Nakupu GV-1. Kaj priporočate?
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Jaz spoštujem vsa društva, " ki delajo", samo mislim, da bi društvo I. kategorije zmoglo zbrati še tistih nekaj dodatnih sredstev in namesto GV-1 kupili GVV-1, ker ima vsaj nekaj vode s seboj.pilot napisal/-a:Bačo spoštuj tudi "male gasilce", ker mamo tudi mi svoje poslanstvo, čeprav smo bolj v ozadju.
Iz napisanega pa sklepam, da za voznike s C kategorijo pri vas ni problem, saj je vozilo GVV-1 prav tako vozno z C kategorijo, kot GV-1 s posadko 1 + 8.
Pilot, lahko pa ti povem, da smo mi društvo II. kategorije, ki smo lani praznovali 105 obletnico delovanja in do danes še nismo imeli vozila z vodo, smo pa končno dosegli, da bomo letos šli v nabavo GVC 16/25
LP BAČO
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Bačo , kak te zaj to! kaki gasilec te si brez vode !
Malo heca , ampak podpiram Bačota v njegovi zadnji objavi. Vem , povsod ni možno ker je preveč enot 1 kategorije in vsem župan in krajani ne bo mogel kupiti vozila z vodo. Ponekot pa bi se dalo. Ko sem bil zadnjič v nekem PGD se je poveljnik pohvalil , da bodo zamenjali starega Tamiča. SEm ga že pohvalil, ker sem mislil da bodo kupili GVV1 pa je rekel , ah brez veze , mi smo bolj športno gasilsko društvo !
tak se mamo !
Malo heca , ampak podpiram Bačota v njegovi zadnji objavi. Vem , povsod ni možno ker je preveč enot 1 kategorije in vsem župan in krajani ne bo mogel kupiti vozila z vodo. Ponekot pa bi se dalo. Ko sem bil zadnjič v nekem PGD se je poveljnik pohvalil , da bodo zamenjali starega Tamiča. SEm ga že pohvalil, ker sem mislil da bodo kupili GVV1 pa je rekel , ah brez veze , mi smo bolj športno gasilsko društvo !
tak se mamo !
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Haj fantje
Zapomnite si da je bil tamič najbolši avto za v vodo in težak teren, ni zdej avta ki bi lahka pršu pred tamičom na cilj
Seveda pa je udobje v njem nikakršne napram današnjih avtov.
Sixkiller vam pa priporočam GV-V1 če je to vaše edino vozilo v PGD.
Uspešna nabava
Zapomnite si da je bil tamič najbolši avto za v vodo in težak teren, ni zdej avta ki bi lahka pršu pred tamičom na cilj
Sixkiller vam pa priporočam GV-V1 če je to vaše edino vozilo v PGD.
Uspešna nabava
Lp. Aljaž Kotnik
Kjer je dim je tudi ogenj! Je blo, je in vedno bo!
Kjer je dim je tudi ogenj! Je blo, je in vedno bo!
- MarkoSimšič
- Kraj: Planina
Kakorkoli, ko boste kupovali avto imejte v mislih to, da z avti ponavadi ne rinemo v vodo ampak jo z njimi vozimo.....Aljaž napisal/-a:Zapomnite si da je bil tamič najbolši avto za v vodo in težak teren...
lp
Audiatur et altera pars! (Naj sišimo še drugo mnenje!) latinski
Če je to vozilo edino v enoti vam nakup le tega odsvetujem.
Strinjam se z vsemi kateri zagovarjajo nakup GVV-1, saj vam bo omogočal gašenje z vodo kar je poglavitnega pomena.
Razlika v ceni med GV-1 in GVV-1 ni drastična, oziroma glede na to, če upoštevamo tudi funkcionalnost obeh vozil bi lahko rekli, da je zanemarljiva.
Je pa seveda tukaj ena težava katero do sedaj ni nihče upošteval
navedel si namreč, da potrebujeto vozilo za prevoz moštva 1+8, tega pa vam GVV-1 res ne omogoča.
Strinjam se z vsemi kateri zagovarjajo nakup GVV-1, saj vam bo omogočal gašenje z vodo kar je poglavitnega pomena.
Razlika v ceni med GV-1 in GVV-1 ni drastična, oziroma glede na to, če upoštevamo tudi funkcionalnost obeh vozil bi lahko rekli, da je zanemarljiva.
Je pa seveda tukaj ena težava katero do sedaj ni nihče upošteval
IZKORISTI, A NIKDAR NE IZKORIŠČAJ!
Lp
Borut Satler
Lp
Borut Satler
- Denis
- Kraj: Vrbje - Spodnja savinjska dolina
- Kontakt:
Razen če še potem napravite nakup GVM. Vozilo GV-V1 je uporabno saj za prvi udar pa ne s špičalnikom, je pa res da je posadka 1+5 vendar v društvu morate se zjasnit ali boste nabavili vozilo za na tekmovanja ali za potrebe intervencij. Še eno vprašanje koliko je odaljena osrednja enota ?
Ta hudi PGD VRBJE.
Osrednja enota PGD Trebnje je odaljena 12 kilometrov. Prvi najbližji društvi PGD Velika Loka in PGD Šentlovrenc, ki imata GVC pa 6 kilometrov. Sam sem tudi bolj za GVV-1 samo se je izkazalo da ostali niso ravno navdušeni. Problem je tudi v tem da skoraj nujno porebujemo 8+1. Nakup dodatnega GVM ne pride v poštev.Denis napisal/-a:Razen če še potem napravite nakup GVM. Vozilo GV-V1 je uporabno saj za prvi udar pa ne s špičalnikom, je pa res da je posadka 1+5 vendar v društvu morate se zjasnit ali boste nabavili vozilo za na tekmovanja ali za potrebe intervencij. Še eno vprašanje koliko je odaljena osrednja enota ?