Kako pa kaj z verigami?

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
SAKI
Kraj: PGD ZAGORJE-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SAKI »

Še ena pomanjklivost avtomatskih verig, ki sem se jo spomnil ob gledanju Gobijevih slik :!:

Na prvi in drugi sliki se jasno vidi kako se nalega pogonsko, gumijasto kolo satelita z verigami, na kolo vozila :!: To pogonsko kolo omogoča ob pomoči, torej vrtenju kolesa vozila, vrtenje satelita kjer so nameščene verige, in s tem "podmetavanje" teh verig pod kolo vozila :!:

Slaba lastnost pa je v tem, da če se preneha vrteti kolo vozila, se preneha vrteti tudi satelt, disk ali obroč z verigami, kakor koli ga že hočete imenovati :cry:
Tako, da te verige za spust po klancu navzdol sploh niso uporabne, kajti če vozilo zdrsne in se zaustavi kolo, čeprav samo za trenutek, so posledice lahko usodne :cry:
IZKORISTI, A NIKDAR NE IZKORIŠČAJ!

Lp

Borut Satler
VinkoG
Kraj: PGD Šoštanj-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a VinkoG »

Pri nas uporabljamo klasične verige namestimo pa jih takoj ko se sneg začne oprijemati cestišča.Namestimo jih pa tako da zadaj ko sta po dva kolesa daš pod notranjo kolo leseni kloc tak da je cisterna na eni strani z kolesom malo v zraku in verige tako brez problema namestiš in še nategneš.Po tleh v garaži pa imamo gumi trak da ko z cisterno voziš ven in not z verigami ne uničiš tal.
Gasilec sem in to mi je v ponos!
Odgovori