Požar gospodarskega poslopja na Venišah

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Zaklenjeno
LESCE2
Kraj: Lesce-Gorenjska

Odgovor Napisal/-a LESCE2 »

Polomija na celi črti,to je vse kar lahko pripomnim.
Uporabniški avatar
Sul
Kraj: Skofja Loka

Odgovor Napisal/-a Sul »

No danes sem si ogledal posnetek iz omenjenega požar gospodarskega poslopja Veniše.
Posnetek je dolžine 30 min, rezan, zmontiran tako da sklepam da je bila takorekoč posneta celotna intervencija - razen samega začetka.
Zdaj pa mene zanima če si je ta posnetek že kdo ogledal in kaj si sedaj misli o celotni intervenciji?

LP
Uporabniški avatar
Janez Tratnik
moderator
moderator
Kraj: Dobračeva - Žiri
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Tratnik »

Vidli vidli. Luka bova enkrat lahko na 4 oči. Javno pa jaz o temu ne bi. Analizaj je bila in lastnik objekta je bil z intervencijo zadovoljen. Kaj hočemo še več.

Kako pa je moje mnenje o tej zadevi pa mislim, da veš.
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Prosim vas ko Boga , ne še enkrat pogrevat stvari , ravno sem si po ogledu filma uredil prebavo !!! :D :D :twisted:
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
tone

Odgovor Napisal/-a tone »

Dva dni nazaj sem gledal ta posnetek, gospodje gasilci, za izjavo leta 2004 bom predlagal naslednji stavek:jaz zmerom pravim nismo profesionalci naj bojo vesel da sploh pridem gasit požar. . Pa sploh ni pomembno,ali hladimo streho, da ne popoka kritina od vročine ali naredimo še 100% dodatno škodo z vodo. Tukaj ni 1% uspešne intervencije, kdaj bo pa letela prva glava kvazi poveljnika ma kakršnega koli že...
Uporabniški avatar
Marko Novak
moderator
moderator
Kraj: PGD Zagorje - mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Marko Novak »

tone napisal/-a:Dva dni nazaj sem gledal ta posnetek, gospodje gasilci, za izjavo leta 2004 bom predlagal naslednji stavek:jaz zmerom pravim nismo profesionalci naj bojo vesel da sploh pridem gasit požar. . Pa sploh ni pomembno,ali hladimo streho, da ne popoka kritina od vročine ali naredimo še 100% dodatno škodo z vodo. Tukaj ni 1% uspešne intervencije, kdaj bo pa letela prva glava kvazi poveljnika ma kakršnega koli že...
Gasilci nismo gospodje TONE ampak tovariši.
Marko NOVAK...GSM 040 631 011
tone

Iz mojih ust nikoli ne bo prišla beseda tovariš, žal nekateri niso imeli toliko jajc, da bi bili gasilci kaj drugega kot tovariši, ta beseda me spominja na kaj drugega... stvar debate kje drugje
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

tone napisal/-a:Iz mojih ust nikoli ne bo prišla beseda tovariš, žal nekateri niso imeli toliko jajc, da bi bili gasilci kaj drugega kot tovariši, ta beseda me spominja na kaj drugega... stvar debate kje drugje
S to izjavo lahko kandidiraš za najbolj neumno izjavo leta 2004 :evil: . Na kaj tebe spominja beseda tovariš, lahko ohraniš zase, saj verjetno še nisi slišal za tovarištvo v gasilskih vrstah. Pa ne samo v slovenskih, tudi v tistih, kjer komunizma niso poznali se nazivajo podobno.

Ko se bomo pa začeli obkladati z gospodi gasilci, bom pa tudi jaz razmislil, kako delati naprej. Gospodje so namreč plačani, nič ne naredijo zastonj. Saj ne rečem, da je to slabo, mi je celo všeč, samo ne vem, ali nam bodo gospodje poslanci odobrili sredstva, da bomo lahko gospodje.

LP

od tovariša Janeza 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
Matej K
Kraj: Prepolje

Odgovor Napisal/-a Matej K »

Janez =D> =D> =D>
Ni bogat tisti ki ima, ampak je bogat tisti ki da!

Vsega ne morem vedeti, toda o vsem nas lahko poučijo.
tone

No, pa je spet kost za glodat, ko bi raje glodali tisto kost o gašenju v Venišah..., seveda je debate verjetno konec, pa saj je prav tako, lepo pozdravljeni kolegi gasilci
pogum

Odgovor Napisal/-a pogum »

Ko se bomo pa začeli obkladati z gospodi gasilci, bom pa tudi jaz razmislil, kako delati naprej. Gospodje so namreč plačani, nič ne naredijo zastonj. Saj ne rečem, da je to slabo, mi je celo všeč, samo ne vem, ali nam bodo gospodje poslanci odobrili sredstva, da bomo lahko gospodje.

LP

od tovariša Janeza 8)[/quote]
Jnez ,če si videl film potem si tudi videl da edino sreckvo ki jim je manjkal je ZNANJE in POGUMkot ga mora imeti vsak gasilc.Priznati si morate da gasilc tudi ne more biti vsak ki to zeli biti ali postati.
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

To je pa edina slaba stran foruma , nepreglednost nad temo in debato.

Dragi gostje , ne vem zakaj ste se spravili na nas gasilce, ki smo prvi opozarjali na napake pri tej intervenciji in se trudili le te odpravit. Marsikdo se je ob tem zamislil , kako pa je v moji enoti, ali bi mi storili bolje. :?:

Kar nekaj je bilo v zadnjem času neuspešnih intervencij ki jih je prestara vodstvena garda hotela označit za uspešne. Pa naj bo to na nivoju občine GZ ali GZS. Prav takšni poučni filmi bi jih morali spraviti na realna tla.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

pogum napisal/-a: Jnez ,če si videl film potem si tudi videl da edino sreckvo ki jim je manjkal je ZNANJE in POGUMkot ga mora imeti vsak gasilc.Priznati si morate da gasilc tudi ne more biti vsak ki to zeli biti ali postati.
Nič bat, film sem videl, udeleženci so imeli analizo, prvi, ki smo na nepravilnosti opozarjali, pa, kot pravi Oskar, smo bili gasilci.

Analize verjetno ne bomo videli, tako, kot še kakšne druge ne, smo pa v reviji Gasilec lahko prebrali novinarski članek o tem požaru. Seveda je v članku vse naj in Gasilec res lahko vse prežveči (le članka o tečaju iz Virštanja ne :evil: ).

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
Marolt
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a Marolt »

Oskar napisal/-a: Kar nekaj je bilo v zadnjem času neuspešnih intervencij ki jih je prestara vodstvena garda hotela označit za uspešne. Pa naj bo to na nivoju občine GZ ali GZS. Prav takšni poučni filmi bi jih morali spraviti na realna tla.
Oskar se strinjam s teboj. Samo stavar je taka, da če nebi sami opzarjali na lastne napake jih nebi opazil skoraj nihče. Tako pa tu razpravljamo o svojih napkah (kdo dele, dela tudi napake) in tako širša javnost izve za vse podrobnosti in napake. Če pa bi bili tiho tako kod so druge službe pa verjamem, da bi bilo napak precej precej manj. Mislim napake bi bile še pa še večje samo javnost in laiki nebi vedeli za nje. Mi pa tu vrtimo jezik in s tem poskušamo opozoriti, da bi se stvari spremenile na bolje. Včasih pa je dobro imeti jezik za zobmi. Ni pa to nujno in dobro.

LP Marolt
življenje je lepo! Ne boj se mrtvih, boj se živih!
SamoG

Odgovor Napisal/-a SamoG »

Videl sem posnetek od požara, mislim daj je lahko čisto vsakega gasilca ki je tam "gasil" SRAM.
V tej temi sem prebral da je bila velika nevarnost za izvedbo notranjih napadov, kaj je bilo pa tako nevarnega??? Če tako gledamo na situacijo je nevarno tudi zjutraj iz postelje vstat, saj lahko padeš in si kaj polomiš!
Predragi "gasilci", tukaj ste ga pa močno, močno posrali.
Še nekaj vprašanj za vodjo:
1.Od kje taktično posredovanje metanja strešnikov iz strehe na streho :shock:
2.Kaj ste mislili napravit z gašenjem preko topa iz 10m direktno skozi okno???? :shock: :shock:
3.Zakaj točno ni bilo izvedenega nobenega notranjega napada?
in še bi lahko naštevali
Zaklenjeno