Velik požar pri Divači
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
-
Vrsho
- moderator

- GE: PGD Šentvid
- Kraj: Šentvid pri Ljubljani
Na pomoč pri gašenju požara in predvsem z namenom dovoz vode se je proti Divači odpeljala tudi ekipa iz našega društva. Poleg našega društva pa je iz GZL še par društev. Po zadnjih informacijah, ki sem jih dobil je požar na območju, kjer so posredovali tudi člani našega društva pogašen in trenutno pospravljajo opremo.
Mene pa zanima, pa mislim da nisem edini, po kakšnem ključu in na kakšen način so bile aktivirane enote iz npr. GZL?
Je to prišlo iz višje inštance (GZS) ali ste sami ponudili pomoč?
Kako so enote izbrane?
O.K. Eno varianto smo že izvedeli - SPR zaradi opreme (GVGP), kaj pa drugi?
Je to prišlo iz višje inštance (GZS) ali ste sami ponudili pomoč?
Kako so enote izbrane?
O.K. Eno varianto smo že izvedeli - SPR zaradi opreme (GVGP), kaj pa drugi?
LP iz Celja
Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

-
smreka
Vremenkoti pravijo da že v soboto / nedeljo. Ampak na žalost vročinske nevihte. To pa vemo kaj je. Strele, pa kakšna toča, neurje, ....smreka napisal/-a:Jutri se z delom nadaljuje. Pozvanih je priblično 210 gasilcev iz notranjosti za 5 požarov. Še bo pestro, vse do prvega ta pravega dežja, ki bo ....
V glavnem spet delo.
LP iz Celja
Tomaž K.

- MarkoSimšič
- Kraj: Planina
- Milan Dubravac
- Gasilci.org

- Kraj: smokuč
Pravkara nazaj, s pozara na Goclu pri Podgradu, ponoci se je bil spet vnel in med aktiviranimi drustvi sem opazil pgd Bovec, pgd Log pod Mangartom, pgd Postojna, pgd Babci, pgd Razdrto, skoraj vsa drustva ilirskobistriske opcine in pgd materija (se opravicujem ce sem koga izpustil). Požar se mislim da ne širi več, vendar ni še pogašen, saj gorijo korenine in 20cm plast iglic in suhega rastja... Slisal sem da se je skoraj prevrnil tudi kamion pgd Postojna, vendar da so ga spravili nazaj na kolesa.
Slike TAM-a 110 PGD Podgrad zal nimam, vendar sem videl kaksen je, totalka, da ni voznik ven skocil bi ga strlo, zascitne cevi, ki so bile speljane cez kabino je dobesedno odtrgalo.
Ce bom sel jutri spet gor, se bom potrudil vzeti fotoaparat pa narediti kaksno sliko med pavzo, upam pa seveda da bo nocni ekipi uspelo resiti situacijo
Slike TAM-a 110 PGD Podgrad zal nimam, vendar sem videl kaksen je, totalka, da ni voznik ven skocil bi ga strlo, zascitne cevi, ki so bile speljane cez kabino je dobesedno odtrgalo.
Ce bom sel jutri spet gor, se bom potrudil vzeti fotoaparat pa narediti kaksno sliko med pavzo, upam pa seveda da bo nocni ekipi uspelo resiti situacijo
- MarkoSimšič
- Kraj: Planina
Ja mogu bi že bit no
Več o tem je napisan na strani URSZR http://www.urszr.si/slo/page.php?src=na17.htm
Več o tem je napisan na strani URSZR http://www.urszr.si/slo/page.php?src=na17.htm
- Peter
- Upravnik

- GE: Zabreznica
- Kraj: Breznica
- Kontakt:
Recimo, pomoč enot iz drugih regij že spada med požar zelo velike razsežnosti. Glede na hvaljenje, da so ravno za take primere v Zakon o gasilstvu vnesli regijske poveljnike CZ, da bi tako prišli do državnih sredstev, bi sedaj morali ta načrt aktivirati. Tako bodo gasilci upravičeni npr. do:
- stroškov operativnega delovanja (povračila stroškov za aktivirane pripadnike)
- stroškov delovanja GE, ko delujejo izven matične lokalne skupnosti
- stroškov dodatnega vzdrževanja in servisiranja uporabljene opreme
- stroškov usposabljanja enot in služb
- materialnih stroškov
Enote po načrtu aktivira ReCO. Če je bilo aktiviranje polprivatno, se bodo verjetno poskušali izogniti določenim stroškom. Na koncu bo samo "Hvala. Tukaj imate za bencin."
Sicer je pa vsebina državnih načrtov dostopna na http://www.sos112.si/slo/page.php?src=na111.htm
- stroškov operativnega delovanja (povračila stroškov za aktivirane pripadnike)
- stroškov delovanja GE, ko delujejo izven matične lokalne skupnosti
- stroškov dodatnega vzdrževanja in servisiranja uporabljene opreme
- stroškov usposabljanja enot in služb
- materialnih stroškov
Enote po načrtu aktivira ReCO. Če je bilo aktiviranje polprivatno, se bodo verjetno poskušali izogniti določenim stroškom. Na koncu bo samo "Hvala. Tukaj imate za bencin."
Sicer je pa vsebina državnih načrtov dostopna na http://www.sos112.si/slo/page.php?src=na111.htm
- Milan Dubravac
- Gasilci.org

- Kraj: smokuč