Upravičenost do vozila GVM
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Re: gvm
Moja napaka! Prav bo to, kar je navedel Metod.binep napisal/-a:Spet nekdo pametenFranci napisal/-a:Za društvo II. kategorije ne pripada vozilo GVM-1, razen če si ga sami sfinancirate in potem tudi vzdržujete.![]()
Merila ki jih je navedel Metod 100% držijo.
lp
Bine
V pravilih o minimalni opremljenosti spregledal drugi navedek.
Stati inu obstati. /Trubar/
- Milan Dernulovec
- Kraj: Šentvid
Re: Upravičenost do vozila GVM
Jože Praznik napisal/-a:Smo gasilsko društvo 2. kategorije. V voznem parku imamo že gasilsko vozilo GVC 24/50 z vso opremo in 28 let staro vozilo TAM - GV-1, s katerim imamo velike vsakodnevne težave. Zanima nas, ali lahko nabavimo GVM ali ali moramo vozilo GV-1? Zveza vztraja, da nabavimo GV-1, kljub temu da si mi želimo vozilo GVM. Ali bi bili tako upravičeni do sofinanciranja GZ Slovenije, če bi mi kupili GVM?
Hvala za odgovor!
poveljnik Jože[/img]
Isti problem, samo da smo pri nas zadovoljni s tamčkom, pa tudi ne bi ga radi prodali- še ne sedaj.
Torej, če prodamo tamčka nismo upravičeni do vračila DDV-ja od države če kupimo GVM 1?
Če pa ga obdržimo, pa nam ne pripada vračilo DDV-ja za nakup GVM-ja?
Torej bi po nakupu imeli GVC 24/50 ,TAM 80 T-5 ter GVM.
Če kdo ve naj mi prosim pove!!
Lep pozdrav
V službi ljudstva NA POMOČ!
V pripravljenosti dan in noč!
V pripravljenosti dan in noč!
Upravičenost do vozila GVM
Lep pozdrav, Milan.
1. Lepo bi bilo, če se najprej pri poveljniku ali predsedniku društva pozanimaš o sprejetem načrtu razvoja GZ, ki je v skladu s trenutno veljavno kategorizacijo in opremljenostjo operativnih enot, in čašovnim načrtom sofinanciranja gasilskih vozil.
Poveljstvo GZ je dolgo časa pripravljalo in usklajevalo načrt, upoštevajoč dejansko stanje , potrebe in zmožnosti lokalne skupnosti, poveljnik je dolžen, da vam načrt razloži ( seveda, če to želi) in razloge za sprejem.
2. Nikjer ni govora o opravičenosti in vračilu DDV-ja, ne pri prodaji in ne pri nakupu novega vozila. Gre za sofinanciranje na podlagi razpisa, na katerega se lahko javijo opravičenci iz razpisnih pogojev.
3. Kolikor je meni poznano je v vaši sredini neka druga želja po nakupu vozila, ki pa trenutno ni v skladu z že omenjenim razvojem GZ (časovnico). Ampak zgodovina me je marsikaj naučila.
Lep dan še naprej in uspešno delo pri pripravi finančne konstrukcije projekta.
Matjaž Markovšek
1. Lepo bi bilo, če se najprej pri poveljniku ali predsedniku društva pozanimaš o sprejetem načrtu razvoja GZ, ki je v skladu s trenutno veljavno kategorizacijo in opremljenostjo operativnih enot, in čašovnim načrtom sofinanciranja gasilskih vozil.
Poveljstvo GZ je dolgo časa pripravljalo in usklajevalo načrt, upoštevajoč dejansko stanje , potrebe in zmožnosti lokalne skupnosti, poveljnik je dolžen, da vam načrt razloži ( seveda, če to želi) in razloge za sprejem.
2. Nikjer ni govora o opravičenosti in vračilu DDV-ja, ne pri prodaji in ne pri nakupu novega vozila. Gre za sofinanciranje na podlagi razpisa, na katerega se lahko javijo opravičenci iz razpisnih pogojev.
3. Kolikor je meni poznano je v vaši sredini neka druga želja po nakupu vozila, ki pa trenutno ni v skladu z že omenjenim razvojem GZ (časovnico). Ampak zgodovina me je marsikaj naučila.
Lep dan še naprej in uspešno delo pri pripravi finančne konstrukcije projekta.
Matjaž Markovšek
Za sofinanciranje piše tudi :
Pri sofinanciranju nabave vozil se upošteva naslednji vrstni red nabave:
-Pri kombinaciji vozil GVC-16/25 in GVM ~ najprej GVC-16/25, nato GVM,
-Pri kombinaciji vozil GVC-16/24 in GV-2 ~ najprej GV-2, nato GVC-16/24,
-priporoča pa se kombinacija GVC-16/25 in GVM.
Človek bi se najprej vprašal ali vodstvo vaše GZ noče nobene pridobitve? Ker pa tudi sam sodelujem pri papirnati razpisni vojni, vem da je malo drugače. Sklepam oz. ugibam da ste verjetno nekoč bili III kategorija in ste sedaj padli v drugo. Žal je tako nazadovanje tudi sofinacisko boleče, ker ti nobena stvar ne ustreza razpisnim pogojem in je v tem primeru verjeti tistim, ki so z razpisa odšli praznih rok. Mogoče bi bili dobro če že ne potrebno, kot so že predlagali, da višje poveljstvo uskladi vse želje v GZ in se naredi terminski plan nabav. Predlagal vam bi en GV (1ali2), vem pa da da je GVM finančno lažje dosegliv, je pa oprativno bolj omejen. Ne vidim pa pravega efekta pri kombinaciji GVC 24/50 in GV2. Mogoče je res GVM taktični izhod v danem trenutku. Ja merila so bol pisana za napredovanje kot nazadovanje po kategorijah.
-Pri kombinaciji vozil GVC-16/24 in GV-2 ~ najprej GV-2, nato GVC-16/24,
-priporoča pa se kombinacija GVC-16/25 in GVM.
Človek bi se najprej vprašal ali vodstvo vaše GZ noče nobene pridobitve? Ker pa tudi sam sodelujem pri papirnati razpisni vojni, vem da je malo drugače. Sklepam oz. ugibam da ste verjetno nekoč bili III kategorija in ste sedaj padli v drugo. Žal je tako nazadovanje tudi sofinacisko boleče, ker ti nobena stvar ne ustreza razpisnim pogojem in je v tem primeru verjeti tistim, ki so z razpisa odšli praznih rok. Mogoče bi bili dobro če že ne potrebno, kot so že predlagali, da višje poveljstvo uskladi vse želje v GZ in se naredi terminski plan nabav. Predlagal vam bi en GV (1ali2), vem pa da da je GVM finančno lažje dosegliv, je pa oprativno bolj omejen. Ne vidim pa pravega efekta pri kombinaciji GVC 24/50 in GV2. Mogoče je res GVM taktični izhod v danem trenutku. Ja merila so bol pisana za napredovanje kot nazadovanje po kategorijah.
- gobi
- Kraj: Wajdušna-Ajdovščina-sin burje
- Kontakt:
tadejS napisal/-a:Za sofinanciranje piše tudi :
-Pri kombinaciji vozil GVC-16/24 in GV-2 ~ najprej GV-2, nato GVC-16/24
Zakaj pa najprej GV2 nato GVC16/24 oz. najprej GVC16/25 nato GVM