Požarne straže na večjih prireditvah

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
Šmarčan
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Odgovor Napisal/-a Šmarčan »

Pri nas je nekaj donacij(bol malo), ostalo pa zastonj. Žal.
To štejemo kot usluge krajanom. Vendarle smo v službi ljudstva.
"Več kot nas je, slabš ne more bit"

LP

Andrej Lipuš
051/318-411
Nabavni
GE: Preska Medvode
Kraj: Medvode
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nabavni »

Rafter sedaj ni več tako, ker so nekateri p..... izkoriščali status društva in legalno "prali" oziroma obračali denar, tako, da niso nič davkov odvajali državi.

No sedaj imamo pa zaradi tega ponovno "reveži - GASILCI" težave, ker smo neprofitna organizacija..... moramo plačati davek od vsake profitne dejavnosti plus tega, da je potrebno konec leta še 25 posto tega zneska odšteti JJ-ju (davek na dobiček).

V glavnem bolš, da sploh ne bomo več delal ker nam tud za nafto ne bo ostalo od teh dejavnosti.

--
LP

PS če sem se slučajno zmotil prosmi, da me popravite, ker ne želim živeti v zmotnem prepričanju
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

Glejte, fantje. PGD je v osnovi čisto navadno društvo in delovanje društev regulira Zakon o društvih /ZDru-1/. Basta.

In /ZDru-1/ pravi naslednje:
25. člen
(pridobitna dejavnost)

(1) Društvo lahko opravlja pridobitno dejavnost pod pogoji, ki jih za opravljanje te dejavnosti določa zakon. Pridobitna dejavnost mora biti določena v temeljnem aktu in mora biti povezana z namenom in cilji, kot dopolnilna dejavnost nepridobitni dejavnosti društva ter se lahko opravlja le v obsegu, potrebnem za uresničevanje namena in ciljev, oziroma za opravljanje nepridobitne dejavnosti.
(2) Šteje se, da je pridobitna dejavnost povezana z namenom in cilji društva, če lahko neposredno pripomore k uresničevanju namena oziroma ciljev društva, pri čemer doprinos ni izključno v zagotavljanju prihodkov društva. Kot dopolnilna dejavnost nepridobitni dejavnosti društva se šteje tista pridobitna dejavnost, ki skupaj z nepridobitno dejavnostjo sestavlja določeno storitev ali dosežek oziroma zagotavlja boljšo izkoriščenost osnovnih sredstev društva.
(3) Za doseganje namena in ciljev lahko društvo ustanovi gospodarsko družbo ali poveri opravljanje pridobitne dejavnosti drugim osebam na temelju zakupne ali sorodne pogodbe.
Če si z zaslužkom kupite par ognjevarnih oblek, pošljete mularijo na letovanje v Savudrijo (ali kam že) ali pa prekrijete streho na gasilskem domu, vam nihče NE SME in NE MORE vzeti niti centa. Jebemti, saj pa se vse to dela prostovoljno.

Vse skupaj je 30.maja 2006 podpisal France Cukjati kot predsednik Državnega zbora, vrhovne plasti sodne oblasti, še pred tem pa ga je potrdila Vlada RS. Ali mi lahko kdo pokaže / predloži dokument (zakon, uredbo, podzakonski akt), ki bi si drznil anulirati zgoraj navedeni 25.člen?

Hvala. R.
Uporabniški avatar
MarkoSimšič
Kraj: Planina

Odgovor Napisal/-a MarkoSimšič »

9. člen ZAKON O DAVKU OD DOHODKOV PRAVNIH OSEB (ZDDPO-2)

(1) Zavezanec kot zavod, društvo, ustanova, verska skupnost, politična stranka, zbornica, reprezentativni sindikat, ne plača davka po tem zakonu, če:
1. je v skladu s posebnim zakonom ustanovljen za opravljanje nepridobitne dejavnosti, in
2. dejansko posluje skladno z namenom ustanovitve in delovanja.
(2) Ne glede na prvi odstavek tega člena, plača zavezanec iz prvega odstavka tega člena davek po tem zakonu od dohodkov iz opravljanja pridobitne dejavnosti. :twisted: :twisted:

lp =;
Audiatur et altera pars! (Naj sišimo še drugo mnenje!) latinski
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

OK, kapo dol. Vendar ustavne presoje ne bi zdržalo. Dacarji pa seveda (logično!!!) poznajo samo to, tvojo dikcijo.
Uporabniški avatar
Marjetica
moderator
moderator
Kraj: Hotinja vas-mariborska regija

Odgovor Napisal/-a Marjetica »

Nabavni napisal/-a: No sedaj imamo pa zaradi tega ponovno "reveži - GASILCI" težave, ker smo neprofitna organizacija..... moramo plačati davek od vsake profitne dejavnosti plus tega, da je potrebno konec leta še 25 posto tega zneska odšteti JJ-ju (davek na dobiček).
Res je, da od vsake profitne dejavnosti plačamo DDV, vendar samo v primeru, da smo zavezanci za plačilo DDV-ja. Od 1.1.2007 je veliko društev izkoristilo možnost za prenehanje obveznosti za plačilo DDV-ja (če v zadnjih 12-tih mesecih nismo presegli 25.000 € obdavčljivega prometa).

Seveda smo društva tudi zavezanci za obračun davka od dohodka pravnih oseb - iz obračuna lahko izvzamemo neprofitni del prihodkov - in procentualno tudi odhodkov (potem so tukaj še olajšave, ki ti zmanjšujejo osnovo). Torej do sedaj naše društvo še ni plačalo davka od dohodka pravnih oseb.
V hitrosti časa nikar ne pozabite nase in sebi ljube ljudi!!!
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Marjetica napisal/-a:Torej do sedaj naše društvo še ni plačalo davka od dohodka pravnih oseb.
Tudi mi do sedaj (v 16 letih) nismo plačali niti pare, stotina ali centa davka. 8)
Uporabniški avatar
Ndrej
GE: PGD Prečna
Kraj: Prečna, Novo mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ndrej »

Pa se vrnimo nazaj na temo, požarne straže. Zanimajo me 2 stvari in upam na čimveč odgovorov.

1. Izvajate stražo v delovni ali intervencijski obleki? Ali "malo mešano"?

2. Vem, da veliko zadev delamo zastonj, ampak če vam kdo plača, koliko računate? Se zmenite za fiksni denar ali seštevek po gasilcu in vozilu? Če kdo noče govorit javno o zneskih, mi lahko tudi pošlj ZS.

LP, Andrej
Uporabniški avatar
Martin P.
Kraj: Meljski hrib
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Martin P. »

1. Odvisno od situacije oz. vrste dogodka, na katerem je potrebna požarna straža.

2. Obstaja cenik GZS in po njem bi se naj vsi ravnali... :wink: :oops:
Uporabniški avatar
sabirman
Kraj: LJ-BRDO(antiforumaši)

Odgovor Napisal/-a sabirman »

Če ni odprtega ognja(npr. kres) je brez veze biti u zaščitni ane :D
Te kej mot? Povej men in ne jambri poveljniku!
gasilc18
Kraj: Slovenija

Odgovor Napisal/-a gasilc18 »

sabirman napisal/-a:Če ni odprtega ognja(npr. kres) je brez veze biti u zaščitni ane :D

Kaj pa ponoči, si pa v zaščitni obeki bolj viden, ali pa če slučajno začne deževati. Imam raje zaščitno obleko na sebi kot pa tisto pelerino. Pelerino sem imel samo enkrat oblečeno, na nekem varovanju, pa še to mi je premočila skozi šive, ko je začelo deževati, tako da hvala lepa za tako zaščito pred dežjem.
Gasilc 18

Tistemu, ki mu hitimo na pomoč se zdi vsaka sirena pretiha !!!
Uporabniški avatar
sabirman

jst sem mislil delovno obleko drugače ne pa palerino :roll:
gasilc18
Kraj: Slovenija

Odgovor Napisal/-a gasilc18 »

Vem vedar ali boš samo v delovni obleki tudi med dežjem.
Gasilc 18

Tistemu, ki mu hitimo na pomoč se zdi vsaka sirena pretiha !!!
Uporabniški avatar
sabirman

Če je pa že slučajno dež si boš pa oblekel zgornji del zaščitne obleke...
Uporabniški avatar
Uroš Lenarčič
Kraj: PGD Slape-Polje

Odgovor Napisal/-a Uroš Lenarčič »

Sam sem vedno, ampak res vedno imel s seboj ali na sebi zaščitno obleko, pa če je bilo toplo ali pa hladno. Ljudje vsaj tako vejo, da si gasilec, ker delovna obleka je "rahlo" nerazpoznavna med ljudmi in tako sem bil nekoč zamešan za policista. Hvala komurkoli že nisem več gasilec in mi požarnih varovanj ni potrebno več opravljati.

LP! 8)
Cogito, ergo sum.

Slika
Odgovori