Tečaj reševanje na vodi
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Dva iz našega društva sta bila prijavljena, vendar se nato tečaja nista udeležila. Kljub temu pa smo na društvo prejeli seznam vseh udeležencev kateri so bili prijavljeni na termin 30.8.2006crni32 napisal/-a:suzana kje je moč dobit seznam tečaja
LP
Suzy
Če v življenju srečaš limono, kupi tequilo in sol ter pokliči še mene 
Lepo prosim Simona, odgovori mi na tri vprašanja:Simona napisal/-a: Še eno stvar: ob dokaj velikem neuspehu sem tudi sama pomislila, da so pogoji mogoče prehudi, zato sem šla naslednji dan v bazen in brez večjih težav odplavala zahtevane pogoje.
Mnenje naj si po teh podatkih ustvari vsak sam!
1. kateri šport treniraš?
2. koliko časa treniraš ? (ur v mesecu)
3. to vprašanje pa bom postavil takrat, ko dobim odgovor na prvi dve.
Lep dan še naprej!
Martin
Dragi Martin moram ti povedati, da smo o tem v društvu že močno razmišljali ampak se je pojavil velik problem! Stolček se mu je tako hudo na ta zadnjo prilepo, da ga več ne dobimo dol.MVr napisal/-a:
Če vam predsednik ne bo financiral priprav, pa ga zamenjajte.
Martin
Je taki strah in trepet društva, da nišče drugi ne upa kandidirat za predsednika in je zato na volitvah zmeraj edini kandidat in nam ne preostane druga kot, da ga zmeraj znova volimo.
-
Samo R
Sam preplavam normo 200 m dosti pod predpisanih 4'12'' (mislim, da je potrebno spotoma pobrati še nekaj predmetov pod vodo), pa vam povem, da to ni nič če primerjamo plavanje proti toku oz valovom...
Bolje da ne začnem o vleki osebe 100m do obale, prava muka....
... Tako da je normativ 4'12'' delno samo formalnost, čeprav se bo mogoče nekaterim zdelo pretiravanje.
Prav je, da se postavijo fizični normativi. Ne glejte razmerje 2:30 kot sramotno, raje kot prisilo,da se začnete več "gibat".
Bolje da ne začnem o vleki osebe 100m do obale, prava muka....
... Tako da je normativ 4'12'' delno samo formalnost, čeprav se bo mogoče nekaterim zdelo pretiravanje.
Prav je, da se postavijo fizični normativi. Ne glejte razmerje 2:30 kot sramotno, raje kot prisilo,da se začnete več "gibat".
S pravim treningom se vse da!
Omenjate kolesarja, ki ni uspel preplavati!
Tudi jaz sem treniral za specjalnost, ki je bila v Kr potem ukinjena, in naj vam povem, da tudi natreniranemu človeku NI lahko preplavati v mejnem času!
To pa zaradi tehnike! V kolikor obvladaš tehniko vsaj do določene mere mislim da ga SKORAJ ni, vsaj rekreativca ki se malo ukvarja s športom, da ne bi bil sposoben tega priplavati!
Torej vsem ki niste uspeli na testih predlagam da se naučite tehnike!
Seveda spadam med vas tudi sam!
pač tako je. Trening ni dovolj, treba je znati trenirat!
In kot je bilo že omenjeno! Veliko nas ne zna pravilno plavat!
Omenjate kolesarja, ki ni uspel preplavati!
Tudi jaz sem treniral za specjalnost, ki je bila v Kr potem ukinjena, in naj vam povem, da tudi natreniranemu človeku NI lahko preplavati v mejnem času!
To pa zaradi tehnike! V kolikor obvladaš tehniko vsaj do določene mere mislim da ga SKORAJ ni, vsaj rekreativca ki se malo ukvarja s športom, da ne bi bil sposoben tega priplavati!
Torej vsem ki niste uspeli na testih predlagam da se naučite tehnike!
Seveda spadam med vas tudi sam!
pač tako je. Trening ni dovolj, treba je znati trenirat!
In kot je bilo že omenjeno! Veliko nas ne zna pravilno plavat!
Gasilci smo čudne žvali! Ko drugi spijo mi na pomoč hitimo!
-
plavalec
Ja časi niso nič nemogočega za doseči pač vsak ne more biti reševalec na vodi, ker to tudi ni tko en hobi ampak je zadeva skrajno resna. Mislim da eni bi kar vse specialnosti imeli ne da bi vedeli v kaj se spuščajo. Zdej pa tisti,ki se vam to zdi tako grozna norma, povejte kako boste reševali človeka če sami komaj plavate, zakaj pa mislite da so pogoji takšni enostavno zato da boste kakšnega lahko rešili ne pa da se boste še vi utopili. Tko da če še niste probavali človeka reševati ne govorit ker ne veste kako fizično zahtevno je to, konec koncev vas bojo poklicali ko bo nekdo potreboval vašo pomoč ne pa sam da dobiste eno od mnogih značk, da se boste spet po vasi hvalili kaj ste.
-
plavalec
Gost plavalec je lepo povedal...bistvo je znanje, fizična ter psihična sposobnost. Če nisi sposoben, ni značke, to je poanta vsega., če nimaš kondicije, nimaš pri reševanju na vodi kaj iskat. Eni pa še kar trobijo svoje.gonzo 19 napisal/-a:Ne me basat to značko lahko kupiš ,ta značka nam pomeni isto kot nič važno je znanje prijatelj"Plavalec". Lahko pa bi nam mogoče ti dal kak nasvet ali pa nam pokazal kao to gre ,ko si se sam tako predstavil,očitno si že reševal ali pa vlekel osebo iz vode! Ali pa je to samo
LP
Suzy
Če v življenju srečaš limono, kupi tequilo in sol ter pokliči še mene 
Pa ne samo pri reševanju na vodi. Povsod je tako, da brez psihofizične priprave (kondicije) in ustreznega znanja nimaš kaj iskati. (Torej tudi na višini, pa pri TR, NS, notranjih napadih - IDA). Pa naj bo značka merilo ali ne.SuZaNcA napisal/-a: ...Gost plavalec je lepo povedal...bistvo je znanje, fizična ter psihična sposobnost. Če nisi sposoben, ni značke, to je poanta vsega., če nimaš kondicije, nimaš pri reševanju na vodi kaj iskat. Eni pa še kar trobijo svoje...
Nič ne pomaga, če namesto enega zaradi prepotentnosti, nepazljivosti, neupoštevanja nevarnosti, premalo znanja nastaneta dva ponesrečenca.
LP iz Celja
Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)