NESREČE GASILSKIH VOZIL

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
Tomkat
GE: PGD Škofja vas
Kraj: Celje - Škofja vas

Odgovor Napisal/-a Tomkat »

Si ne morem kaj, da se nebi oglasil. :evil:
Kakšna natolcevanja pa so zdaj to :?: :evil:
Še ena cvetka, ki sem jo slišal v povezavi z omenjeno nezgodo je ta, da naj šofer nebi imel vozniškega izpita, ki se zahteva za vozilo omenjene kategorije. Če je to res pa vedo samo vpleteni...
Sama ugibanja brez vsake logike. Kolikor jaz poznam to PGD in njihovega poveljnika lahko zatrdim, da gre za eno od operativno najboljše organiziranih enot v državi. Prepričan sem, da ima fant vse dokumente in tudi njihov poveljnik nebi dovolil vožnje če nebi bilo vse O.K. in če mu nebi zaupal.
se boste vsaj stare gare znebil, itak je pa glavn da sta jo gasilca dobr odnesla
To da sta jo gasilca dobro odnesla se strinjam. Tisto drugo pa ne. Vozilo je daleč od tega da bi bilo "stara gara". :evil: Oziroma je bilo. Zdaj ga na žalost ni več.
Ta TAM je odlično opravljal svoje naloge. In z njegovo izgubo je nastala velika vrzel.
LP iz Celja :wink: Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)
Slika
Uporabniški avatar
mito
Kraj: Kostrevnica-Šmartno pri Litiji
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a mito »

comendatore napisal/-a:se boste vsaj stare gare znebil,.....
Za nekatere kvazi gasilce je še vedno "sposoben" gasilski avto takšen, ki je letnik 2006 in ima lepo zaobljene boke na kabini in je na veliko poliman z napisi in car tatoo-ji. Kaj pa je v njem pa ni važno, sam da je lep. Marsikateri Tam letnika 78 ali 79 še vedno dobro opravlja svoje delo, le da je oprema v njem pravšnja.
Kar pa se tiče nesreč gasilskih vozil. Tudi to so prometna sredstva in tudi nam se lahko naredi prometna nesreča. Upajmo le, da poškodb gasilcev in ostalih udeležencev ne bo.
Piši, vendar ne piši neumnosti, v nasprotnrm primeru povej, da je to tvoje mnenje.
MITO.
comendatore
Kraj: jesenice

Odgovor Napisal/-a comendatore »

problem je ko se ti TAMi in podobne gare vlačjo počasnej kot če bi šel peš in zato po mojem mnenju niso več primerni za intervencijska vozila
Uporabniški avatar
Tona
Kraj: BREZJE-MB

Odgovor Napisal/-a Tona »

Prav zanima me kaj imate vi v društvu , da tako pljuvaš po TAMih . Če bi rad videl česa je TAM zmožen pridi , pa se prepričaj . Lahko pa vprašaš fante ki so z našo 190-tko zmogli pot od Maribora na Kras in to dvakrat . Sicer pa , mislim da tema ni zmogljivost TAMičev .
Največja tema v življenju je nevednost in žal tudi neumnost .
krivina

Odgovor Napisal/-a krivina »

comendatore napisal/-a:problem je ko se ti TAMi in podobne gare vlačjo počasnej kot če bi šel peš in zato po mojem mnenju niso več primerni za intervencijska vozila
Takrat, ko so bili ti TAM-i izdelani, tudi mercedesi, MAN-i, RENAULT-i in ostali niso bili nič hitrejši od njih.

Če potem sledimu misli tvoje objave, bi lahko sklepali, da tudi vozila navedenih proizvajalcev niso več primerni za intervencijska vozila. :roll:
darko

Odgovor Napisal/-a darko »

Nesreče z hudimi posledicami se pojavljajo tudi v tujini. Severno od Magdeburga v Nemčiji so se med intervencijsko vožnjo gasilci zaleteli v vozilo in nato so se večkrat obrnili. Posledice so bile hude saj so umrli štirje mladi gasilci. Slika spiegel online/dpa kaže razbitine:
Priponke
nesreča gasv.JPG
Uporabniški avatar
gobi
Kraj: Wajdušna-Ajdovščina-sin burje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gobi »

No ni ravno nesreča ampak vseeno :oops: :arrow:

A ima kdo slike Bremacha GB Koper katerega je osmodilo :?:
LP, Robert Kopatin
Ko gredo drugi ven ,gremo mi noter!
Slika
Uporabniški avatar
markf

Odgovor Napisal/-a markf »

vse živo se piše, še sedaj pa mi nihče odgvoril za vzrok nesreče z tamom
darko

Markf-tudi besedica prosim obstaja.
Nesreča Tam 190 na poti proti Komnu je verjetno nastala na hudi sertentini, po moje zaradi prevelike hitrosti. Zakaj pa je vozilo šlo s preveliko hitrostjo:
-neizkušenost, ali
-kvaliteta zavor na tamu
Imel sem priliko voziti za nekaj vozili ki so šla v nedeljo na intervencijo in opazil sem za tiste ceste prehitro vožnjo in mnogokratno zaviranje. Pot na kateri se je zvrnil tam je zelo ovinkasta in ozka. Možno da ni šofer uspel dobro zavreti (skoraj sigurno) pred ovinkom. V soboto, na dan dogodka, je bila cesta suha?!
Darko
sašo
Kraj: Kobarid

Odgovor Napisal/-a sašo »

V današnjem biltenu je objavljeno, da naj bi imeli tudi na celjskem gasilci nesrečo.Gasilsko vozilo naj bi zdrsnilo iz cestišča in se ustavilo ob drevesu...
Lep pozdrav, Sašo!
MarkoŠ
Kraj: Boh. Bistrica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MarkoŠ »

Že več let je od tega ko so Kranjski gasilci šli posredovat v Bohinj, takrat je bila zelo spolzka cesta, še posebno na mostu čez savo pred Boh. Bistrico z vozilom HTV so šli prehitro in jih je zaneslo čez cesto, HTV je bil totalka, trije gasilci pa so preživeli, ker so imeli na glavi čelade. Veliko opreme se je preobrnilo na gasilce (hidravlika, razpiralo, škarje, ...).

Kar se tiče TAM vam povem, da pozimi, ko smo imeli intervencijo nam na GV1 (TAM 80) bremze niso prijele, še dobro, da je vozilo ujel izkušen voznik.

Predkratkim smo šli na eno lažjo intervencijo in dobro, da nismo šli naprej po poti, ker je bila pot kar naenkrat preveč ozka in vozilo GVV2 (vozilo je bilo na Krasu), bi verjetno zdrsnilo, teren je bil preveč namočen.

Hočem povedat, da je treba razmere na cestah preučiti kašne so vremenske razmere in bolje je iti malo počasneje in priti nekaj minut kasneje kot, da se ti zgodi kakšna nezgoda.

Tudi sam sem videl nekaj voznikov, ki so na Krasu v nedeljo preveč tiščali na gas, kot je dovoljevala cesta še dobro, da ni prišlo do nesreče.
Uporabniški avatar
Uroš Lenarčič
Kraj: PGD Slape-Polje

Odgovor Napisal/-a Uroš Lenarčič »

Tamu 190 naj bi po mojih podatkih odpovedale zavore. Ne vem pa, če to drži kot pribito.

MarkoŠ, takrat so imeli v GRS Kranj Jeep Chetokeeja, če se ne motim?
Cogito, ergo sum.

Slika
darko

Uroš
Kaj to pomeni odovedale zavore. Ali je to da ni imel zavor ali da so se prismodile?
Darko
Uporabniški avatar
Uroš Lenarčič
Kraj: PGD Slape-Polje

Odgovor Napisal/-a Uroš Lenarčič »

Darko, ne bi vedel. Tolikor kot sem napisal mi je povedal naš reg. poveljnik. Vsekakor pa je škoda vozila. Samo, da je z gasilcema vse v redu.
Cogito, ergo sum.

Slika
Uporabniški avatar
Tomkat
GE: PGD Škofja vas
Kraj: Celje - Škofja vas

Odgovor Napisal/-a Tomkat »

Da ne bo preveč ugibanj. Nesrečnemu TAM-u naj bi zavore odpovedale zaradi pregretosti. In to ravno na najmanj primernem mestu.

Vendar ponavljam, (Isto sem navedel že v neki drugi temi.) da je podatek neuraden - po pripovedovanju. Kolikor sem izvedel je bil vozilu odrejen izredni TP. Kaj se je pri tem ugotovilo pa žal ne vem.
LP iz Celja :wink: Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)
Slika
Odgovori