Velik požar pri Divači
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Ravno iz sestanka, ki sem ga sklical v teh poznih urah. Iz našega društva sem določil (javila sta se sama) dva fanta, ki ob 4:30 štartata z Gorenjsko navezo proti Krasu. Iz občine Radovljice od konvoja prihaja Begunjska 110-tka in dva terenca. En iz Radovljica in en iz Hlebc. Sicer se je prostovoljnemu klicu odzvalo veliko več članov,a baje zadoščata dva, saj so se vsa društva odzvala na klic.
Srečno fantje, primorci oz. kraševci pa le zdržite do jutra, ko pridejo nove sile.
Srečno fantje, primorci oz. kraševci pa le zdržite do jutra, ko pridejo nove sile.
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kraj: Volčja Draga
- Kontakt:
Žel sem zaradi neizbežnih delovnih obveezosi (nbarava dela) moral ob 23.00 zapustiti prve bojne linije in prizorišče ter iz dima in pepela ter prešvicanega kobinezona v kravato...
z telefonom se na momente ko je bilo mogoče med izvidovanjem in gašenjem nekaj posnel...
Trenutno je gor cela GZ Kraška,Goriška,N.Gorica-Šempeter,Vipavska,Ajdovska, fantje iz posočj.....Žiri,....in še in še...
helikopeterja pa ni bilo
Govc nad Branikom je res štala!!!!!!
Požari po zadnjih navedbah so trije na različnih lokacijah (seveda neuradno)
Grem arbajtat....
LP
p.s.
med odhodom se se za trenutek srečal z Pišuko ki je glih prišel....
več slik bo koo zrihtam kabel da jih skinem....
z telefonom se na momente ko je bilo mogoče med izvidovanjem in gašenjem nekaj posnel...
Trenutno je gor cela GZ Kraška,Goriška,N.Gorica-Šempeter,Vipavska,Ajdovska, fantje iz posočj.....Žiri,....in še in še...
helikopeterja pa ni bilo
Govc nad Branikom je res štala!!!!!!
Požari po zadnjih navedbah so trije na različnih lokacijah (seveda neuradno)
Grem arbajtat....
LP
p.s.
med odhodom se se za trenutek srečal z Pišuko ki je glih prišel....
več slik bo koo zrihtam kabel da jih skinem....
Kot sta že Lesce 32 in pa Milan napisala, se gre jutri zjutraj na Kras tudi z GZ Radovljica. Tudi v naše društvo pgd Srednja Dobrava je prišla prošnja za 2 gasilca, kateri sva se odzvala jaz in še en sogasilc. Ko pa smo z našim povelnikom klicali občinskega poveljnika, nam je ta rekel, da imajo že vse mesta zasedena. Tako da fantje, odrežite se čimbolje in upam, da bote čimprej pogasili ta požar.
LP, Strnad
LP, Strnad
Ne žagaj veje, na kateri stojiš!!
Marko Strnad - PGD Srednja Dobrava - GZOR
Marko Strnad - PGD Srednja Dobrava - GZOR
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kontakt:
Po novicah fantje še kar grizejo strminne in brezpotja.......ggnjeni plameni so v borovih krošnjah hud in trd zalogaj...največkrat jo je treba ucvret na varno razdaljo....
Noč in "zajeban" teren kjer še koza bi bila v zadregi tudi naredita svoje...
Ogenj z pomočjo vetra kar poštenonapreduje ...Bliža se Škrbini ...pa tudi vas Pedrovo nižje po hribu ni daleč....
Za jutri je napovedan baje helikopter in nekaj svežih enot....
Kolegom želim uspešno akcijo....pazite nase!!!
Pozdrav iz službe
še nekaj fotk...
Noč in "zajeban" teren kjer še koza bi bila v zadregi tudi naredita svoje...
Ogenj z pomočjo vetra kar poštenonapreduje ...Bliža se Škrbini ...pa tudi vas Pedrovo nižje po hribu ni daleč....
Za jutri je napovedan baje helikopter in nekaj svežih enot....
Kolegom želim uspešno akcijo....pazite nase!!!
Pozdrav iz službe
še nekaj fotk...
Pravkar prispeli iz intervencije Rodik Kozina
Požar pri rodiku še ni zaključen fantje iz gorenjske regije so prišli pomagat.
Vsi Ljubljančani in ostala slovenija jutri oz. danes bo najverjetneje skupinski poziv za celotno primorsko regijo ob 6:00 kasneje še za ostale. Na krasu je vsaj iz Sežane videti pravi pekel.
Ponovil se je kras 2001 oz 2003, upam da bo v tretje šlo, in da se bo kdo na GZS oz. ministrstvu za obrambo ter vsi sodelujoč spomnilo na potrebe po novi opremi na krasu.
Vsi Ljubljančani in ostala slovenija jutri oz. danes bo najverjetneje skupinski poziv za celotno primorsko regijo ob 6:00 kasneje še za ostale. Na krasu je vsaj iz Sežane videti pravi pekel.
Ponovil se je kras 2001 oz 2003, upam da bo v tretje šlo, in da se bo kdo na GZS oz. ministrstvu za obrambo ter vsi sodelujoč spomnilo na potrebe po novi opremi na krasu.
Re: Pravkar prispeli iz intervencije Rodik Kozina
sassko napisal/-a:
Vsi Ljubljančani in ostala slovenija jutri oz. danes bo najverjetneje skupinski poziv za celotno primorsko regijo ob 6:00 kasneje še za ostale.
?...ostala slovenija... mislm ok sigurno sem to narobe razumel samo malo čudno se sliši vsa slovenija, kot da naj bi vsi dobili poziv...
- OperativeC_19
- Kraj: Trbovlje - Gabrland
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kontakt:
Danes bo za gasilce dan D...očinto je tu nova verzija Kras 2006
fantje so danes delali na 39°C... zelo dobro organizirano je bila preskrba z pijačo in ksneje tudi hrano...
če bi imeli v sušem obdobju v regiji lociran za te in NMP primere frčeplan sem prepričan da ne bi bilo tako....žal se zgodba ponavlja
ZAKAJ????
p.s
Po infootu z terena
Pravkar ponovno proženje pozivnikov naši enoti ....dodatne sile v Škrbino na Krasu....
Enota Nova Gorica (dežurni in kar jih je ostalo) pa je pravkar omenda odhitela na požar na Banjščice.... Goriška v dimu in ognju....
Šit ...jaz pa mus delat

fantje so danes delali na 39°C... zelo dobro organizirano je bila preskrba z pijačo in ksneje tudi hrano...
če bi imeli v sušem obdobju v regiji lociran za te in NMP primere frčeplan sem prepričan da ne bi bilo tako....žal se zgodba ponavlja
ZAKAJ????
p.s
Po infootu z terena
Pravkar ponovno proženje pozivnikov naši enoti ....dodatne sile v Škrbino na Krasu....
Enota Nova Gorica (dežurni in kar jih je ostalo) pa je pravkar omenda odhitela na požar na Banjščice.... Goriška v dimu in ognju....
Šit ...jaz pa mus delat
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kontakt:
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kontakt: