Zgorela fotonapetostna elektrarna v Domžalah

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
trucker

Odg: Zgorela fotonapetostna elektrarna v Domžalah

Odgovor Napisal/-a trucker »

Luka19 napisal/-a:Upam, da bomo vsaj v kakšni gasilski reviji izvedeli, zakaj so proizvajali take količine pene, ki je končala ob stavbi na tleh.

Me pa še ena stvar zanima, čeprav verjetno ne bo odgovora: Zakaj se je VI odločil, da je AC 7000 - vozilo, ki je prvo pričelo gasiti z monitorjem, postavil na del stavbe, kjer je bilo tako ali tako že vse v ognju in se ni raje odločil, da proba rešiti vsaj nekaj kvadratov strehe s postavitvijo vozila k delu stavbe, kjer streha še ni bila v ognju. Dostop ni problematičen, ker poznam ta objekt.
Mene pa zanima zakaj vedno komplicirate okoli gasilnih sredstev? Enkrat je problem, ker gasijo z peno drugič je problem zakaj niso gasili z peno, tretjič je problem zakaj gasijo z vodo, če bi bil večji učinek z peno?
V katerem primeru, sploh gasite požare z peno? Nevarne snovi v skladiščih in na transportnih sredstvih? Večja transportna sredstva, tovornjake??
Nikogar nič ne kritiziram, samo zanima me, ker ne prihajam iz gasilskih vrst, vendar, ko spremljam ta forum vidim, da je okoli vsakega požara kompliciranje glede gasilnega sredstva.
marsi
Kraj: Suha Krajina

Odg: Zgorela fotonapetostna elektrarna v Domžalah

Odgovor Napisal/-a marsi »

Luka19 napisal/-a:Upam, da bomo vsaj v kakšni gasilski reviji izvedeli, zakaj so proizvajali take količine pene, ki je končala ob stavbi na tleh.

Me pa še ena stvar zanima, čeprav verjetno ne bo odgovora: Zakaj se je VI odločil, da je AC 7000 - vozilo, ki je prvo pričelo gasiti z monitorjem, postavil na del stavbe, kjer je bilo tako ali tako že vse v ognju in se ni raje odločil, da proba rešiti vsaj nekaj kvadratov strehe s postavitvijo vozila k delu stavbe, kjer streha še ni bila v ognju. Dostop ni problematičen, ker poznam ta objekt.
Vodja intervencije je z gašenjem na delu stavbe, kjer je najmočneje gorelo občutno pripomogel k temu, da ni pogorelo celotno skladišče v notranjosti objekta. Ogenj je prešel v notranjost prav na delu, kjer so pričeli gasiti s prvim vozilom in s tem gotovo upočasnili, če ne zaustavili širjenje požara v notranjost. Same sončne elektrarne glede na način in hitrost širjenja ognja niti pod razno ni bilo možno obvarovati.
Odgovori