Specialnosti
Moderator: Vrsho
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
- OperativeC_19
- Kraj: Trbovlje - Gabrland
No, jaz pa imam opravljene specialnosti:
TEHNIČNI REŠEVALEC, UKV, septembra grem opravlajti specialnost za motorno žago, prijavljen pa sem še za dihalne aparate, za strojnika ter za mentorja mladine....
Vsekakor pa se ne prijavljam na tečaje zaradi tega,da bi nabiral značke, ampak zaradi želje po pridobitvi novih znanj...
LP
TEHNIČNI REŠEVALEC, UKV, septembra grem opravlajti specialnost za motorno žago, prijavljen pa sem še za dihalne aparate, za strojnika ter za mentorja mladine....
Vsekakor pa se ne prijavljam na tečaje zaradi tega,da bi nabiral značke, ampak zaradi želje po pridobitvi novih znanj...
LP
Druži nas skupno načelo, da ne bi kaj zagorelo...
Buhahaha kake strelaš ti. Pozabil si na specialnost vodja članic (ki jo nekateri tako poveličujejo). In koliko ta pomaga pri intervencijah?Zabavko napisal/-a: Seveda VSAKA specjalnost pomaga pri intervenciji!
Kakorkoli, jaz sem nosilka IDA, sem pa drugače v (neskončno dolgi čakalni) vrsti za HFT-modul A.
We didn't start the fire, it was always burning since the world's been turning. We didn't start the fire, no we didn't light it but we try to fight it...
Specialnosti, ki sem jih naredil:
- strojnik
- sodnik gasilsko športnih disciplin
- uporabnik radijskih postaj
- nosilec IDA
- tehnično reševanje
- nevarne snovi
Tudi jaz zbiram značke na delovni uniformi, joke
Zakaj mi pridejo prav specialnosti:
Strojnik, kot strojnik MB, visoki tlak v vozilu GVV2 in GVC 24/50, črpalke v vozilu GVV2 in GVC 24/50, agregata v obeh vozilih, svetlobni stolp v GVC 24/50, spomladi sem učil tečajnike na tečaju (nadaljevalni tečaj za gasilce, vodje skupin, strojniki). A je dost
Sodnik mi je prišlo prav kot mentorju mladine in ko sem sodil gasilske športne discipline.
Uporabnik radijskih zvez mi pride prav na akciji ali na vajah ali na tečajih.
Brez nosilca IDA kot gasilec napadalec nimaš kaj iskati prav ti pride v notranjem napadu, kot tudi pri požaru vozila in zunaj objekta, če je preveč dima, pa še bi se našlo.
Tehnično reševanje mi pride prav na prometnih nesrečah, da veš kaj moraš naredit
postopki.
Nevarne snovi v praksi še nisem rabil nikoli pa se ne ve, kdaj ga bom rabil sem pa spoznal postopke no na vaji v predoru smo malce uporabljali postopke.
Me pa zanimajo še motorna žaga (čeprav imam kot lastnik gozda to narejeno), delo z helikopterjem, gozdni požari, hot fire modul a in b in mogoče bolničar.
Mogoče se bom prijavil drugo leto pozimi, bomo videli.
Na delovni uniformi bo pa še kakšna značka več.
- strojnik
- sodnik gasilsko športnih disciplin
- uporabnik radijskih postaj
- nosilec IDA
- tehnično reševanje
- nevarne snovi
Tudi jaz zbiram značke na delovni uniformi, joke
Zakaj mi pridejo prav specialnosti:
Strojnik, kot strojnik MB, visoki tlak v vozilu GVV2 in GVC 24/50, črpalke v vozilu GVV2 in GVC 24/50, agregata v obeh vozilih, svetlobni stolp v GVC 24/50, spomladi sem učil tečajnike na tečaju (nadaljevalni tečaj za gasilce, vodje skupin, strojniki). A je dost
Sodnik mi je prišlo prav kot mentorju mladine in ko sem sodil gasilske športne discipline.
Uporabnik radijskih zvez mi pride prav na akciji ali na vajah ali na tečajih.
Brez nosilca IDA kot gasilec napadalec nimaš kaj iskati prav ti pride v notranjem napadu, kot tudi pri požaru vozila in zunaj objekta, če je preveč dima, pa še bi se našlo.
Tehnično reševanje mi pride prav na prometnih nesrečah, da veš kaj moraš naredit
Nevarne snovi v praksi še nisem rabil nikoli pa se ne ve, kdaj ga bom rabil sem pa spoznal postopke no na vaji v predoru smo malce uporabljali postopke.
Me pa zanimajo še motorna žaga (čeprav imam kot lastnik gozda to narejeno), delo z helikopterjem, gozdni požari, hot fire modul a in b in mogoče bolničar.
Mogoče se bom prijavil drugo leto pozimi, bomo videli.
Na delovni uniformi bo pa še kakšna značka več.
irgolbos ti si facairgolbos napisal/-a:Kaj sem se zmoto pri forumu in sem pri skautih oni imajo po navadi razobešene razne značke po prsih ( za hrabrost pa najboljši žvižgač itd... )
We didn't start the fire, it was always burning since the world's been turning. We didn't start the fire, no we didn't light it but we try to fight it...
Veliki trojček pride vsakemu prav: IDA, TR in NS. Dost se odnese iz HFT, Toda največ sem od vseh teh tečajev odnesel iz praktičnih vaj na Igu. Tam sem vsako leto dvakrat in vedno dobim nova znanja. Tečaji??? Specilanosti???Ja seveda, toda ne za ceno znanja. Tistega pa itak dobimo največ v praksi. Kdor hoče kaj novega izvedet, se naučit se mora sam potrudit bolj, kot je to možno s temi tečaji. Fantje veliko je možnosti za to. Specilanosti???? Ja, sam zarad značk fantje........ hvala ne.
amaterka
Naj ti povem, da specialnosti Vodje članic NIMAM! Tako da ne morem vedeti ali je kaj uporabnega! Ti pa povem, da sem na MENTORJU tut nekaj znanja pridobil, ali vsaj kako stvar majčkeno obnovil! Sej ne rečem, da je to ne vem kakšna operativna zadeva, MOGOČE pa vmes kaj navržejo!
Vsekakor pa značke so lepe! Jaz jih imam v omari!
Na izobraževanja hodim zaradi SEBE in ne da se bom kazal z njimi v delovni uniformi (ker me prej ovirajo kot kaj drugega)! Poznam nekoga, ki se je med VAJO pošteno zbodel z njo, ker se mu je odpela!! To je bilo smeha!!!
Naj ti povem, da specialnosti Vodje članic NIMAM! Tako da ne morem vedeti ali je kaj uporabnega! Ti pa povem, da sem na MENTORJU tut nekaj znanja pridobil, ali vsaj kako stvar majčkeno obnovil! Sej ne rečem, da je to ne vem kakšna operativna zadeva, MOGOČE pa vmes kaj navržejo!
Vsekakor pa značke so lepe! Jaz jih imam v omari!
Na izobraževanja hodim zaradi SEBE in ne da se bom kazal z njimi v delovni uniformi (ker me prej ovirajo kot kaj drugega)! Poznam nekoga, ki se je med VAJO pošteno zbodel z njo, ker se mu je odpela!! To je bilo smeha!!!
Gasilci smo čudne žvali! Ko drugi spijo mi na pomoč hitimo!
- Matej B.
- GE: Ptuj / Tržec
- Kraj: Ptuj - Tržec
- Kontakt:
Nekako od leta 2001 se redno udeležujem gasilskih usposabljanj in do sedaj sem opravil:
-IDA + obnovitveni
-NS
-TRE
-BO
-radijske postaje
-STR
-HFT/a
V začetku septembra pa še HFT/B modul. V praksi najbolj koristno IDA v kombinaciji s HFT in pa zame kot voznika zelo dobrodošel - strojnik. Za bolničarja sem imel srečo, da ga je organizirala lokalna CZ in sem se zraven priključil. 1x letno pa se udeležim tudi praktičnih vaj na Igu.
-IDA + obnovitveni
-NS
-TRE
-BO
-radijske postaje
-STR
-HFT/a
V začetku septembra pa še HFT/B modul. V praksi najbolj koristno IDA v kombinaciji s HFT in pa zame kot voznika zelo dobrodošel - strojnik. Za bolničarja sem imel srečo, da ga je organizirala lokalna CZ in sem se zraven priključil. 1x letno pa se udeležim tudi praktičnih vaj na Igu.
"Teorija brez prakse je kot voz brez akse!!!"
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kraj: Volčja Draga
- Kontakt:
100% se podpišem pod Ickotaicko napisal/-a:Veliki trojček pride vsakemu prav: IDA, TR in NS. Dost se odnese iz HFT, Toda največ sem od vseh teh tečajev odnesel iz praktičnih vaj na Igu. Tam sem vsako leto dvakrat in vedno dobim nova znanja. Tečaji??? Specilanosti???Ja seveda, toda ne za ceno znanja. Tistega pa itak dobimo največ v praksi. Kdor hoče kaj novega izvedet, se naučit se mora sam potrudit bolj, kot je to možno s temi tečaji. Fantje veliko je možnosti za to. Specilanosti???? Ja, sam zarad značk fantje........ hvala ne.
dodam le to da mora v "kašči" (beri betici) tudi kaj potem ostati da sploh ne omenim tudi pridobljeno oplemenititi....
Kaj prav komu pride......jaz pravim vse če si sam pripravljen na to....in seveda če kaj odneseš in ne prespiš predavanj in tečaja samega -samo da si tam ... kasneje znanje koristno uporabiš v praksi...oz. pri določenih primerih...
...boste rekli kakor kdo...
Točno tako...
Moja "bandima" ....(upam de je vse...
IDA-tečaj za uporabnika dihalnega aparata
TR-tečaj za tehničnega reševalca
NEV-tečaj za reševalca ob nesrečah z nevarnimi snovmi
BO-tečaj za bolničarja
tečaj za potapljača
tečaj radijske zveze
tečaj za inštruktorja
tečaj za usposabljanje gasilcev za gašenje notranjih požarov
tečaj za poveljnika gasilskega društva
...
..
Kolikor se poznam se bom še kakega rade voleje udeležil (npr.gašenje gozdnih požarov,flauta z bobnom ,delo z ženami,brušenje verige tastu....
-
Vrsho
- moderator

- GE: PGD Šentvid
- Kraj: Šentvid pri Ljubljani
Jaz imam:
- tečaj za strojnika
- tečaj za tehničnega reševalca
- tečaj za uporabnika radijskih postaj
- tečaj za mentorja mladine
- tečaj za informatika
Specialnosti sem napisal po vrstnem redu od tiste, kjer sem pridobil največ znanja za prakso do tiste, ki mi pri operativnem delu ne pomaga prav veliko.
Značke pa imam doma v predalu in jih ne nosim na delovni obleki.
- tečaj za strojnika
- tečaj za tehničnega reševalca
- tečaj za uporabnika radijskih postaj
- tečaj za mentorja mladine
- tečaj za informatika
Specialnosti sem napisal po vrstnem redu od tiste, kjer sem pridobil največ znanja za prakso do tiste, ki mi pri operativnem delu ne pomaga prav veliko.
Značke pa imam doma v predalu in jih ne nosim na delovni obleki.
- aljoša zver
- Kraj: Radlje ob Dravi
- Kontakt: