERI TEM O TEKMOVANJIH!!!!!!!!!
Uporabniški avatar
Tona
Kraj: BREZJE-MB

Odgovor Napisal/-a Tona »

Spoštovani mirank . Če so v vašem društvu dirke pripomogle k dvigu pripravljenosti operative v redu . Pri nas so k temu pripomogle drugačne vaje in izobraževanja . Nič nimam proti dirkam , moti pa me , da ste se zaradi pokala , ki bo stal na polici , zaradi napačno uporabljenega orodja - pa je res ali ne - pripravljeni skregat in drug po drugem pljuvat . To me res moti in tokrat sem se res oglasil . Zaradi mene pač dirkajte , nič proti .
Pa še nekaj . NE piši mi z velikimi črkami ker ne prenesem tega , da kdo dviguje glas na mene .
Največja tema v življenju je nevednost in žal tudi neumnost .
Uporabniški avatar
mirank

Kaj preneseš in kaj ne, me ne zanima! Sem samo poudaril kaj si mislim!!!!
Uporabniški avatar
Franci
Kraj: Velike Lašče
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Franci »

mirank napisal/-a:Kaj preneseš in kaj ne, me ne zanima! Sem samo poudaril kaj si mislim!!!!
Spremljam tole debato. Sam sem sodnik, pa tudi tekmujemo ampak Miran pretiravaš. :oops:

Pa še tole ... na sličici v profilu imaš na žepu delovne uniforme dve čudni znački. Če si že toliko natančen bi vedel da ne sodijo tja.
Stati inu obstati. /Trubar/
Uporabniški avatar
mirank

V čem pretiravam? Da mi ni všeč da eni tako pljuvajo po tekmah? Sem že povedal kaj so tekme prinesle našemu društvu, tako da ne vidim v tekmah nič slabega... Ni gasilstno samo študiranje vstopa v prostor in kako bi pogasili določen požar, potem bi imela društva samo deset članov, operativce! Gasilstvo je še mnogo več in to verjetno vsi veste, del tega pa so tudi tekme...
Je pa res so nesoglasja glede sojenja standardna folklora na tekmah, ki gasilstvu niso v ponos!

Smo pa zopet zabredli iz teme in nas bo Janez kmalu opozoril, hehe...
Uporabniški avatar
SULLY

Odgovor Napisal/-a SULLY »

Pravila gasilske službe, člen 17:
17. GASILSKA TEKMOVANJA
Gasilska tekmovanja se organizirajo in izvajajo za preverjanje in pridobitev strokovne infizične sposobnosti gasilcev, za medsebojno spoznavanje in utrjevanje medsebojnih odnosov ter izmenjavo izkušenj.

Tale člen PGS je še vedno veljaven, tako da so tekmovanja še vedno del usposabljanja operativnih gasilcev. Če prav se strinjam, da v dirkah ni vse, je pa sodelovanje operativne desetine na tekmovanju del zanimive izkušnje v usposabljanju in druženju vsakega člana operativne enote.
Kot primer, člani operativne enote v mojem PGD, se vsako leto prijavijo na občinsko tekmovanje ( v tem letu 2XA in B kategorija člani ) predvsem zaradi druženja, pa tudi rezultati niso slabi.

LP, Boštjan
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

mirank napisal/-a: Smo pa zopet zabredli iz teme in nas bo Janez kmalu opozoril, hehe...
Kako si vedel :?:

Prepričevanje o tekmovanju kot usposabljanju in s tem operativne pripravljenosti je bolj na trhlih nogah. Dejstvo je, da trening za dirke ne da dobrega operativca, je potrebno namreč še kaj več gasilskega znanja, ki se ga pridobi z drugačnimi vajami. In če obvladaš operativne postopke, ti je potem lahko tudi trening trodelca koristen. Pa ne zaradi trodelca, ampak zaradi fizičnih spososbnosti, ki so ob ustreznem telesnem vzdrževanju kondicije vsekakor večje, kot pri tistem, ki ga boli komolec zaradi revme, ki si jo je pridobil na "rostfrei" šanku.

Tako, zdaj pa v nadaljevanju o tistem, o čemer govori naslov teme. O tekmovanju kot usposabljanju pa odprite temo pri Oskarju v Izobraževanju :wink: .

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
mirank

Vprašanja:
1.) ko C1 položi tretjo sesalno cev za četrto, se z desno roko dotakne četrte sesalne cevi! Ali se lahko dotakne ali ne? (moja razlaga: DA)
2.) medtem ko C1, C2 in V2 nesejo sesalni vod v vodo: ali morajo držati za spojko z obema rokama? (moja razlaga: NE)
3.)ali lahko strojnik prej prekorači sesalno cev kot kliče v vodo? (res ne vem...)
4.) ali lahko C1 pripne ventilno vrv, po tem ko koš že odloži v vodo? (moja razlaga: NE)
5.) ali mora V2 pripravit obe torbici, eno, ali ne rabi nobene, po tistem ko jih strojnik odloži? (naš V2 pripravi samo eno, druge se ne dotika)

(da se vemo pravilno pripravit za naslednje leto)
Uporabniški avatar
Šmarčan
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Odgovor Napisal/-a Šmarčan »

To je moja razlaga, zato se ne razburjat če bo kaj narobe:

1. lahko, nikjer ne piše, da ne sme
2. da
3. ne sme prej prekoračit
4. ne, lahko pa sesalni koš obdrži v zraku in pripne vrv, kjub temu, da je bilo povelje končano.
5. V2 ni potrebno pripraviti nobene vrvi, kolikor vem se je mora samo dotakniti. Pri nas vrvi pripravi strojnik.

Tako jes mislim da je,sodniki v napad pa povejte kaj je prav :D
"Več kot nas je, slabš ne more bit"

LP

Andrej Lipuš
051/318-411
Odgovori