Tudi jaz gledam položnice na mizi, v društva jih bom sicer poslal, vendar je moje mnenje o rdečem križu jasno. Tistih 20.000 paketov naj plača tisti, ki si je v tej organizaciji bogato opomogel, sedaj je pa menda še tožbo vložil za odpravnino, pa mogoče še kaj.
Dokler ne bo RK in sodišče razčistilo zadevo in vrnilo sredstva na pravo mesto in tistim, ki jih res potrebujejo, naj nehajo provocirati, kajti tudi mi smo humanitarna organizacija.
Kako pa GZS skrbi za nas, pa je razvidno iz dogovora s SAZAS-om, s katerim ni nič dogovorjeno, razen to, da z žegnom GZS še naprej veselo kasirajo in izvajajo izterjave, čeprav je bilo ob podpisu pogodbe navedeno, da sodne terjatve zapadejo.
No in ker je Domicelj to podpisal, ga sedaj njegovi tožijo, da je odpisal dolgove in je moral zato odstopiti.
Iz tega sledi, da bo novi SAZAS veselo zaračunaval zneske po svojem ceniku, plačali bomo tudi za nazaj, nihče od odgovornih pa se ne gre dogovarjati o spremembi pravilnika, kjer nam kot humanitarnim organizacijam že v osnovi priznavajo znižanje ob obilici birokratskega dela. Za takšno delo se pa sploh ne bi bilo potrebno pogajati, za mene osebno je lažje, če nam SAZAS pošlje samo račun in ga plačamo, sedaj moramo pa še vse skladbe navajati pa obrazec za odmero davka izpolniti, pa....
Nimam časa, da bi se bolj poglobilo, ker je oktober in je drugega dela dovolj. Sporazumi s SAZAS-om ali pa z Rdečim križem pa naj gredo v ...
Pa za RK novo temo odprite, tukaj naj ostane SAZAS, bom jaz v novembru (če ne prej) eno disertacijo na to temo naredil
LP
Janez