Ne znamo soditi? Ne znamo tekmovati?

Nasveti, vprašanja, sojenje, ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
mirank
Kraj: PgD Lokvica

Re: trodelni napad

Odgovor Napisal/-a mirank »

isko napisal/-a:Nekaj bi vas prosil,če ima kdo kakšen filemček o trodelnem napadu.
Me zanima kako delajo drugot sesalni vod.
Hvala :?:
sesalni vod se da naredit izpod 17s... (nam še ni uspelo, najbolje pa smo naredili malo izpod 18s)

tukaj je en "filmček" naše vaje...
http://www.mojvideo.com/video-gasilske- ... 9da83f683b
PGD Žižki

Re: trodelni napad

Odgovor Napisal/-a PGD Žižki »

mirank napisal/-a:
isko napisal/-a:Nekaj bi vas prosil,če ima kdo kakšen filemček o trodelnem napadu.
Me zanima kako delajo drugot sesalni vod.
Hvala :?:
sesalni vod se da naredit izpod 17s...
Krepko pod 17s. Imam posnetek, kjer naredijo sesalnega 14s :shock:. Ampak to so že skrajnosti. Na tekmovanju je okrog 18, 19 s zelo dober čas.
Uporabniški avatar
mirank

uf, to pa je čas... Sam sem videl 16,5s najboljši čas sesalnega... 14 je pa res neverjetno... Potem mora biti cela vaja 28-29 sekund?
Zdej pa ne bom mogel spati ker bom preveč razmišljal kje bi dobili tiste 4 sekunde, :lol: hehe :lol:
isko

sesalni

Odgovor Napisal/-a isko »

Kdaj bomo pa mi tak hitr 0.45 min :lol:
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

Kaj je zdaj, a bi kdo pogledal naslov teme, predno se razpiše o sklapanju sesalnega voda :evil: .

Moderator
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
mag

Odgovor Napisal/-a mag »

no Janez, bom pa jaz dodal nekaj na to temo.
Včeraj ne tekmovanju sem bil priča enemu dogodku, kateri me je kar malo presenetil, če ne celo šokiral.
In sicer je govora o tekmovanju za pokal Kamnika. Vaša ekipa; člani B PGD Topole je nastopila dobro ampak zaplet je nastal tam, kjer nastane ponavadi, pri kazenskih točkah. Se mi zdi, da v samem delu napada ni bilo napak, ko pa je prišlo do napak pri sesalnem delu, se je pa zapletlo.
Na vprašanje glavnega sodnika, če je bilo kaj narobe, sem mu odvrnil, da je C1 (se mi zdi, da si to ti, če se motim, se pa opravičujem) napačno nastavil ključ pri spajanju sesalnega koša ,(en zob na spojki, drug pa mimo, na drugi strani, strani koša), nakar je glavni sodnik odvrnil, da je bila napravilna postavitev ključa ponovljena tudi pri sklaplanju 3 in 4 sesalne cevi. vse lepo in prav, zapis na listu je bil narejen, desetar se je strinjal in podpisal, nakar ste odšli na progo za štafeto. No, in ko sem se jaz nekaj sekund zatem obrnil proti delu, kjer so stali gledalci, mi je eden od vaših mož zažugal s pestjo in zavpil: kar smej se kur....!! (so slišali vsi sodniki, ki so bili prisotni, in pa verjetno tudi kak gledalec!.

da ne bo mislil, da se počutim užaljenega, ali kaj podobnega, ampak se mi pa res zdi, da taka primitivnost ne sodi na tekmovališče. Me zanima tvoje mnenje o vsem tem, predvsem pa o izrečenih besedah in gesti, saj kolikor se mi zdi, daš veliko na ugled in dobro ime gasilstva in gasilcev, ampak žal se je moje mnenje o ugledu nekaterih članov močno spremenilo.
mag

Odgovor Napisal/-a mag »

Janez, ne bom se spuščal še v vaš forum in tam pisal odgovorov, ker se mi zdi, da vem, kakšne bodo reakcije, pa se žal nočem spustiti na vašo raven. bi te prosil, da ne pišeš laži in ne zavajaš javnosti o namerno dosojeni napaki, saj se mi ne zdi razumno, kaj bi imeli od tega, da bi ravno vam namerno dosodili napako pri postavitvi ključa, ko pa je bilo kar nekaj ekip, ki so storile isto napako, ampak ostali so to vsaj dostojanstveno prenesli in se obnašali uniformi primerno!!!
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kontakt:

mag napisal/-a: da ne bo mislil, da se počutim užaljenega, ali kaj podobnega, ampak se mi pa res zdi, da taka primitivnost ne sodi na tekmovališče. Me zanima tvoje mnenje o vsem tem, predvsem pa o izrečenih besedah in gesti, saj kolikor se mi zdi, daš veliko na ugled in dobro ime gasilstva in gasilcev, ampak žal se je moje mnenje o ugledu nekaterih članov močno spremenilo.
Moje tudi, žal obratno. Namreč do sodniškega zbora. Kajti, tako dobro, kot vidiš ti, namreč vidim tudi jaz, še posebej, kam dam ključ pri spajanju.

To, da vidiš zob ključa na košari z obeh strani, je namreč sposobnost, ki je nima vsak.

Ampak, se ne bova nategovala, kdo ima bolj prav, ker jaz vem, da je bil ključ na prvo spojko postavljen pravilno in to bi moral vedeti tudi ti, prav tako pri vseh nadaljnih spojih.

In zakaj sem tako prepričan? Zato, ker smo o spajanju debatirali, ko smo se peljali na tekmo, saj smo dosoditev takšne napake predvideli. Le zakaj, a ne?

Zato smo malo "zategnili ročno" in delali nekoliko počasneje prav zaradi ključev. In, če so kdaj bili položeni na spojke, so bili tokrat.

Tako pač je, ti boš trdil svoje, jaz svoje in oba veva, kdo ima prav.

In zaradi takšnega sojenja se na tekmovanjih rojevajo afere, ki bi se kaj hitro lahko zgodila tudi v Kamniku.

Kar se pa tiče ugleda, si pa zaradi takšne tekme res ne bom belil glave.

LP

Janez
mag

Odgovor Napisal/-a mag »

Odgovor Janezu na njegovo pisanje na forumu PGD Topole in Gasilci.org:

Ja,kot kaže se bom moral ponovno tukaj oglasiti, ker res ne morem mirno prenesti teh laži in izmišljotin z Janezove strani. Upam, da bo Janez kot moderator temo sploh objavil, čeprav sem prijavljen le kot gost, sem se pa registriral na njihovem forumu pod istim imenom.
Gremo lepo po vrsti, da bodo ostali dobili še drugo stran medalje:
Janez, kar se tiče moje dosojene napake, sem že enkrat napisal, da sem jaz videl tvojo napako pri spajanju sesalnega koša, ko ti je ključ na levi strani ušel čez spojko in ta položaj je bil tudi pri samem zategu. Ponovno naj ti napišem, da druge napak nisem jaz videl (kot si napačno zapisal), videl jo je pa glavni sodnik, kateri je tudi videl prvo napačno postavitev.
Naj te potolažim, da je z mojimi očmi zaenkrat čisto vse ok, in da prav dobro vem, kaj sem videl.
A boš mogoče sedaj trdil, da smo se prej dogovorili, da bomo kar na slepo pisali neke napake??Razumem, da se izgovarjaš na mojo mladost in na ne vem kaj še, ampak da tega obtožuješ sodnika z mnogo sojenji ter celo z izkušnjami z gasilske olimpijade?? Kot pišeš, naj nebi odgovoril na vprašanje desetarja? Še ena laž, celo pokazal sem mu z roko, kakšen je bil položaj ključa pri samem zategovanju. Daj mi sedaj povej, na kaj se boš v naprej izgovarjal, na to, da se ni moglo tako dobro videti, kot si napisal, ali na to, da ste delali počasi in da si celo malo počakal pri zategu, da bo sodnik sigurno videl, kot si napisal nekaj stavkov kasneje? Odloči se prosim! In ne obtožuj vse povprek in prodajaj zgodbic, da smo se vse že prej dogovorili, kako bomo namerno pisali napake! Kaj pa naj bi imeli od tega? Če bi rad napletel zgodbo na to, da smo favorizirali svoje ekipe, si poglej rezultate, pa boš videl, katere ekipe so bile v vaši konkurenci??
Ja, se mi dozdeva, da oba veva, kdo ima tukaj prav in kdo ne, ampak kot kaže, ne bova prišla tej stvari nikoli do konca.

Še vedno te pa prosim za tvoj komentar na odziv enega od tvojih sotekmovalcev?? Da se zadere na sodnika: kar smej se kurba? In to med pripravo na štafetni tek, znotraj tekmovalnega prostora, vpričo ostalih sodnikov in publike? Pomanjkanje besednega zaklada, samokulture ali preprosto primitivnost?
Ja Janez, lepo je modrovati na forumih, kako naj bi se gasilec obnašal ipd, kaj pa boš/si storil v tem primeru? Mu dal za pivo? Ali ga je bilo že takrat dovolj (to bi se mi zdele edina smiselna razlaga?)
Da pa me ne boš predolgo iskal, kot si že napisal na forumu, da boš izsledil moje ime in priimek, naj ti olajšam zadevo( sicer sem imel napis na delovni obleki, ampak vseeno…). Sem Mitja Kemperle,sodnik št. 3 na pokalnem tekmovanju v Kamniku.
mag

Odgovor Napisal/-a mag »

in ko smo ravno pri predstavljanju, bi tudi jaz tebe povprašal po imenu in priimku gospoda, ki ima tako bogat besedni zaklad?

lp
Uporabniški avatar
mirank

Janez Koncilija napisal/-a:Kaj je zdaj, a bi kdo pogledal naslov teme, predno se razpiše o sklapanju sesalnega voda :evil: .

Moderator
pa ste se le razpisali o skapljanju sesalnega voda! :lol:

Cevar točno ve kdaj nima ključa na spojki in če je fer bo to tudi priznal (lahko tudi zdej ko je tekma mimo!). Sodnik pa tudi vidi kdaj je ključ mimo in kdaj ne, tako ne razlagat da sodnik vidi samo eno stran spajanja!

:lol: Naredit sesalca 14 pa sodniki ne bodo nič vidli, hehe :lol:
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kontakt:

mirank napisal/-a: pa ste se le razpisali o skapljanju sesalnega voda! :lol:
Smo se ja, ampak ne tako kot nekateri, ki pišejo o času, tu se gre za dosojeno napako, ki je ni bilo, naslov teme pa je ....

LP

Janez 8)
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kontakt:

mag napisal/-a: Janez, kar se tiče moje dosojene napake, sem že enkrat napisal, da sem jaz videl tvojo napako pri spajanju sesalnega koša, ko ti je ključ na levi strani ušel čez spojko in ta položaj je bil tudi pri samem zategu. Ponovno naj ti napišem, da druge napak nisem jaz videl (kot si napačno zapisal), videl jo je pa glavni sodnik, kateri je tudi videl prvo napačno postavitev.
Naj te potolažim, da je z mojimi očmi zaenkrat čisto vse ok, in da prav dobro vem, kaj sem videl.
A boš mogoče sedaj trdil, da smo se prej dogovorili, da bomo kar na slepo pisali neke napake??Razumem, da se izgovarjaš na mojo mladost in na ne vem kaj še, ampak da tega obtožuješ sodnika z mnogo sojenji ter celo z izkušnjami z gasilske olimpijade?? .
Precej si se razpisal, prišla žal ne bova nikamor, ti boš trdil svoje, ker pač ne smeš spreminjati izjave, saj bi s tem priznal, da si napako namerno dosodil.

Kar se tiče, kot pišeš, obsodb na račun renomiranega sodnika, ti bom zaupal še nekaj. Ne more biti kdo ve kaj dober, če je s hrbtom obrnjen proti trojaku (na istem tekmovanju), ko se pri njem nahajajo štirje tekmovalci in seveda pri tem ne vidi napake, ki je bila storjena.

Vidi pa napačno postavljen ključ, ki je pri spajanju z obeh strani pokrit z rokami. Izjemen pogled, ni kaj.

Da o zdrsu, ki si ga ti videl, ne govorim več.

Pa še nazaj k izkušenemu sodniku. Zaradi njemu podobnih širom po Sloveniji sem šel leta 1985 delat sodniški izpit in bi rekel, da sem sodil kar na nekaj tekmah, za seboj imam pa tudi kakšno olimpijado, le da se tam sodi nekoliko drugače, kot pri vas.

Tako, mislim, da sva si več ali manj povedala vse.

LP

Janez 8)
Uporabniški avatar
mirank

Janez Koncilija napisal/-a:
mirank napisal/-a: pa ste se le razpisali o skapljanju sesalnega voda! :lol:
Smo se ja, ampak ne tako kot nekateri, ki pišejo o času, tu se gre za dosojeno napako, ki je ni bilo, naslov teme pa je ....

LP

Janez 8)
Nedoseganje želenega časa se da tudi razumet kot "ne znati tekmovati"!! Kar pa je ravno naslov teme :wink: !

Glede vašega pogovora, pa pogrevate večno temo, ki se ne bo nikoli končala! Glede vaših "dolgoletnih" izkušenj v tekmovanju, ne bi pričakoval da se bosta tako "dajala" glede sodnikov! Takšne stvari počnemo "začetniki"!
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

mirank napisal/-a:Nedoseganje želenega časa se da tudi razumet kot "ne znati tekmovati"!! Kar pa je ravno naslov teme :wink: !
Če bi si prebral prvo objavo v temi, bi vedel, čemu je namenjena.

Zagotovo to tekmovanje ni bilo edino, kjer so se pojavile takšne težave pri sojenju neuporabe ključa. Pri spajanju mora ključ s svojo obliko objeti spojko, ni pa nujno, da jo mora objemati. Torej je dovolj, če jo objame enkrat med spajanjem, čeprav potem ključ zdrsne.

Javno žaljenje sodnikov zaradi nestrinjanja z njihovo odločitvijo vsekakor ni primerno, čeprav se večkrat zgodi, da sodniki ne sodijo o pravilnosti, ampak o nepravilnosti izvedene vaje.
Odgovori