Požar tovornjaka
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
ce pogledmo kje so Železniki, vidimo da ni nikjer v blizini kaksnega univerzitetnega kompleksa. Res ni moja stvar kaj dela student doma, ceprav ima predavanja, ampak vseeno, od tega ne more bit odvisna operativna sposobnost drustva.
Isto velja za Srednjesolce iz Ptuja, ki se hvalijo tukaj po forumu kako jim v soli zvonijo pozivniki...
LP
Isto velja za Srednjesolce iz Ptuja, ki se hvalijo tukaj po forumu kako jim v soli zvonijo pozivniki...
LP
Don't raise your voice, Improve your argument!
Re: odgovor
jaz to navezujem na osebek, ki se je sam pripelaj na intervencijo (to je tema o kateri smo se pogovarjali)sebastjan.kamensek napisal/-a: in pri nas če nebi bilo nas ( študentov), ki smo v dopoldanskem času dosti doma, bi učasih kar trda predla
Drugace pa nevm kako si naj to razlagam ?
Glede operativne sposobnosti drustva sem mislil izvoz v dolocenem casu z doloceno minimalno posadko, neglede na dan in uro.
LP
-
gasilec_25
- Kraj: gornska
- sebastjan.kamensek
- Kraj: Železniki
ODGOVOR
Očitno nekateri vzemejo vse dobesedno.. Z mojim postom sem želel povedati to, da v našem društvu par zagretih operativcev, ki hodimo na fax. K sreči, imamo tako fax, da smo v dopoldanskem času doma.. Nikakršnih dežurstev! Seveda šole ne zapostavljamo. Kar pa se tiče druge oprative, sem želel povedati samo to, da imamo mi že vse pripravljeno preden pridejo ostali operativci v gasilski dom ( iz dela) in imamo zato res kratke odzivne čase! Nikjer pa nisem napisal, da zaradi tega trpi sposobnost društva! Še zmerom ( če nas nebi bilo), bi prišli na kraj nesreče, vendar kakšno minuto kasneje. Nevem pa kako bi si oprostil, če bi zjutraj gorelo, jaz pa bi bil doma in veselo rekel, da se mam za učit in da mi gladkomalo "dol visi" kaj se dogaja v občini.. Ja zelo verjetno.. morda v naslednjem življenju! Sicer, pa nismo nič boljši ali pa slabši od normalnih operativcev, saj v bistvu to smo! Če pa ima kdo kaj čez to povedati, kako jaz delam šolo, mu pa lahko samot rečem, da naj pometa pred svojim pragom! Aja pa še to, če že kdo reče, da študentje spadamo na fax... čisto res, vendar je zelo lepo, če si lahko kakšno dopoldne doma, saj smo tako ali tako cele dneve samo za knjigam.. Čene doma pa v Ljubljani... In prav paše mi, ko lahko kdaj priskočim sočloveku v pomoč. Predusem mi ugaja tisti občutek, ko se pelješ domov iz intervencije, in veš, da si nekomu pomagal in storil dobro.. Če nisi operativec pač tega ne veš!
l.p.
l.p.
!Vogn ni igrača!
- sebastjan.kamensek
- Kraj: Železniki
odgovor
Še to, pohvalno Pero, da veš kje so Železniki
Res je v Železnikih nimamo univerzitetnih ustanov. Najbližja je v Škofji Loki, in naprej v Ljubljani..
!Vogn ni igrača!
Spet se bo začela debata o dovoljenih izhodih iz služb, srednjih šol, fakultet,... Kolikor vem srednje šole in fakultete niso obvezne, zatorej je v rokah vsakega posameznika, ali bo šel gasit ali ne.
Osebno ne mislim hodit s faksa, če bo tačas prišlo do intervencije, ker bi porabil preveč časa, da bi prišel v GD. Tudi če sem na poti na faks, ne bom stopil z vlaka in ''skočil'' na naslednjega, ki gre proti domu (pa si mislite kar hočete).
Glavno je, da se na intervencijo izvozi, da se pride na kraj intervencije ter da se naredi vse, da je intervencija (neglede kakšna) čimprej zaključena, s čim manjšimi posledicami za nas in za prizadete.
lp
Osebno ne mislim hodit s faksa, če bo tačas prišlo do intervencije, ker bi porabil preveč časa, da bi prišel v GD. Tudi če sem na poti na faks, ne bom stopil z vlaka in ''skočil'' na naslednjega, ki gre proti domu (pa si mislite kar hočete).
Glavno je, da se na intervencijo izvozi, da se pride na kraj intervencije ter da se naredi vse, da je intervencija (neglede kakšna) čimprej zaključena, s čim manjšimi posledicami za nas in za prizadete.
lp
Ashes to ashes, dust to dust.
Kot Feniks se dvignil iz pepela, vstal sem, stresel s sebe blato poplav.
Kot Feniks se dvignil iz pepela, vstal sem, stresel s sebe blato poplav.
rekel si sicer da bi vam trda predla, to za mene ni 1min kasnejsi izvoz.
Drugace se strinjam s tabo, ampak operativci ki imajo delo v sami lokalni skupnosti, so ponavadi blizje GD kot nekdo ki studira (pac nima vsaka vas faxa ali pa srednje sole ). Ne govorim sedaj da ste vi krivi ker pac studirate. Krivi so delodajalci ki vas (vase clane) postavljajo v tako situacijo.
Moremo pa si priznat, tudi ce si recimo v Lj , preden prides z faxa v gd, pa ceprav je blizu, traja predolgo da bi lahko kaj naredil...
LP
Drugace se strinjam s tabo, ampak operativci ki imajo delo v sami lokalni skupnosti, so ponavadi blizje GD kot nekdo ki studira (pac nima vsaka vas faxa ali pa srednje sole ). Ne govorim sedaj da ste vi krivi ker pac studirate. Krivi so delodajalci ki vas (vase clane) postavljajo v tako situacijo.
Moremo pa si priznat, tudi ce si recimo v Lj , preden prides z faxa v gd, pa ceprav je blizu, traja predolgo da bi lahko kaj naredil...
LP
Malo vas je pa zaneslo stran od tega nesrečnega tovornjaka.
Moje mnenje je:
Možakar ki je "pribrzel" z kombijem brez zaščitne obleke = kot da ga ni.
Čisto drugačen vtis bi napravil če bi prišel ustrezno zaščiten, pa "magari" sam. Če pač ni bilo ostalih.
Ostali so stvar očitno obvladali brez prevelikih problemov. Res pa je, da bi tudi jaz GVC-ja ustavil kakšnih 10m prej. Ne pa ravno v oblaku dima.
Moje mnenje je:
Možakar ki je "pribrzel" z kombijem brez zaščitne obleke = kot da ga ni.
Čisto drugačen vtis bi napravil če bi prišel ustrezno zaščiten, pa "magari" sam. Če pač ni bilo ostalih.
Ostali so stvar očitno obvladali brez prevelikih problemov. Res pa je, da bi tudi jaz GVC-ja ustavil kakšnih 10m prej. Ne pa ravno v oblaku dima.
LP iz Celja
Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

-
gasilec neg
Požar kamiona
Sledim dogodkom na foromu, in se mi zdijo nesmiselne debate o dežuranjih in o tem kako delodajalci spuščajo zaposlene ali ne, ker smo vsi na istem.
Ob pregledovanju slik pa me je kar nekaj detajlov močno zbodlo. Po prihodu na kraj je bil prvi napad izveden šele po treh minutah drugi gasilec pa kar opazuje. Prihod GVV1 ni omembe vreden, ker en sam, pa še vrhunsko opremljen za povrhu še posreduje z štrajfiksom-OK vsak po svoje. Posredovanje z VT cevjo brez pripomb dokler se ne prične z plezanjem po sogasilcu, plezanju po gumi, kjer potem nazaj zagori (kaj pa lestev, mogoče podest). Ampak to je po moje kar sprejemljivo, problem je v uporabi Totalovega ročnika za peno. Nezmožnost pridobitve pene, še emulzija je slaba, brez rokavic. Ob izdelavi kvalitetnega penila iz tega ročnika je volumen tako mali, da v konkretnem primeru, če se odločimo glede na obseg požara za nujnost penila ni smiselno izvlačiti tega ročnika. Ker po moje, če je količina zadostna za pogasitev, potem zlahka tudi pogasimo z vodo, oziroma z vodno prho. To je le del mojih opažanj, in prosim ostale za komentarje. Ta ročnik je primeren za zaščito določenih predelov ob izvajanju požarnih straž, in pa za demonstracije prikazov gašenja itd. Lep pozdrav.
Ob pregledovanju slik pa me je kar nekaj detajlov močno zbodlo. Po prihodu na kraj je bil prvi napad izveden šele po treh minutah drugi gasilec pa kar opazuje. Prihod GVV1 ni omembe vreden, ker en sam, pa še vrhunsko opremljen za povrhu še posreduje z štrajfiksom-OK vsak po svoje. Posredovanje z VT cevjo brez pripomb dokler se ne prične z plezanjem po sogasilcu, plezanju po gumi, kjer potem nazaj zagori (kaj pa lestev, mogoče podest). Ampak to je po moje kar sprejemljivo, problem je v uporabi Totalovega ročnika za peno. Nezmožnost pridobitve pene, še emulzija je slaba, brez rokavic. Ob izdelavi kvalitetnega penila iz tega ročnika je volumen tako mali, da v konkretnem primeru, če se odločimo glede na obseg požara za nujnost penila ni smiselno izvlačiti tega ročnika. Ker po moje, če je količina zadostna za pogasitev, potem zlahka tudi pogasimo z vodo, oziroma z vodno prho. To je le del mojih opažanj, in prosim ostale za komentarje. Ta ročnik je primeren za zaščito določenih predelov ob izvajanju požarnih straž, in pa za demonstracije prikazov gašenja itd. Lep pozdrav.
- LeonK
- GE: Radlje ob Dravi
- Kraj: Radlje ob Dravi
- Kontakt:
gasilec neg ne zastopim te prav vendar mislim, da v tvoji objavi govoriš da ta ročnik ni primeren za gašenje gorečega vozila. PGD Radlje smo izvedli vajo prometna nesreča v kateri je prišlo do vžiga vozila. Vozilo je že kar lepo gorelo, naša dva gasilca sta se opremila z IDA, prvo avto pogasila z VT in nato z ročnikom za srednjo peno, isto kot gasilci PGD Bled na tej intervenciji, in stvar je imela zelo dober učinek. Toliko iz moje strani.
LP
še sliki:
Z vodo:
http://www.gasilci.org/galerija/main.ph ... mId=107317
S penilom:
http://www.gasilci.org/galerija/main.ph ... mId=107320
LP
še sliki:
Z vodo:
http://www.gasilci.org/galerija/main.ph ... mId=107317
S penilom:
http://www.gasilci.org/galerija/main.ph ... mId=107320
Re: Požar kamiona
Sicer nisem kompetenten za ocenjevanje dela blejskih gasilcev. Natolcevanja me pa vseeno motijo.gasilec neg napisal/-a:...Ob pregledovanju slik pa me je kar nekaj detajlov močno zbodlo. Po prihodu na kraj je bil prvi napad izveden šele po treh minutah ...
Če si že pregledoval slike, si jih vsaj dobro poglej.
Ne vem kje si našel tri minute razlike
Časi navedeni pod fotkami govorijo drugače:
Če še znam računati je med prihodom in gašenjem (tudi rezultat je že viden) minila dobra minuta.
Toliko o tem.
LP iz Celja
Tomaž K.