Vlom v gasilski dom
Moderator: Vrsho
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
- prostovoljni gasilec
- Kraj: ob izviru Ljubljanice
video nadzor
to pa ne bi bila slaba ideja 
- Ndrej
- GE: PGD Prečna
- Kraj: Prečna, Novo mesto
- Kontakt:
pes, napaka. Samo pooblaščena varnostna služba lahko postavlja varnostne kamere in ne kar sam. Drugače pa po mojem mnenju bi moral navaden alarm zadostovati za GD.
So pa tudi nam letos vlomili, sicer ne v gasilski dom, ampak imamo blizu eno hiško, kjer je spravljeno razno orodje za prireditve (mize, klopi) in nekaj ostalega orodja. Vzeli pa so nam samo sekiro in še nekaj malega ročnega orodja, največ škode pa so naredili z vlomom saj so polomili vrata. Krivec je neznan oz. 99% cigani (pa ne da bi kako nestrpnost zganjal ampak največ kriminala pri nas se zgodi zaradi njih)
So pa tudi nam letos vlomili, sicer ne v gasilski dom, ampak imamo blizu eno hiško, kjer je spravljeno razno orodje za prireditve (mize, klopi) in nekaj ostalega orodja. Vzeli pa so nam samo sekiro in še nekaj malega ročnega orodja, največ škode pa so naredili z vlomom saj so polomili vrata. Krivec je neznan oz. 99% cigani (pa ne da bi kako nestrpnost zganjal ampak največ kriminala pri nas se zgodi zaradi njih)
To se strinjam s tabo samo ti si fizična oseba društvo pa ni če jas kaj dobro vem in mora biti s papirji zadeva.pes napisal/-a:Jah, to je lahko bolj tak. Če si jaz stvari kupim za sebe mi ne bo noben rekel da jih bo on montiral, če jih vem jaz sam-v kolikor imam to za lastno uporabo.
Je pa res da so morale vse varnostne službe obnoviti licence.[/u]
-
dupliški gasilček
Tudi v naš dom so pred leti vlomili in nam odnesli komaj nekaj mesecov star agregat, tomosovo MB ter 2 maglit-ki.
Mislim da do teh vlomov pride tudi zaradi tega ker ko imamo odprti gasilski dom je vse lepo ljudjem na očeh, takrat pa si lahko nepriipravi ogledajo plen.
Se pa strinjam s tem da bi bilo pametno namestiti kamere v dom, tako so naredili v enem od sosednjih društev ko so jim začele zmanjkovati zaščitne obleke.Seveda so storilca kmalu dobili:)
Lp
Mislim da do teh vlomov pride tudi zaradi tega ker ko imamo odprti gasilski dom je vse lepo ljudjem na očeh, takrat pa si lahko nepriipravi ogledajo plen.
Se pa strinjam s tem da bi bilo pametno namestiti kamere v dom, tako so naredili v enem od sosednjih društev ko so jim začele zmanjkovati zaščitne obleke.Seveda so storilca kmalu dobili:)
Lp
No ker je tale tema že odprta bom dodal tole novico, ki je bila zasledena sicer nekaj dni nazaj. Sicer novic tukaj ne bi obnavljal:
Vir: Večer;16. maj 2006 novica
Vir: Večer;16. maj 2006 novica
Pazite na opremo. O vsebini novice pa....Okradel je gasilce
Neznanec je konec minulega tedna vlomil v gasilski dom v Semiču in ukradel prenosne radijske zveze skupaj s polnilci. Z dejanjem je Gasilska zveza Slovenije oškodovana za okoli 350.000 tolarjev.