15. generacija poklicnih gasilcev
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odg: 15. generacija poklicnih gasilcev
No pozdravljeni še od letalcev - Letaliških gasilcev.
Kot je že vsem znano je ta 15 generacija najštevilčnejša. Amapak ne le to smo tudi skor iz vseh koncev Slovenije. No kar dosti nas je iz štajerskega konca iz enot JZZPR Maribor, Gasislka enota Aerodrom Maribor, Impol Slovenska Bistrica, član PGD Stojnci, poklicne enote Krško, Celje, Helios Domžale, Sežana, Nova Gorica, Ajdovščina, Koper, Velenje, Ajdovščina, Gasilska brigada Ljubljana, GARS Jesenice, Slovenska vojska, Tehnično - Gasilska enota Aerodrom Ljubljana,...
Upam, da sem omenil vse Poklicne enote, Brigade, Zavode, kateri sodelujejo na šolanju za Poklicnega gasilca, hkrati pa se opravičujem če sem katero enoto, zavod, brigado narobe poimenoval ter lahko dopišete pravilni naziv.
No o bivanju tukaj pa malo kasneje.
Lep pozdrav od ŠTAJERCEV!!!!!
Kot je že vsem znano je ta 15 generacija najštevilčnejša. Amapak ne le to smo tudi skor iz vseh koncev Slovenije. No kar dosti nas je iz štajerskega konca iz enot JZZPR Maribor, Gasislka enota Aerodrom Maribor, Impol Slovenska Bistrica, član PGD Stojnci, poklicne enote Krško, Celje, Helios Domžale, Sežana, Nova Gorica, Ajdovščina, Koper, Velenje, Ajdovščina, Gasilska brigada Ljubljana, GARS Jesenice, Slovenska vojska, Tehnično - Gasilska enota Aerodrom Ljubljana,...
Upam, da sem omenil vse Poklicne enote, Brigade, Zavode, kateri sodelujejo na šolanju za Poklicnega gasilca, hkrati pa se opravičujem če sem katero enoto, zavod, brigado narobe poimenoval ter lahko dopišete pravilni naziv.
No o bivanju tukaj pa malo kasneje.
Lep pozdrav od ŠTAJERCEV!!!!!
NA POMOČ!!!
Najprej lep pozdrav vsem na foromu, pa naj povem, da že sedaj ne moremo kaj šele čez šest mesecev nikakor ne bomo mogli živeti brez CVETAČE!!!!
Sicer pa naj povem, da nam "za enkrat" še nič ne manjka!
Sicer pa naj povem, da nam "za enkrat" še nič ne manjka!
Aha, pa sem razmišlal kaj bo naš najbolj pogrešal, zaj ko bo dva dni doma, ja nič, bo treba it v trgovino pa mu kupit eno lepo cvetačo, se mi zdi, da bo dva (tri) dni težko zdržal brez nje.
Vsem skupaj dosti uspeha . . . Seba, tebi še sploh, saj veš . . .
Vsem skupaj dosti uspeha . . . Seba, tebi še sploh, saj veš . . .
PGD Hoče - since 1888
http://www.gasilci-hoce.si/
http://www.gasilci-hoce.si/
No, da se še jaz malo oglasim v imenu šolarjev iz PGE Celje!Ta teden je minil še dokaj mirno, imeli smo samo predavanja in sicer na temo Varnost in zdravje pri delu, Gasilska orodja, Športna vzgoja, Pisno poslovanje v gasilstvu in Zakonodaje, imeli pa smo tudi že izpit iz varstva pri delu.Drugi so že omenili, da smo razdeljeni v dva razreda, vsak razred pa je razdeljen še v tri oddelke, ker nas je v enem razredu preveč, da bi lahko kvalitetno opravljali praktične vaje, katere pričnemo v torek in sicer Dihalne aparate in dihalno tehniko!Moram pohvalit vse predavatelje, ki nam predavajo, ter vso osebje (kuharje, receptorje, sobarice...), ker svoje delo opravljajo na zares visokem nivoju, se pravi zaenkrat vse pohvale, verjamem in vem pa, da bo tudi naprej tako!
Toliko za enkrat, ko pa bo spet kaj novega, pa se spet oglasimo!
V imenu šolarjev iz PGE Celje Rok STIPLOVŠEK!
NA POMOČ
Toliko za enkrat, ko pa bo spet kaj novega, pa se spet oglasimo!
V imenu šolarjev iz PGE Celje Rok STIPLOVŠEK!
NA POMOČ
-
Planka
Najprej en lep pozdrv vsem na forumu,naj povem da se fantje zaenkrat res razumemo in upam,da bo tako še naprej.
Vsem kandidatom pa fantje iz CPV Helios Domžale želimo,da šolanje končamo uspešno.
Primož
Vsem kandidatom pa fantje iz CPV Helios Domžale želimo,da šolanje končamo uspešno.
Primož
Da se še jaz malo oglasim, prej ni bilo časa, ker smo se že morali učit
Na bivanje smo se že navadili, predavatelji so super, dobili smo pa že tudi prvo domačo nalogo!!
Na bivanje smo se že navadili, predavatelji so super, dobili smo pa že tudi prvo domačo nalogo!!
Biti najboljši, pomeni biti drugačen!
Taktika brez tehnike je nemogoča , tehnika brez ljudi pa je napaka vodstva. (O. Neuvirt)
Taktika brez tehnike je nemogoča , tehnika brez ljudi pa je napaka vodstva. (O. Neuvirt)
ali ni naslov teme 15 generacija poklicnig gasilcev.Ko pa bereš objave se ti pa zdi da bereš kak kuharski forum ter poslušaš kako radisko postajo z oddajo poslušalci čestitajo ter pozdravljajo!!!Prosim vas
Ah, remzi, noooooo......
Je že res, da je tema namenjena 15.generaciji poklicnih gasilcev.
Se pa spomnim, da je kakšna generacija šla bolj v "ilegali" (
) mimo tega foruma.
Je pa že prav, da se fantje malo javijo in povedo kako so, kako napredujejo, da so še "z nami" ...
In obratno, da smo jim ostali malce v moralno podporo, da vedo da niso čisto mimo vseh nameščeni na "oni strani Barja".
Cvetača je pa tako že ponarodela gasilsko-ižanska tradicija.
Je že res, da je tema namenjena 15.generaciji poklicnih gasilcev.
Se pa spomnim, da je kakšna generacija šla bolj v "ilegali" (
Je pa že prav, da se fantje malo javijo in povedo kako so, kako napredujejo, da so še "z nami" ...
In obratno, da smo jim ostali malce v moralno podporo, da vedo da niso čisto mimo vseh nameščeni na "oni strani Barja".
Cvetača je pa tako že ponarodela gasilsko-ižanska tradicija.
LP iz Celja
Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

- Denis
- Kraj: Vrbje - Spodnja savinjska dolina
- Kontakt:
Iz moje strani gre pozdrav gasilcem pripravnikom predvsem iz PGE Celje ( stipi pozdravi Jankota ). Jah v tej generaciji bi moral biti tudi jaz vendar sem bil pred težko odločitvijo ali pustit študij ali pa ga nadaljevati, odločitev pa je morala padit v parih minutah.
Še enkrat pozdrav vem tečajnikom pa da vas ne bodo preveč napolnili z znanjem
Še enkrat pozdrav vem tečajnikom pa da vas ne bodo preveč napolnili z znanjem
Ta hudi PGD VRBJE.
... in kako potekajo praktične vaje: dihalni aparati + dihalne tehnike?
FIREFIGHTERS we are reversing new side!

Vaje za IDA smo imeli v torek in sredo, v torek je imel razred A nato pa še v sredo razred B. vaje so potekale brez večjih zapletov in kakšnih komplikacij, Zbrali smo se ob 7.30 zjutraj pred telovadnico. Nato smo se kar namestili na svoja mesta v telovadnici, v kateri smo opravili praktični del za IDA ( nameščanje IDA, nameščanje tlačne posode, ... ). Kar kmalu je sledila t.i. ´steza - labirint´, nato še vsak svojo obremenitev ( steza, kolo, kladvo, lestev), kasneje še reševanje - ´vlečenje´ ponesrečenega gasilca, po kosilu pa smo imeli 2 del pri katerem smo se sprehodili najprej po ´pralnem stroju´ - za premagovanje klavstrofobije, nato smo imeli prehod v 2 nadstropje stolpa po 2 x 2 delni stikalni lestvi in do vrha po stopnicaah, se javili oz. pomahali zgoraj inštrukturju in nato nazaj dol po stopnicah, seveda je sledila ´steza - labirint´ v nočnem načinu in s majhno oviro in še nato obremenitev (kladvo, trak, lestev, kolo). nato smo se zbrali v telovadnici in smo imeli vaje iz ´nameščanje maske ponesrečencu in pravtako reševanje ponesrečenca´. Kasneje je sledilo še pospravljanje opreme, čisščenje maske, pljučnega ventila,....
najbolj važno pa je da smo vsi kandidatje preživeli!!!!
NA POMOČ!!!
Na Igu se mamo vedno bolš postajamo zmeri boljša "klapa". Vse štima.
Cvetače ni tolko kot nekateri pišejo, mogoče trikrat na teden
.
Kar se tiče samega šolanja pa:
Tuki je znanja na pretek tko da ... nč bat
Slovenščina, pravo, športna vzgoja,...
Pa tudi ogromno gasilskih predmetov je seveda.
Inštruktorji so odlični, predavatelji tudi............ me podijo vn iz učilnice (pozna ura) več drugič.
by by
Cvetače ni tolko kot nekateri pišejo, mogoče trikrat na teden
Kar se tiče samega šolanja pa:
Tuki je znanja na pretek tko da ... nč bat
Slovenščina, pravo, športna vzgoja,...
Pa tudi ogromno gasilskih predmetov je seveda.
Inštruktorji so odlični, predavatelji tudi............ me podijo vn iz učilnice (pozna ura) več drugič.
by by
Na mladih svet stoji !!!
-
Gost
Pozdravljena 15. generacija;
Mihelj lepo, a si se oglasil sem se že ustrašil, da si si premislil in te ni v šoli
"ŠALA!"......prido se izobražujete in srečno!!Pa le še napišite kakšno novico iz Ig-a.....
LP!
Mihelj lepo, a si se oglasil sem se že ustrašil, da si si premislil in te ni v šoli
LP!
Bolj star, bolj nor!
15. generacija poklicnih gasilcev
No jaz bom pa za začetek samo lepo pozdrav vse na forumu pa da bi vsi, ki se šolamo 20.6 zaključili s šolo, še posebej CPV Domžale.