Požar pri Londonu
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
- Janez Tratnik
- moderator

- Kraj: Dobračeva - Žiri
- Kontakt:
Ja se mi je zdelo nelogično. Milijon litrov (1000 m3) pa tudi ni malo.
Nekje sem slišal, da so pripeljali neke gigantske črpalke za vodo. Vsekakor zanimivo in poučno.
Nekje sem slišal, da so pripeljali neke gigantske črpalke za vodo. Vsekakor zanimivo in poučno.
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
Oddajo si lahko ogledate na tem linku http://www.rtvslo.si/odmevi/arhiv.php
tam okrog 17.40 minut se začne požar v Londonu.
Čestitke Milanu za tekoče poročanju.
tam okrog 17.40 minut se začne požar v Londonu.
Čestitke Milanu za tekoče poročanju.
Vse, česar popolnoma ne obvladamo, je nevarno. In to, kar obvladamo, je še nevarnejše; potem postanemo lahkomiselni.
Pavel Razboršek
Pavel Razboršek
Zelo zanimiva zadeva to okrog Londona, mislim da marsikaj tukaj ni jasno in še en čas nebo.
Da se kaj takega zgodi v kaki banana republiki, kjer ni nobenih varnostnih norm bi verjel, zdaj pa malo težje, so vendar ja Angleži.
Da tako zagori skladišče se mora nekdo zelo potruditi.
V Račah je že tudi pričelo večkrat, če službe delujejo, prav tako javljalne naprave, imamo opraviti z začetnimi požari.
Mislim, koliko sem bil seznanjen na zadnji vaji so za gašenje v Račah predvideni Petrolovi gasilci in Poklicna enota Maribor in nič več. Kar je logično če požar pravočasno opazimo.
Najbolj sigurne pa so stabilne naprave in črpališča iz ribnikov,
ter GVC 50/80 Poklicnih gasilcev, ta top doseže vrh rezervoarja.
Sicer pa bravo Milan, večkrat mi je nerodno ko naši vrli šefi kaj komentirajo včeraj sem bil po dolgem času zopet ponosen da sem gasilec.
Da se kaj takega zgodi v kaki banana republiki, kjer ni nobenih varnostnih norm bi verjel, zdaj pa malo težje, so vendar ja Angleži.
Da tako zagori skladišče se mora nekdo zelo potruditi.
V Račah je že tudi pričelo večkrat, če službe delujejo, prav tako javljalne naprave, imamo opraviti z začetnimi požari.
Mislim, koliko sem bil seznanjen na zadnji vaji so za gašenje v Račah predvideni Petrolovi gasilci in Poklicna enota Maribor in nič več. Kar je logično če požar pravočasno opazimo.
Najbolj sigurne pa so stabilne naprave in črpališča iz ribnikov,
ter GVC 50/80 Poklicnih gasilcev, ta top doseže vrh rezervoarja.
Sicer pa bravo Milan, večkrat mi je nerodno ko naši vrli šefi kaj komentirajo včeraj sem bil po dolgem času zopet ponosen da sem gasilec.
- man 14.284
- Kraj: Zgornja Bistrica
In s čim razpolagajo Petrolovi gasilci v račah in koliko jih je v izmeni??
Ja stabilne gasilne naprave so že marsikomu rešile kožo in preprečile katastrofe kaj pa ča zatajijo ali so poškodovane ob eksploziji??
Poklicni MB pa do Rač tudi potrebujejo en čas sploh ,če bi se zadeva zgodila ko bi bil največji promet ?
Hitro lahko pridemo do črnega scenarija.....?!
Ja stabilne gasilne naprave so že marsikomu rešile kožo in preprečile katastrofe kaj pa ča zatajijo ali so poškodovane ob eksploziji??
Poklicni MB pa do Rač tudi potrebujejo en čas sploh ,če bi se zadeva zgodila ko bi bil največji promet ?
Hitro lahko pridemo do črnega scenarija.....?!
Tehnika nam lajša življenje!
Fajn Oskar, da ste pogasili. Zdaj, če dobite za božička nova avtomobila boste še bolj udarni!
Malo bi lahko napisal kaj imajo Petrolovi gasilci na razpolago kako opremo in kolko jih dela na izmeno...?? Ti ziher to poznaš no lahko pa tud kateri drugi kaj zapiše, ker me res zanima!??
Malo bi lahko napisal kaj imajo Petrolovi gasilci na razpolago kako opremo in kolko jih dela na izmeno...?? Ti ziher to poznaš no lahko pa tud kateri drugi kaj zapiše, ker me res zanima!??
Čas že, vendar ni dobro,če si prehiter lahko nastane sr......
Kaj pa tovornjaki-cisterne na prečrpališču?
Koliko mi je poznano je potrebno te najprej spraviti na varno in to na hitro cesto, da se ne srečujejo z gasilci na ozki dovozni poti Po točno predpisanem času se aktivirajo poklicni gasilci, ko je vse prosto in lahko začnejo nemoteno delati. Tukaj na juriš odpade, mora pa biti tudi primerna oprema.
Stabilne naprave pa morajo imeti rezervo in neodvisno napajanje (ribniki) in pogon( motorje z notranjim izgorevanjem).
Kaj pa tovornjaki-cisterne na prečrpališču?
Koliko mi je poznano je potrebno te najprej spraviti na varno in to na hitro cesto, da se ne srečujejo z gasilci na ozki dovozni poti Po točno predpisanem času se aktivirajo poklicni gasilci, ko je vse prosto in lahko začnejo nemoteno delati. Tukaj na juriš odpade, mora pa biti tudi primerna oprema.
Stabilne naprave pa morajo imeti rezervo in neodvisno napajanje (ribniki) in pogon( motorje z notranjim izgorevanjem).
Veš Dušan ti avtomobili (Božičkovo darilo)in avtomobili okoliških društev pa Petrolovemu skladišču ne koristijo.
Vprašaj koga, ki ve kako visoki so rezervoarji in katera črpalka ima kapaciteto metanja pene v tako višino, iz razdalje ob lovilnem bazenu rezervoarja.
Jaz sem bil pred leti na preizkusu z GVC 50/80.
Vprašaj koga, ki ve kako visoki so rezervoarji in katera črpalka ima kapaciteto metanja pene v tako višino, iz razdalje ob lovilnem bazenu rezervoarja.
Jaz sem bil pred leti na preizkusu z GVC 50/80.
Jdrozg ja približno sem videl kako so visoko ti rezervoarji in si nekako približno predstavljam, da ta klasična gasilska vozila ne bi nič kaj pomagala?!
Po mojih predvidenjih pa bi kako specialno vozilo lahko imeli Petrolovi gasilci v Račah glede na to kakšno delo opravlajo in da ima Petrol kr založeno blagajno???!
No če še prav predvidevam je GVC 50/80 od poklicnih gasilcev torej gre za TAM 260 ?? A ne bo zamenjave za to vozilo v sklopu "božičkovih" vozil?
In še glede stabilnih gasilnih naprav..očitno v tem nesrečnem skladišču(London) niso nič kaj pomagale???
Po mojih predvidenjih pa bi kako specialno vozilo lahko imeli Petrolovi gasilci v Račah glede na to kakšno delo opravlajo in da ima Petrol kr založeno blagajno???!
No če še prav predvidevam je GVC 50/80 od poklicnih gasilcev torej gre za TAM 260 ?? A ne bo zamenjave za to vozilo v sklopu "božičkovih" vozil?
In še glede stabilnih gasilnih naprav..očitno v tem nesrečnem skladišču(London) niso nič kaj pomagale???
Dejstvo je nekaj v vseh teh skladiščih gradijo varnost na stabilnih napravah, ki so tempirane in usmerjene točno na točke, kjer je teoretična in praktična možnost za nastanek požara.
Gradnja rezervoarjev in cevovodov, pa je tudi takšna, da je teh kritičnih točk čim manj.
Glede TAM 260 50/80 pa mislim da gre iz garaže nisem pa siguren ali bo zamenjava takšna, ki bi ustrezala prav Petrolovim rezervoarjem. Avtomobile kupuje mesto Maribor za svoje občane, podjetja se morajo pogovarjati posebej (glej zakon). Za mesto poskrbi župan za podjetje pa bi naj direktor.
Gradnja rezervoarjev in cevovodov, pa je tudi takšna, da je teh kritičnih točk čim manj.
Glede TAM 260 50/80 pa mislim da gre iz garaže nisem pa siguren ali bo zamenjava takšna, ki bi ustrezala prav Petrolovim rezervoarjem. Avtomobile kupuje mesto Maribor za svoje občane, podjetja se morajo pogovarjati posebej (glej zakon). Za mesto poskrbi župan za podjetje pa bi naj direktor.