26.5.2005 - prometna nesreča Zagorje-Litija

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
SAKI
Kraj: PGD ZAGORJE-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SAKI »

borči napisal/-a:Sestavljena je iz platna, dimenzije cca 40 X 25 cm ( govorim od oka ).

V taki situaciji, kot ste jo meli vi, ker niste znali ali pa zaradi drugih zadev niste morali montirati, bi lahko staknili klemi iz akumulatorja dol in ju dali skupaj ali pa bi predrl air bag.
Kot prvo dimenzije ne držijo, niti od oka :!: :wink:

Kot drugo, če prebereš objavo pravilno, tako kot je napisana, boš videl, da se tu ne govori o neznanju ali nezmožnosti namestitve, ampak enostavno o tem, da zaščite za sovoznikov airbeg, na žalost v našem kompletu manjka :!: Vendar bo tudi ta kmalu v enoti 8)

Kot tretje s stikom klem razelektrimo napeljavo, to imaš prav, vendar sistem za proženje airbegov je sistem zase :!: Če ne verjameš meni vprašaj večje strokovnjake za mnenje, in povedali ti bodo ravno to, da temu ne gre zaupati :!:

Glede prediranja airbagov bi bila pa zaželjena dodatna razlaga :roll: , ali naj na silo razdremo armaturo in predremo airbag, ali kako si to mislil :?:
Kaj pa reakcija poškodovanca - oškodovanca ter zavarovalnice, ker smo mu uničili še nesprožen airbag :?: Saj veš, da vsi samo čakajo in nas lovijo na napaki, da bi nas kljub našem humanem delu in pomoči njim samim, v situaciji ko gre za denarna sredstva izkoristili sebi v prid :evil:

Pa brez zamere le malo v razmislek :wink:
IZKORISTI, A NIKDAR NE IZKORIŠČAJ!

Lp

Borut Satler
Uporabniški avatar
Ico
Kraj: PGD Zagorje-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ico »

Fantje, hvala za razlage in slike. Odgovoril vam je pa že Saki.

Ugotovimo lahko, da z večjo zaščito potnikov raste nevarnost za nas. Tu so zdaj zračne zavese, pa zaščita v sedežih itd. Torej nikoli ne bomo imeli vse in vedno se bo zatikalo pri denarju. Čeprav se vsi strinjamo, da človeško življenje nima cene.

Včasih so nam veliko pomagale zavarovalnice. Morda bi bilo umestno se dogovoriti z njo o enkratni pomoči recimo pri nakupu zaščit.
LP iz zagorske doline
Mi gremo noter, ko gredo drugi ven !
http://www.pgdzagorje-mesto.si
Uporabniški avatar
Frenk
Kraj: STUDENEC

Odgovor Napisal/-a Frenk »

Lepo je vidno da je ta zaščita samo za nekaramboliran avto.
NE POSIPAVAJTE ODPRTE RANE S SOLJO ! !
Uporabniški avatar
PGRAJ
Kraj: Zagorje ob Savi

Odgovor Napisal/-a PGRAJ »

No še slikica kompleta zašèite za sopotnikov airbag. Je pa dimenzij 800x600mm, teža kompleta pa cca 3kg. Mi ga v enoti še nimamo, baje pa bo :D
Priponke
air bag.jpg
Uporabniški avatar
Frenk
Kraj: STUDENEC

Odgovor Napisal/-a Frenk »

Akumularor pa kleme pa stik ta je pa " BOSA "
NE POSIPAVAJTE ODPRTE RANE S SOLJO ! !
air bag

Odgovor Napisal/-a air bag »

Lepo pozdravljeni.

Vprašanje SAKI-ju o zadevi z predrtjem air bag-a:
Kaj storis z air bag-om ki ima dva polnjenja(hitro proženje in počasno proženje)in je eno od teh že sproženo drugo pa ne.
Jaz ga prerežem, kajti za njim se lahko sproži še drugi pa jih dobiš po buči.Pa naj me se tako postrani gledajo, ali ponesrečenec ali pa zavarovalnica.
Glede sprostitve elektrike iz napeljave, s sklenitvijo klem pa se tudi jaz strinjam da se nisi vsega naredil, no v vecini primerov to rata, sam vsi vemo da je za aktiviranje air bag-a za zadosti preskok iskre staticne elektrike, ki pa jo lahko povzročimo mi z dotikom orodja.
Uporabniški avatar
SAKI
Kraj: PGD ZAGORJE-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SAKI »

air bag napisal/-a:Lepo pozdravljeni.

Vprašanje SAKI-ju o zadevi z predrtjem air bag-a:
Kaj storis z air bag-om ki ima dva polnjenja(hitro proženje in počasno proženje)in je eno od teh že sproženo drugo pa ne.
Jaz ga prerežem, kajti za njim se lahko sproži še drugi pa jih dobiš po buči.Pa naj me se tako postrani gledajo, ali ponesrečenec ali pa zavarovalnica.
To vprašanje verjetno ne bo zame "air bag", kajti jaz sem spraševal in pričakoval odgovor.

Naj ponovim vprašanje, če se nismo dobro razumeli :arrow: Kako prerežeš air bag, če se sploh še ni sprožil, kot je v tem primeru, saj govorimo o njem, armatura je cela, nedotaknjena :?: :!: Ali naj uničimo celo armaturo, tako je pač razumeti iz vaših prispevkov, ne vem, če je to ravno rešitev na mestu :roll:

Moj zaključek pri vsem tem je, da si moramo tisti, ki se s tovrstnimi zadevami ukvarjamo, priskrbeti tudi zaščito za sovoznikov airbag in ne, da se še dodatno uničuje cela zadeva v vozilu :!: :idea:
Čeprav se tudi sam zavedam, da roko na srce, vozilo po takem trku ni vreden več prebite pare, vendar tisti, ki lahko od nas kaj iztrži bo na zadevo gledal iz drugega zornega kota :evil:
Bo pa to vedno ostal začaran krog brez konca, zaščito za voznika in sovoznika imamo, tukaj se lahko zaščitimo, kaj pa bočni, bočne zavese in air bag v zadnjem delu vozila :roll: :arrow: , tukaj novosti za enkrat ni, ko pa bodo, in ko bo oprema prispela tudi na naš trg, pa vas o tem zanesljivo takoj obvestim :!:
IZKORISTI, A NIKDAR NE IZKORIŠČAJ!

Lp

Borut Satler
Zaklenjeno