Zaščitna obleka Cosalt Ballyclare

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
SJG

Odg: Zaščitna obleka Cosalt Ballyclare

Odgovor Napisal/-a SJG »

Pred spanjem par vrstic o oblekah, ker opazam silne teske besede in zvrhano mero neumnosti, ki jo bom pripisal neznanju. Prvotni lastnik in narocnik doticnih z.oblek je NATO oz clanica omenjene sile, kar je tudi del razloga, da so obleke v izredno dobrem stanju, "pobi bol malo delajo".. Razlog prodaje pa ukinitev g. sluzbe in posledicno vracanje domov. Drzave v takih primerih izberejo dve moznost. Donirajo na prostoru kjer tece njihova misija ali odprodajo na drazbah. Dopuscam moznost nekih drugih opcij, ki so mi nepoznane. Oprema, ki je dobra se navadno vedno prodaja.
Ce koga zanima kaj vec pa rade volje obrazlozim, tud na ZS... O laznjivih natolcevanjih in arogantnih pravokacijah pa zal nimam besed. Morda je to znak, da smo na dobri poti : )
Enkrat naslednjic se potrudim in opisem se obleko.

Pa lepo jutro vsem.
brinko
GE: PGD Martinjak
Kraj: Martinjak
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinko »

Spoštovani Dino90 ... ne nakladaj v prazno. Deklaracije da šivajo prodajalci? No, če bi omenjene obleke sploh videl od blizu, ne bi okrog razlagal takšnih neumnosti.

Da ne dolgovezim ... ker imam kar nekaj poznanstev na pravih mestih sem se detaljno pozanimal okoli teh oblek. Obleke so narejene namensko za NATO ... sicer pa po značilnostih (razen nekaj posebnosti v samem kroju - žepi ...) ne odstopajo od siceršnjih Cosaltovih gasilskih zaščitnih oblek. Torej so narejeni po vseh gasilskih standardih.
Značilnosti teh oblek si lahko ogleda na njihovi spletni strani.

Da ne bo pomote ... nimam prav nobene povezave z nobenim od 'uvoznikov' ali prodajalcev teh oblek, na jetra pa mi gre pametovanje nekaterih, ki prav gotovo imajo povezave s slovenskimi trgovci gasilske opreme, ki nas po navadi na veliko lupijo. Zato sem se okoli teh oblek raje sam bolj podrobno pozanimal.
Nekatera društva pač nimajo(mo) državnih koncesij ali pa močnih donatorjev in morajo dvakrat obrniti vsak evro, ki jim je na razpolago.

Seveda pa prihod teh oblek zelo boli prodajalce gasilske opreme pri nas ... to pa verjamem.
martinček33

Odgovor Napisal/-a martinček33 »

Glede teh oblek je zadeva nekako takole.
Obleke so dejansko stare 4 leta. Kupljene so bile za NATO. Konec lanskega leta so jih menjali in tako so prišle na prosti trg - dražba.
Podjetje katero je obleke izdelalo je šlo pred dvemi leti stečaj in in se sedaj imenuje drugače - Cosalt bally clare.

Obleka je povsem uporabna toda edini problem pri njih je v tem da nimajo nikakeršnih dokumentov (certifikatov, izjav o skladnosti,....) Kot pa bo lahko potrdilo veliko forumašev je pa to danes lahko velik problem saj inšpektorji že hodijo po gasilskih domovih in preverjajo samo papirje. Pri nas so že bili. Trenutno samo opozarjajo toda kmalu se bodo pričele kazni in te niso majhne - država je lačna :evil:

Moj predlog je da če jih že kupite jih imejte skrite in upajte da ne pride do nezgode. Če bo inšpektor preverjal papirje bo nekdo potegnil kratko.
Maverik
Kraj: obala

Re: Zaščitna obleka Cosalt Ballyclare

Odgovor Napisal/-a Maverik »

Smem vprašat kateri inšpektorji hodijo naokoli in predvsem kaj pregledujejo? Že ki ste imeli ta obisk me zanima na kaj se moremo ostali pripravit :) Bi pisal po zasebnem ampak nisi prijavljen uporabnik :?
Uporabniški avatar
linkotite
Kraj: Acivkol DGP

Odgovor Napisal/-a linkotite »

Ja kam pa ta država pelje. Sedaj se bodo pa še nad gasilce znašali, ki s svojimi TEŽKO prigaranimi sredstvi kupujejo opremo, za kar bi moral poskrbeti nekdo drug ne pa sami gasilci. A ni dovolj da smo na razpolago 24 ur na dan 365 dni na leto in to za STONJ. S takšnim načinom dela države do gasilcev čez par let tudi teh več ne bo. Žal vse na to kaže.

lp
DMy

Odgovor Napisal/-a DMy »

Pozdravljeni;

kotrole zaščitnik oblek izvaja inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, ki je tudi pristojen za področje gasilstva. Pregledi pa se bodo izvajali v nekaterih enotah GEŠP....Pa še ena informacija iz namenskih sredstev, ki jih URSZR letno zagotavlja enotam GEŠP se ne da, oz. ne sme kupovati osebnih zaščitnih oblek, ker je to osnovna oprema za dejavnost in je za njeno ustrezno nabavo odgovora lokalna skupnost. URSZR sofinancira gasilsko dejavnost in to v točkah za katere ima posamezna enota s Upravo sklenjeno pogodbo o opravljanju nalog, za osnovno dejavnost gasilskih enot in njihovo opreljenost pa so odgovorne lokalne skupnosti...Tako, da ne stvari posploševat....

LP!
Rekvolan

Odgovor Napisal/-a Rekvolan »

Približno teden dni nazaj se imel priliko videti te obleke od blizu, kao "PBI". No, kdor vam je rekel da so te obleke iz PBI gold materiala vas je močno našponal. Zunanji sloj obleke je namreč navaden nomex delta T v rjavi barvi.
Če potegnemo črto glede oblek so brez dokumentacije, močno prestar standard (sploh mi ni jasno da so jih leta 2009 naredili z standardom 1995 - te obleke nebi smele iti v prodajo), materiali slabi. Čisto stran vržen denar z ogromnim tveganjem uporabe (obleke so dejansko za na odpad). [-X

Brez zamere toda v tem primeru kot kaže vas je lupil nekdo drug - iz Škofje Loke. Nekateri so pa kupovali ker je bilo poceni :^o
No ja saj bo kmalu pust
robit

Odgovor Napisal/-a robit »

omenjene obleke imajo certifikat, sosednje društvo ga je dobilo, poslali so jim ga iz Anglije, tako da če bi kdo potreboval certifikat bi ga lahko "zrihtal"
Uporabniški avatar
mundat
GE: Gornja Radgona
Kraj: PGD Gor. Radgona

Odgovor Napisal/-a mundat »

Certifikat iz Anglije nič ne pomaga. Obleka mora imeti SLOVENSKO izjavo o skladnosti in NAVODILA ZA UPORABO v slovenskem jeziku!
V primeru inšpekcije ali ne daj bože kakšne poškodbe gasilca na intervencija, vas bo inšpektor prvo vprašal za ta dva dokumenta. Verjamite mi. Mi smo letos imeli inšpekcijo iz strani države in to so dokumenti ki so jih preverjali.
Angleški certifikat ne pomeni nič....
PGD Gornja Radgona IV. kategorija
Gasilska enota širšega pomena
predsednik društva
Maverik
Kraj: obala

Odgovor Napisal/-a Maverik »

Rekvolan napisal/-a:Približno teden dni nazaj se imel priliko videti te obleke od blizu, kao "PBI". No, kdor vam je rekel da so te obleke iz PBI gold materiala vas je močno našponal. Zunanji sloj obleke je namreč navaden nomex delta T v rjavi barvi.
Če potegnemo črto glede oblek so brez dokumentacije, močno prestar standard (sploh mi ni jasno da so jih leta 2009 naredili z standardom 1995 - te obleke nebi smele iti v prodajo), materiali slabi. Čisto stran vržen denar z ogromnim tveganjem uporabe (obleke so dejansko za na odpad). [-X

Brez zamere toda v tem primeru kot kaže vas je lupil nekdo drug - iz Škofje Loke. Nekateri so pa kupovali ker je bilo poceni :^o
No ja saj bo kmalu pust
Nomex Delta T -> Slabi materiali, tvegana uporaba :?: :shock: se ti hecaš ali hočeš samo malo špikaš? Mogoče si pa trgovec :D
Uporabniški avatar
tam5500

Odgovor Napisal/-a tam5500 »

munda,

tukej pa imaš narobe

če so obleko kupili direktno v angliji, je zadosti en izjava o skladnosti in navodila. v slovenskem jeziku so obvezna, če izdelek kupiš v sloveniji
Stožec

Odgovor Napisal/-a Stožec »

tam5500 napisal/-a:munda,

tukej pa imaš narobe

če so obleko kupili direktno v angliji, je zadosti en izjava o skladnosti in navodila. v slovenskem jeziku so obvezna, če izdelek kupiš v sloveniji
Če je stvar v uporabi v Sloveniji, mora imeti slovenska navodila in tudi izjavo o skladnosti. Po drugi strani pa... Ali imajo račun o nakupu?!
Uporabniški avatar
mundat
GE: Gornja Radgona
Kraj: PGD Gor. Radgona

Odgovor Napisal/-a mundat »

Stožec napisal/-a:
tam5500 napisal/-a:munda,

tukej pa imaš narobe

Če je stvar v uporabi v Sloveniji, mora imeti slovenska navodila in tudi izjavo o skladnosti. Po drugi strani pa... Ali imajo račun o nakupu?!
glejte - ne mi okrog tega pamet solit. Še enkrat pišem, da smo imeli INŠPEKCIJO V DRUŠTVU in je inšpektorca zahtevala SLOVENSKA NAVODILA IN SLOVENSKO IZJAVO O SKLADNOSTI!

Meni je itak osebno vseeno kaj uporabljate, pa če imate papire ali ne...samo ne se pol jokat, ko se bo kaj zgodilo in bo moral kdo it malo "klavir igrat" pa društvo bo plačevalo BAJNE zneske za odškodnine. Pred vojno ste vsi generali...verjamite mi...zahtevajte te dokumente ali pa vračilo denarja in se rešite teh oblek.
Ni vse zlato kar je PBI barve :D
PGD Gornja Radgona IV. kategorija
Gasilska enota širšega pomena
predsednik društva
sjg

Odgovor Napisal/-a sjg »

joj, neverjetno... Upam, da se vecina vas, ki pise pod xy imeni zaveda, da s svojim arogantnim prilaganjem na ogenj sila slabo prispevate v skupno dobro. Verjetno ne, ker je omenjeno pisanje namenjeno vnasanju zmede in diskreditiranja dolocenega cloveka ne doprinese pa nicesar v skupen dobrobit.. Naceloma me ne moti, ker nisem zamerljive narave in sem imun na tovrstne frustracije. Zanimivo, da nihce nima poguma osebno stati za omenjenimi trditvami in kontaktirati domacega prodajalca. Zatorej, vsi xy poznavalci, zapitek je na moj racun, sprejmem povabilo. Zelim pa odkrit pristop, vase klevete bi zelel imeti podprte z argumenti. Za mojo pravokacijo se vnaprej opravicujem. Vem, da je neprimerna vendar me zanima kdo bo imel pogum : )
Hkrati se opravicujem, ker nisem opisal obleke kot sem obljubljal. Moja lenoba in zasanjanost obenem ne pozna meja : ) Opisem v kratkem oz. bom kopiral samo pridobljene dokumente pred prevajanjem, ker prepis prevoda bi pomenil stil poznane
domace arogantnosti "to lahko napisem tudi sam,.."

Na Slovenskem je od samega nastanka gasilstvo predstavljalo varnost in kulturni obstoj. Varnost je osnovna clovekova pravica in zagotavljamo jo obenem tudi gasilci. Zato ne dovolim, da cast, vzajemnost in humanost nekdo rusi na tako nizkotne nacine, samo zavoljo pogleda skozi profit.

Pa lepo jutro.
Uporabniški avatar
tam5500

Odgovor Napisal/-a tam5500 »

Stožec,

vsak prodajalec, ne glede v kateri državi kupiš izdelek, mora imeti izjavo o skladnosti in navodila o uporabi v svojem domačem jeziku, torej če je prodajalec iz nemčije mora zagotoviti v nemškem jeziku, če iz anglije v angleškem, ..., to je pod nujno, če ima v več jezikih je pa samo dobrodošlo

torej če so kupili obleko v angliji, so po vsej verjetnosti vse dokumente dobili v angleškem jeziku, prodajalec je v svoji državi zadostil zakonskim zadevam, kako pa je s tem na strani kupca, je pa druga

pa še praktičen model:

kupiš bristol obleko v angliji in vse dobiš v angleškem jeziku, kupiš bristol obleko v sloveniji vse dobiš v slovenskem jeziku, slovenskemu zastopniku ni potrebno zagotavljati izjav in navodil v slovenskem jeziku, če ste bristol obleko kupili v angliji
Odgovori