[glede zadnje slike]
Reševalno vozilo v modrih odtenkih
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
- Uroš Lenarčič
- Kraj: PGD Slape-Polje
Spomnil sem se, da sem lani na Dunaju videl reševalno vozilo policije. Situacija je bila, da so bili možni izgredi in je bilo v pripravljenosti cca. 40-50 policistov in med voznim parkom (Fordi Transiti, VW Sychroti in Sprinterji) se je našel tudi rešilec (Sprinter), je pa bil bele barve z napisom "Polizei" in znaki prve pomoči. Tako da v EU taka vozila niti niso redkost.
LP, Laik
LP, Laik
Cogito, ergo sum.

Če kdo hrani revije GASILEC, si lahko ogleda v eni od številk, kakšni dve leti nazaj, članek ravno na to temo 
Predstavljeno je bilo vozilo RENAULT MIDLUM z dvojno kabino za gasilsko posadko, zadaj v nadgradnji pa je v enem delu gasilsko - reševalna oprema, v drugem delu pa prostor za osebje NMP ter ponesrečence (3)
Od zunaj je podoben, glede velikosti in izdelave, kakšnemu GVC-ju
Takšna gasilska vozila v Evropi niso neznanka
je pa samo še vprašanje časa kdaj se bodo pojavila tudi pri nas 
Za taka vozila, ki jih uporabljajo pri nas gasilci, policija in vojska, nimam nobenih slabih pomislekov
Vidim pa v njih kar lepo število dobrih lastnosti, saj si s tem zagotovimo svojo, lastno hitro pomoč, ter lahko nudimo pomoč NMP v slučaju odsotnosti, okvare ali preobremenjenosti njihovih vozil, ter v slučaju množične nesreče, z vozilom in voznikom, ter "njihovim" zdrastvenim osebjem
Predstavljeno je bilo vozilo RENAULT MIDLUM z dvojno kabino za gasilsko posadko, zadaj v nadgradnji pa je v enem delu gasilsko - reševalna oprema, v drugem delu pa prostor za osebje NMP ter ponesrečence (3)
Takšna gasilska vozila v Evropi niso neznanka
Za taka vozila, ki jih uporabljajo pri nas gasilci, policija in vojska, nimam nobenih slabih pomislekov
Vidim pa v njih kar lepo število dobrih lastnosti, saj si s tem zagotovimo svojo, lastno hitro pomoč, ter lahko nudimo pomoč NMP v slučaju odsotnosti, okvare ali preobremenjenosti njihovih vozil, ter v slučaju množične nesreče, z vozilom in voznikom, ter "njihovim" zdrastvenim osebjem
IZKORISTI, A NIKDAR NE IZKORIŠČAJ!
Lp
Borut Satler
Lp
Borut Satler
- Uroš Lenarčič
- matjaž
- GE: Kostanjevica na Krki
- Kraj: Kostanjevica na Krki
Ali se vam zdi smotrno sredstva vlagat v nakup takšnih vozil, namesto v gasilsko opremo, saj lahko kadarkoli na intervencijo pokličeno NMP ali dežurnega zdravnika. Konec koncev lahko to storimo že medtem ko se peljemo na samo intervencijo, da nebi izgubljali nepotrebnega časa.
"Isti način mišljenja s katerim smo reševali stvari v preteklosti, ne učinkuje za reševanje problemov v prihodnosti!"
Albert E.
Albert E.
(a delas na zeleznici, me spominja na 'je smotrno delati protipozarne zidove, ce lahko poklicemo gasilce?')matjaž napisal/-a:Ali se vam zdi smotrno sredstva vlagat v nakup takšnih vozil, namesto v gasilsko opremo, saj lahko kadarkoli na intervencijo pokličeno NMP ali dežurnega zdravnika. Konec koncev lahko to storimo že medtem ko se peljemo na samo intervencijo, da nebi izgubljali nepotrebnega časa.
nam verjetno ni smotrno vlagati v nakup, vendar ce bo 'vecja zadeva' ne bi bilo slabo imeti na razpolago resevalnega vozila in ljudi, ki se na tovrstne poskodbe dobro spoznajo (opekline itd.)
samo moje mnenje
PGD Cerklje na Gorenjskem <---- say no more
Sicer ne vem zakaj ste 100%, da to vozilo predstavlja REŠEVALNO VOZILO, saj ni nikjer nikakršne oznake, samo oblike je iste, ker je od istega proizvajalca. Potemtakem bomo tudi v našem društvu imeli "reševalno vozilo", ker bo iste oblike
. Roko na srce, res je reševalno vozilo, ki ga ima enota specialne policije, kolikor jaz vem - nevem pa dosti
Po besedah enega od sodelavcev, ki je to vozilo videl, pa ni kaj prida opremljeno, vsaj tako ne kot je NRV pri večini RP.
Me pa zanima kje ste dobili idejo, da se policija ne bi smela s tem avtom voziti "pod nujno"

Po besedah enega od sodelavcev, ki je to vozilo videl, pa ni kaj prida opremljeno, vsaj tako ne kot je NRV pri večini RP.
Me pa zanima kje ste dobili idejo, da se policija ne bi smela s tem avtom voziti "pod nujno"
Gobc me je zmer tepu!
Bivši član povžarske konjenice
fantje ...
pa kaj zdaj bodo vsa "društva" imela RV za "uporabo" ... pa kje živimo
Kar je delo gasilcev, naj delajo gasilci ...
Kar je delo reševalcev, naj delajo reševalci ...
(to je nekdo dobro napisal, že v eni od prejšnih debat ... samo z drugimi besedami)
Glede policijskega vozila
, njihov je vsaj modre barve - in ti niti ne pada skoraj v oči da ga uporabljajo kot RV, medtem ko je vozilo ki ga uporabljajo nekatera GD - tipično reševalno vozilo...
pa kaj zdaj bodo vsa "društva" imela RV za "uporabo" ... pa kje živimo
(to je nekdo dobro napisal, že v eni od prejšnih debat ... samo z drugimi besedami)
Glede policijskega vozila

- Uroš Lenarčič
Meni se pa ne zdi napačno, da nekatera GD uporabljajo tudi reševalna vozila. Se pa strinjam glede barvereševalec napisal/-a:fantje ...
pa kaj zdaj bodo vsa "društva" imela RV za "uporabo" ... pa kje živimo![]()
![]()
Glede policijskega vozila, njihov je vsaj modre barve - in ti niti ne pada skoraj v oči da ga uporabljajo kot RV, medtem ko je vozilo ki ga uporabljajo nekatera GD - tipično reševalno vozilo...
Cogito, ergo sum.

-
mihec
Ja Rafter oprosti, sem spregledal
!
Ja v Nemčiji, pa v Angliji, pa v ZDA, pa v ...
Mi smo pa v REPUBLIKI SLOVENIJI in tega RES NE potrebujemo
, kaj pa drugje vejo, kaj je dobro
to pa res samo pri nas vemo, kaj ne
Čudno, da nekateri sploh še sprejmejo s takšnim mišlenjem kakšno novost v gasilstvu in da niso ostali kar pri vedrih in konjskih vpregah
Sicer pa nevem, da večina stremi za tem, da bi se v operativnem smislu čim bolj približali poklicnim enotam, po drugi strani pa misli, da gasilci ne potrebujejo kakšnega kosa, ki ni tipično gasilski. Naj vas seznanim, da tudi poklicni gasilci v RS uporabljajo vse več imobilizacijske opreme, ki jo uporabljajo- mo reševalci. To pa ne v smislu, da bi se vtikali v naše delo, ampak olajšajo marsikakšno bolečino poškodovancu, do časa, ko pride RV na sam kraj dogodka, sicer pa bo to nekaterim očitno jasno, ko se bodo sami znašli v situaciji, ko bodo ležali nekje poškodovani, zraven pet-deset gasilcev brez ustrezne opreme, rešilca pa vsaj 20 minut nikjer.
To ni napisano v smislu, da bi kaj takega komu privoščil, ampak drugače si ne znajo bumbarji to predstavljati
Ja v Nemčiji, pa v Angliji, pa v ZDA, pa v ...
Mi smo pa v REPUBLIKI SLOVENIJI in tega RES NE potrebujemo
Sicer pa nevem, da večina stremi za tem, da bi se v operativnem smislu čim bolj približali poklicnim enotam, po drugi strani pa misli, da gasilci ne potrebujejo kakšnega kosa, ki ni tipično gasilski. Naj vas seznanim, da tudi poklicni gasilci v RS uporabljajo vse več imobilizacijske opreme, ki jo uporabljajo- mo reševalci. To pa ne v smislu, da bi se vtikali v naše delo, ampak olajšajo marsikakšno bolečino poškodovancu, do časa, ko pride RV na sam kraj dogodka, sicer pa bo to nekaterim očitno jasno, ko se bodo sami znašli v situaciji, ko bodo ležali nekje poškodovani, zraven pet-deset gasilcev brez ustrezne opreme, rešilca pa vsaj 20 minut nikjer.
To ni napisano v smislu, da bi kaj takega komu privoščil, ampak drugače si ne znajo bumbarji to predstavljati
Gobc me je zmer tepu!