Mene je najbolj motilo delo na frekvenci ter okrog postaj
za tak požar so 2-3 frekvence premalo - bi morali delovati na najmanj 10 kanalih (štab,vodje,sektorji, posamezne enote,logistika,......) ki bi jih striktno določili in bi enote lahko delovali samo na njih /razen v ekstremih).Tako so nekatere enote "klobasale " po svojih kanalih in povprek drugih.
Tudi kakšen mobilni repetitor bi lahko montirali....(jih je kar nekaj po skladiščih ki pridno nabirajo prah )
pojavil se je tudi problem polnjenja-iztrošenja baterij UKV postaj (sam sem jih izpraznil najmanj 3 v enem dnevu....kakšen bo račun mojega gsm (tudi izpralnil) bom šele videl sdaj sem veliko z štabom opravil tudi preko njega potem ko so baterije UKV šle...)
Ko smo lastne kapacitete društva pokurili sem v štab zahteval naj zrihtajo "sveže" so čez poslali 3 kom,
Dan pred tem sem poveljnika enote spomnil nej poda zahtevo naši lokalni CZ v Šempetru da nam posodili njihove postaje iz skladišča ker so bile naše iztrošene-so se skoraj vse postaje po 3 dneh polnile.Posodili so nam 6 postaj (zahvala

)
Mislim da je zelo škripalo --za te primere bi morali imeti svoj center zvez -torej gasilsko enoto vezistov ...
Ki bi svoje delo poznala in ga imela pod kontrolo.... ok sej so bili kolegi radioamaterji tam z vozilom za zveze CZ ...ampak imel sem pobčutek da samo za poslušati promet ter sem pa tja poklicati komu koga ker se njemu ni tega dalo....drugače....nič od tega le mašina z tehniko na zraku -----dimu...
no malce sem jezno povedal ...saj so delo opravili ...ampak mislim da bi jih lahko bolje izkoristili predvsem tehnikov "Zastavi"
Delo na frekvencah in v štabu bi moralo teči drugače...vsaj kolikor je meni to poznano...
ZMEDA skoraj vsi "pešadnici" na 41 kanalu
Štab je z sektorji sicer imel za vsakega svoj kanal.
Kar sem imel priložnost slišati po ukv način komunikacije med uporabniki ...podn...

O ketvicah in drugih "sočnostih" ki so letele skozi eter raje nebi....
Sem bil in sem še mnenja da je komunikacija ključna za uspeh in koordinacijo a žal brez sistematskega dela ,reda in koordinacije ne gre .
Še ena šola več.....žal tokrat že skoraj MATURA...
....