Odnosi z OSREDNJO ENOTO.
Moderator: Vrsho
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
-
MVr
Odnosi z osrednjo enoto
Gasilec, Gasilec, kako ga serješ! Pa res nimaš pojma. Sicer v tvojem društvu tako ali tako nimate časa, da bi upoštevali veljavne predpise, sicer bi ti bile marsikatere stvari bolj jasne (kaj kdo sme ali ne sme).gasilec napisal/-a:Ej finta ne vem v čem je pa naj spet nekdo reče, da ali nisem gasilec al pa nimam pojma. Mislim pa da ma vezeo in neko razliko, saj so se spremenili njihovi napisi na vozilih kot tudi mislim da na njihovih dokumentih iz PGD v GE. Mislim pa da je zaradi razširjene dejavnosti (servis gasilnikov in IDA), ne morem pa trditi zagotovo in prosim da me kdo popravi oz. dopolni.
LP
Če te osebno zanima, kako smo gasilci na Ptuju organizirani pridi v društvo, pa ti bomo povedali, razložili in pokazali. Mogoče ti bo takrat bolj jasno, zakaj tako in ne drugače. V gasilskem domu smo vsak dan v popoldanskem času, včasih tudi zjutraj. Vabljen v našo družbo.
Ne se bati. Verjemi, da imamo (ali vsaj tako mislimo) v ptujskem gasilskem društvu vse stvari skladne z veljavno zakonodajo v RS.
Res pa je, da iščemo nove oblike povezovanja z okolji, katera so pripravljena izboljševati obstoječi sistem organiziranja gasilstva ( kateri je žal v današnjem času neustrezen, preveč tog in predstavlja razlog za dnevno slabšanje statusa gasilstva v naši državi) - kar pa gre v nos posameznikom v našem okolju, tudi tebi.
Naj bo zaenkrat dovolj.
Lep dan še naprej!
Martin (041 327 040)
-
gas1
Hvala za določene kritike o mojem času in pojmu (ga mam mogoče res premalo - v gasilski smeri), morda se bom kdaj pa res zglasiu v vašem društvu, da mi natančneje predstavite mogoče kako stvar. Nič ne bom vzeu osebno iz tega vašega odgovora in mi prav nič ne gre v nos. Vem da ste sposobna in izkušena ekipa, ki gradi na prihodnosti, tema pa je bla odprta zato da bi mogoče lahko videu kako majo drugot sodelovanje ob določenih nesrečah in ni blo mišljeno kako kritiziranje vašega dela in organizacije, ki je pravgotovo v skladu s pravili (in v to ne dvomim). Poznam pa veliko vaših fantov in vem nekaj o vašem delu. Tako da delajte uspešno naprej tako kot doslej in dosegli boste zastavljene cilje.
Lep in uspešen dan tudi vam.
Lep in uspešen dan tudi vam.
-
gas1
Morda pa se obeta prekvalifikacija društva v kakšno drugo obliko pravne osebe. Pravim, morda.gas1 napisal/-a:g. Martin zanimalo me je le to kako to da ste se preimenovali, in pa to, kaj GE sploh pomeni. Gledal sem po netu že nekaj pa nisem zasledil informacij glede pomena GE namesto PGD. Ostalo so bla samo moja predvidevanja. Tako da brez zamere in upam na odgovor.
Hvala in lep podrav.
LP, R.
-
gas1
Dva dni sem veliko premišljeval zdaj o tej temi, ki sem jo dejansko sam objavil. Moram reči, da sem prišel do nekih zaključkov in morda mojega napačnega mišljenja glede odnosa med enotami.
Sedaj sem razmislil in prišel do zaključka, da odnosi le niso tako slabi, osrednjo enoto itak potrebujemo (njihova tehnika, znanje in izkušnje). Mislim da sem imel ta občutek slabih odnosov zaradi nekaterih posameznikov s katerimi sem se pogovarjal. V redu da lahko človek premišljuje in morda včasih ugotovi kako zmoto, kar se je mogoče v mojem primeru malo pokazalo.
LP
Sedaj sem razmislil in prišel do zaključka, da odnosi le niso tako slabi, osrednjo enoto itak potrebujemo (njihova tehnika, znanje in izkušnje). Mislim da sem imel ta občutek slabih odnosov zaradi nekaterih posameznikov s katerimi sem se pogovarjal. V redu da lahko človek premišljuje in morda včasih ugotovi kako zmoto, kar se je mogoče v mojem primeru malo pokazalo.
LP
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Zaenkrat (a ne Drago) imajo vsa PGD še v svoji organizaciji tudi GE (gasilsko enoto) tako da ne vem zakaj sprašuješ kaj pomeni GE.gas1 napisal/-a:g. Martin zanimalo me je le to kako to da ste se preimenovali, in pa to, kaj GE sploh pomeni. Gledal sem po netu že nekaj pa nisem zasledil informacij glede pomena GE namesto PGD. Ostalo so bla samo moja predvidevanja. Tako da brez zamere in upam na odgovor.
Hvala in lep podrav.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
-
MVr
Odnosi z osrednjo gasilsko enoto
Pozdravljeni!gas1 napisal/-a:g. Martin zanimalo me je le to kako to da ste se preimenovali, in pa to, kaj GE sploh pomeni. Gledal sem po netu že nekaj pa nisem zasledil informacij glede pomena GE namesto PGD. Ostalo so bla samo moja predvidevanja. Tako da brez zamere in upam na odgovor.
Hvala in lep podrav.
Ne vem zakaj misliš (od kod ti osnova), da smo se preimenovali? Še vedno (zaenkrat) smo prostovoljno gasilsko društvo Ptuj. Predvidevam pa, da si tudi ti padel v 'mline uličnih informacij', kateri vedo o drugih veliko povedati, četudi brez prave osnove. Da bi ti zaradi tvojega pisanje zameril - je nepotrebno.
Lep dan še naprej!
Martin (041 327 040)
Re: Odnosi z osrednjo gasilsko enoto
Martin, a potem navedbe v informaturju ne držijo?MVr napisal/-a:
Ne vem zakaj misliš (od kod ti osnova), da smo se preimenovali? Še vedno (zaenkrat) smo prostovoljno gasilsko društvo Ptuj.
-
MVr
Re: Odnosi z osrednjo gasilsko enoto
pes napisal/-a:MVr napisal/-a:
Martin, a potem navedbe v informaturju ne držijo?
V katerem informatorju?
-
gas1
Res je da so bile to informacije iz govoric in nisem s tem mislil nič slabega. Pač zanimalo me je kaj se s tem za vas spremeni in kaj pridobite oz. izgubite in če sploh je kaka razlika potem, sam osebno ne vem čisto zakaj se gre tukaj in res iz govoric potegnjeno sem prenesel tukaj gor. Tak da bom v bodoče bol pazljiv kaj slišim in kaj povem.MVr napisal/-a:Predvidevam pa, da si tudi ti padel v 'mline uličnih informacij', kateri vedo o drugih veliko povedati, četudi brez prave osnove.
Res pa je da sem se mogoče malo napak tudi izraziu že v celotni temi in nisem mogoče napisau v takem smislu kot sem mislil.
LP
Odnosi med društvi
Če še slučajno koga zanima razmišljanje na prvotno vprašanje
Sej ne vem, al naj poimensko naštevam društva ali kako??
No ja, saj beseda ni konj.
Sem iz PGD Braslovče (osrednja enota v občini). Kadar nas ReCo obvesti o intervenciji na našem teritoriju, poveljnik presodi (med vožnjo od doma do gasilskega doma), ali potrebujemo še druga društva. Ponavadi gre to za dodatno požarno vodo, ki nam jo pripelje PGD Letuš.
Kadar pa se pripeti kaj na požarnem okolišu drugega društva v naši občini, se v prvi fazi proži teritorialna enota, naš poveljnik pa skupaj z njimi dobi obvestilo na pozivnik. Na ReCo so namreč poskrbeli za to, da je o vsaki najmanjši intervenciji na pozivnik obveščen poveljnik osrednjega društva. No torej ... Ko dobi poziv, pokliče poveljnika teritorialnega društva in vpraša -mi Da ali Ne. Če da, ReCo proži nas in že smo na poti
To sem seveda govoril za manjše intervencije. Če je kaj večjega smo osrednja enota aktivirani skupaj z teritorialno. Prav tako, če se zgodi kaj večjega na našem območju, ne zavlačujemo in takoj poklilemo ostala društva na pomoč. Še posebno, ko je treba delati kakšno verigo
Torej ... upam, da ste dobili občutek, da med sabo dobro sodelujmo.
Kar se pa tiče drugih področij sodelovanja je pa tako. Z nekaterimi društvi sodelujemo vredu, z drugimi pač malo manj. Ne vem zakaj, ampak se mi zdi, da so člani manjših društev apriori malo sovražno nastrojeni proti osrednji enoti.
Upam, da se bo to kmalu spremenilo. Da problem ne tiči na napi strani priča to, da ko pripravimo opretavne vaje, vedno povabimo druga društva. Interes in obisk pa si tako verjetno predstavljate, kako je
Sej ne vem, al naj poimensko naštevam društva ali kako??
No ja, saj beseda ni konj.
Sem iz PGD Braslovče (osrednja enota v občini). Kadar nas ReCo obvesti o intervenciji na našem teritoriju, poveljnik presodi (med vožnjo od doma do gasilskega doma), ali potrebujemo še druga društva. Ponavadi gre to za dodatno požarno vodo, ki nam jo pripelje PGD Letuš.
Kadar pa se pripeti kaj na požarnem okolišu drugega društva v naši občini, se v prvi fazi proži teritorialna enota, naš poveljnik pa skupaj z njimi dobi obvestilo na pozivnik. Na ReCo so namreč poskrbeli za to, da je o vsaki najmanjši intervenciji na pozivnik obveščen poveljnik osrednjega društva. No torej ... Ko dobi poziv, pokliče poveljnika teritorialnega društva in vpraša -mi Da ali Ne. Če da, ReCo proži nas in že smo na poti
To sem seveda govoril za manjše intervencije. Če je kaj večjega smo osrednja enota aktivirani skupaj z teritorialno. Prav tako, če se zgodi kaj večjega na našem območju, ne zavlačujemo in takoj poklilemo ostala društva na pomoč. Še posebno, ko je treba delati kakšno verigo
Torej ... upam, da ste dobili občutek, da med sabo dobro sodelujmo.
Kar se pa tiče drugih področij sodelovanja je pa tako. Z nekaterimi društvi sodelujemo vredu, z drugimi pač malo manj. Ne vem zakaj, ampak se mi zdi, da so člani manjših društev apriori malo sovražno nastrojeni proti osrednji enoti.
Upam, da se bo to kmalu spremenilo. Da problem ne tiči na napi strani priča to, da ko pripravimo opretavne vaje, vedno povabimo druga društva. Interes in obisk pa si tako verjetno predstavljate, kako je
Rok Ušen, GČ I. st.
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Ja pa dragi Blondi , kako ne bi bili nastrojeni, če pa pišeš , da vam PGD Letuš dovaža požarno vodo ! Pa saj niso neko komunalno društvo.
Pa prosim te lepo, jaz vas bi poslal nekam..
Kaj se ne da napisat, da ste aktivirali dodatne sile iz sosednjega društva.

Pa prosim te lepo, jaz vas bi poslal nekam..
Kaj se ne da napisat, da ste aktivirali dodatne sile iz sosednjega društva.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !