Spustnica...da ali ne...alternative??

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
erno
Kraj: Slovenske Konjice

spustnica

Odgovor Napisal/-a erno »

Če se lahko še jaz vmešam in povem svoje mnenje!!

Mi jo imamo in vam povem,da jo je totalno brez veze imeti ker z njo ne narediš nič,zavzame samo prostor,pregledovati jo moraš redno(ker se lahko naredi da jo gasilci po vajah zložijo malce mokro in imamo že plesen gor),uporablja pa se samo na vajah 2-3 letno.[-X
Če želite jo lahko pridete preizkusit ,da se sami prepričate.

Mogoče bi bilo boljše da razmislite o opremi za gasilce kako priti do petega nadstropja (dihal.ap.,fireflay,termo kamera,univerzalne motorne žage,....) =D>

Se strinjam z vsemi ,ki trdijo da je to slaba naložba.
Pa brez zamer.
LP Erno

Čisti računi-dobri prijatelji

Slika
Uporabniški avatar
NH30

Odgovor Napisal/-a NH30 »

A*P*O*L*O*N raje ta denar porabite da kupite osebno opremo za vaše gasilce :!:

Ker zelo je pomembna osebna oprema gasilca,ki gre v prostor šele na to je gasilsko vozilo ki stoji zunaj,vi pa ste ves denar zmetali za tovornjak v osebno opremo pa zelo malo,kot smo opazili!

Malo izven teme,to je samo prijateljski nasvet :D
Uporabniški avatar
A*P*O*L*O*N
Kraj: Radeče

Odgovor Napisal/-a A*P*O*L*O*N »

Spoštovani tovariši gasilci!

Popolnoma se strinjam z Vami, z vsemi, ki trdite, da je to slaba naložba. Strinjam se, da imamo tako osebno opremo, kot tudi vso tehniko izredno zastarelo in slabo, imamo premajhnen in vlažen Gasilki dom,vso opreo imamo zloženo na 3eh lokacijah po kraju.
Edino kar je kaj vredno je GVC 16/25 - vozilo Man, ki je staro 4 leta.

Sredstava za spustnico oz. za naprave za reševanje iz višin smo si pridobili izredno, direktno preko občinskega sveta, zato moramo ta denar porabiti izključno za ta namen.

Sicer pa je kar nekja že napisanega o naših tegobah z Občino in financiranjem, tako da če povem z enim domačim pregovorom:" S polno ritjo je luštno sr.."
Mi z borih 360 tisočaki letno pa res ne moremo veliko narediti. Pa tudi cela GZ je siromak (7,2 mio letno). To je posledica tistega, kar je tovariš iz Laškega povedal.
Volitve so mimo, rezultat (pri gasilcih) bo kmalu viden.
Pa, da ne dolgovezim več.

Kaj torej predlagate, da nabavimo za vrednost 1,2mio sit in opravičimo, da je šlo za reševaje iz višin?
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

kakšen rollgliss-samoreševalec , pa nekaj vrvi , reševalnih pasov, gasilskih pasov, kljukasto lestev, karabinov in osmic, ... Pa vse to je uporabno tudi v drugih reševalno gasilnih intervencijah.

daj nakažite mi denar , bom hitro porabil ! :D
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
Tomkat
GE: PGD Škofja vas
Kraj: Celje - Škofja vas

Odgovor Napisal/-a Tomkat »

Točno tako kot pravi Oskar.
Če so vam že dali denar, ki ga morate namensko porabiti za opremo za reševanje z višin, jeres bolje če kupite vrvi, pasove, osmice, kakšno lestev. Nakup spustnice bi bil sigurno metanje denarja skozi okno.
LP iz Celja :wink: Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)
Slika
Luka19

Odg: Spustnica...da ali ne...alternative??

Odgovor Napisal/-a Luka19 »

Danes je bila predstavitev ene izmed možnih spustnic v Kamniku. Predstavitve se je udeležilo kar nekaj PGD-jev in tudi poklicnih enot.
http://www.kamnican.si/11783.html
http://www.vecer.com/clanekslo2010030405518086
Uporabniški avatar
Ico
Kraj: PGD Zagorje-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ico »

....in zdaj se nekaj v Zagorju govori o nabavi takšne spustnice preko CZ....po pravici povedano jaz je [-X imam v glavi toooliko druge opreme, ki bi bila po moje bolj potrebna....je pa ta pobuda prišla verjetno iz dejstva, da bomo videli lestev v Zagorju ob svetem nikoli :oops: ... to je samo dokaz, da nas tisti, ki imajo denar ne poslušajo ( in ne vprašajo ) !!!
LP iz zagorske doline
Mi gremo noter, ko gredo drugi ven !
http://www.pgdzagorje-mesto.si
Uporabniški avatar
Ico
Kraj: PGD Zagorje-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ico »

Drugače me pa zanima, ali so v Radečah kupili spustnico..ali kaj drugega ???
LP iz zagorske doline
Mi gremo noter, ko gredo drugi ven !
http://www.pgdzagorje-mesto.si
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

Pogledal sem oba linka ki jih je prilepil Luka. Prav zanimivi "ponesrečenci": Janez Koncilija, Ložnar...
Tudi takšne trgovske predstvaitve so lahko koristne in poučne. Edino kaj pa ni nihče ne napisal in ne povedal je to , da s prenosno spustnico je še vedno treba priti do določene višine in točke od koder bomo spuščali. (razen že nameščenih).
Koko pa tja najlažje pridemo ? Ja z lestvijo vendar ! :D
stacionarrr

Odgovor Napisal/-a stacionarrr »

Ja oskar sej z lestvijo moraš priti tudi gor ne.Traja pa sto procentov dalj kot priprava spustnice.V Ljubljani je ogromno objektov ki so podkleteni z garažami,pa ni možno postaviti avto lestev ne pladform ker ti nihče ne jamči,da bodo plošče zdržale pritiske ob delu.Koliko časa rešuješ 10 ljudi z avto lestvijo?Predolgo ne!Zato imajo vse gasilske avto lestve(novejše)možnodt fiksacije spiralnih spustnic ne!Amak svet spet nič neve ne!Prišli pa so ljudje katere zanima.Organiziral je eden izmed trgovcev ter povabil nemalo število enot.Priši so tudi iz Merkurja,Leka ter še nekaj znanih podjeti.Mogoče bodo nabavili,ker so ugotovili,da si z gasilci ne morejo pomagati pri reševanju iz višjih nadstropij.
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

Oskar napisal/-a: Prav zanimivi "ponesrečenci": Janez Koncilija, Ložnar...
Ja, če ne probaš, ne veš :D .

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

stacionar, nisi me razumel. Nisem imel v mislil samostojnega reševaNJA z avtolestvijo. Če želiš namestiti spustnico moraš priti do določene višine in to se lahko naredi tudi z lestvijo , ali pa peš , če je stopnišče prehodno ? Peš pa traja kar nekaj časa. Ne govorimo samo o avtolestvah. V višje nastropje prideš s štrikom na hrbtu tidi z kljukasto lestvijo.
Skratka , samo spustnica v vozilo je še le pol dela pri reševanju. :wink:
Uporabniški avatar
pbb

Odgovor Napisal/-a pbb »

Oskar napisal/-a:Skratka , samo spustnica v vozilo je še le pol dela pri reševanju. :wink:
Tukaj se nemorem strinjati. Pol dela je šele takrat, ko uspešno znamo rokovati z njo. V avto imeti je premalo. To pa se v naši Sloveniji zgodi nemalokrat, da imajo društva v gasilskih avtomobilih opremo - strokovna uporabe le - te pa je vprašljiva.
:huh:
če te je strah, delaj tisto česar te je strah !
Napadalec2

Odgovor Napisal/-a Napadalec2 »

... To pa se v naši Sloveniji zgodi nemalokrat, da imajo društva v gasilskih avtomobilih opremo - strokovna uporabe le - te pa je vprašljiva.
:huh:
=D>
stacionarrr

Odgovor Napisal/-a stacionarrr »

Za vsako opremo je treba znoti rokovat,delat vaje.Me pa prav zanima koliko uporabljate kljukaste lestve.Oskar posnemi filmček kako plezate z njimi v polni opremi,sepravi z dihalci,pa ne na gasilskem stolpu,na enem useljenem bloku. Upam da imate izpravne.Učasih dobim občutek da kritiziraš vse kjer nisi prisoten,kjer si pa zraven je pa vse zakon. Moje mnenje pač
Odgovori