Digitalni tahograf v GVM

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
joejoe
GE: PGD Kozarje

Odgovor Napisal/-a joejoe »

tadej.z napisal/-a: Ne zdi se mi pa smiselno da se tahografi uporabljajo tudi v gasilskih vozilih-tudi pri prevozu otrok kajti resnici na ljubo imam občutek, da otrok verjetno ne prevažate dnevno okoli.
Pri otrocih ni izbire smiselno ali nesmiselno, ker je zakon jasen. Za organiziran prevoz otrok so pogoji zelo ostri (povsem upraviceno). Ko se zgodi (bog-ne-daj) nesreca, bo voznik zlahka dokazal, da je vozil po omejitvah. Takrat starsi iscejo prav vse moznosti, da dobijo neko zadoscenje zaradi poskodovanega otroka (tule je psihologija na delu, ni kej pomagat, pa ne mislim tega v slabem). Takrat mora vsak prevoznik zagotovit, da v cim manjsi meri "izziva" zalujoce z morebitnimi dvomljivostmi.

Po drugi strani je treba razumet, da drzava ne more stimat vsake malenkosti v zakonu, pa imet noter miljon izjem. Za gasilci bi svoje pogoje zahteval taborniki, pa katoliska drustva, pa ljubitelji kac, potem je pa ze skoraj skoda met zakon napisan :)

Ce se ti pa zdi, da smo gasilci tule naje.bali kaj bolj kot pa katoliske nune, ki vozijo otroke na verouk, pa ti moram namignit, da smo v istem zosu :)

Obstaja moznost, da se gasilci ne odlocimo za ureditev tahografa za prevoz otrok, pa potem prevoznika najemamo. Nekaj stane, ampak to je odlocitev vsakega drustva posebej. Tam, kjer pa drustva opravljajo dejavnost prevoza otrok za sole, pa itak nimajo nobene izbire.

Srecno voznjo
JJ
tadej.z

Odgovor Napisal/-a tadej.z »

Joejoe, se strinjam s tabo namreč ko sem objavljal svoje "modrovanje" sem se osredotočil na samo en del kontrole tahografa-čas vožnje-ušel mi je pa del ki ga omenjaš-hitrost. Tukaj je pa uporaba povsem na mestu.

Lep in varen dan
Tadej
Uporabniški avatar
Franci
Kraj: Velike Lašče
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Franci »

Pri nas smo dali tahograf včeraj umeriti in overoviti na pooblaščeni delavnici. Moram pa pohvaliti tudi tam zaposlenega, ki je odgovarjal na naša vprašanja, tako da so stvari maloo, maloooo bolj jasne. :?: 8)
Stati inu obstati. /Trubar/
-boris-

Odg: Digitalni tahograf v GVM

Odgovor Napisal/-a -boris- »

bom dodal še tle kar sem napisal v rubriki "organizacijske in pravne zadeve"
-boris- napisal/-a:jaz imam še vedno občutek, da nas tle odzgoraj nekdo **be...

http://www.uradni-list.si/1/content?id=22269
http://www.uradni-list.si/1/content?id=26348
http://www.uradni-list.si/1/content?id=51489
http://www.uradni-list.si/1/content?id=75198
Skupina otrok iz prejšnjega člena je organizirana skupina petih ali več otrok, ki predstavlja večino potnikov v vozilu.

Skupina petih ali več otrok, sestavljena v zasebnem krogu (družina, sorodniki, prijatelji, znanci), se ne šteje za organizirano skupino iz prejšnjega odstavka.
jaz si tole razlagam tako, da mladi gasilci, ki so člani gasilskega društva (torej naši pionirčki, ali kakorkoli jih imenujemo) so prijatelji in znanci kar pomeni, da so izvzeti tega pravilnika, torej ni potrebe po tahografu med prevozom...
kar pomeni, ta s temi tahografi je eno veliko sranje!!

kaj torej definitivno velja??
je tle kakšen pravnik, da potrdi, ali so tahografi resnično potrebni v GVM ali ne
po moje jih ne rabimo
to pomeni da na račun dvoumnega zakona ali pravilnika spet živi trgovina.... po nepotrebnem kupujemo tahografe in tahografske kartice, kar sploh ni potrebno...
Uporabniški avatar
Franci
Kraj: Velike Lašče
Kontakt:

Odg: Digitalni tahograf v GVM

Odgovor Napisal/-a Franci »

A je komu že "crknu" dig. tahograf ? :mrgreen:
Stati inu obstati. /Trubar/
Odgovori