REŠEVANJE S POBOČJA NANOSA
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Tomkat, če si pazljivo prebral mojo prvo objavo, ima GRS organizirano dežurno službo. Ampak problem nastane, ko dežurni GRS pristojne za reševanje na Nanosu smuča na Soriški planini. In če bi čakali, da bi gospod R.D. , današnji dežurni GRS zadolžene za naše območje odsmučal do konca in speljal akcijo, bi verjetno zdravnica NMP Postojna potrdila smrt zaradi podhladitve. TO SO DEJSTVA!
Že nekaj let prvi posredovalci (gasilci, reševalci) opozarjamo na neustrezno organiziranost GRS na našem območju, ampak na sestanku letijo obljube od odgovornih, na terenu se pa nič ne premakne.
In še enkrat poudarjam, da GRS predvsem v alpskem svetu naše države odlično funkcionira, zatakne pa se na takšnih "hribčkih" kot je naš Nanos.
Za konec naj citiram izjavo odstavljenega načelnika GRS Ljubljana, katero sem kot vodja intervencije dobil pri enem izmed lanskih reševanj na Nanosu: "Zaradi izpahnjenega kolena GRS ne bo hodila na Nanos".
Že nekaj let prvi posredovalci (gasilci, reševalci) opozarjamo na neustrezno organiziranost GRS na našem območju, ampak na sestanku letijo obljube od odgovornih, na terenu se pa nič ne premakne.
In še enkrat poudarjam, da GRS predvsem v alpskem svetu naše države odlično funkcionira, zatakne pa se na takšnih "hribčkih" kot je naš Nanos.
Za konec naj citiram izjavo odstavljenega načelnika GRS Ljubljana, katero sem kot vodja intervencije dobil pri enem izmed lanskih reševanj na Nanosu: "Zaradi izpahnjenega kolena GRS ne bo hodila na Nanos".
9390 hvala za odgovor.
Saj sem razumel, kako so na GRS zaj.... (v tem primeru)
In vem, da sicer izvrstno delujejo.
Ampak podcenjevanje takšnega "hribčka" (kakor ti praviš), kot je Nanos, pa spet ni na mestu. Sploh ob sončnih nedeljah, ko je na vseh malo večjih kucljih dosti pohodnikov. (In dosti več možnosti za potrebo po GRS)
To je skoraj tako, kot če bi gasilci na Primorskem v času razglašene povečane nevarnosti požarov v naravi šli na kolektivni dopust.
Saj sem razumel, kako so na GRS zaj.... (v tem primeru)
In vem, da sicer izvrstno delujejo.
Ampak podcenjevanje takšnega "hribčka" (kakor ti praviš), kot je Nanos, pa spet ni na mestu. Sploh ob sončnih nedeljah, ko je na vseh malo večjih kucljih dosti pohodnikov. (In dosti več možnosti za potrebo po GRS)
To je skoraj tako, kot če bi gasilci na Primorskem v času razglašene povečane nevarnosti požarov v naravi šli na kolektivni dopust.
LP iz Celja
Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

Živjo Marolt.Marolt napisal/-a:Andi ti pa si fotograf št 1!
LP bloški smučar Marolt
Poglej malo bolje na fotke
Ob pogovorih z gospo je rekla: Da je spraševala za pomoč pohodnike in da ji ni nihče pristopil na pomoč, saj so kar hodili mimo
Luli

- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kraj: Volčja Draga
- Kontakt:
Luli napisal/-a:Živjo Marolt.Marolt napisal/-a:Andi ti pa si fotograf št 1!
LP bloški smučar Marolt
Poglej malo bolje na fotkeMislim, da je zelo težko hkrati slikat in biti na sliki, ter nositi nosila
Ob pogovorih z gospo je rekla: Da je spraševala za pomoč pohodnike in da ji ni nihče pristopil na pomoč, saj so kar hodili mimo![]()
Pohodniki bi lahko bili vsaj zdraven kot moralna podpora, dodatna oblačila zaradi podhladitve, usmeritev reševalcev do kraja,pomoč pri prenosu,...
![]()
Luli
Ja luli vidm da je Andi na fotkah ja...
No samo navadno on objavlja slike tudi danes(včeraj) jih je pa sem njega pohvalil da je špica fotograf...
Sicer pa če si avtor ti tudi tebi vsa čast ali kdor koli že je!
Sicer pa vsa čast vsaki enoti da poleg vsega dela in reševanja ima čas tudi za dokumentiranje nesreče. Mislim pa da ste v Postojni najboljši saj poleg tega da poslikate skoraj vsako intervencijo jo potem tudi objavite in jo date glodati "lačnim volkovom"....Kar pa mislim da marsikateri enoti ni v čast da se govori kako so posredovali kakšne napake so bile...
Pač eni nočejo tega deliti drugi pa se na tem učijo kar je zelo zelo pohvalno!
Več oči več vidi, več glav pa več ve!
Sicer pa vsa čast v PGD Postojna.
LP Marolt
življenje je lepo! Ne boj se mrtvih, boj se živih!
- mitja1santelj
- Kraj: postojna-PRIMORSKA
Miti saj veš kako je, eni so res za slikat eni pa za delat!
Pa saj navadno jo vedno gasilci potegnemo kratko...
Sicer pa ko odpove vse potem pa so gasilci še vedno nekje ki bodo pomagali...
Vse bol pa se mi dozdeva da smo deklice za vse. Še malo pa bomo še porodničarji...
LP Marolt
Pa saj navadno jo vedno gasilci potegnemo kratko...
Sicer pa ko odpove vse potem pa so gasilci še vedno nekje ki bodo pomagali...
Vse bol pa se mi dozdeva da smo deklice za vse. Še malo pa bomo še porodničarji...
LP Marolt
življenje je lepo! Ne boj se mrtvih, boj se živih!
Res vsa pohvala Postojnčanom, vse kaže, da se edino na vas v vašem koncu da zanest v VSAKI situaciji
Ravno zaradi takega dela in pristopa sva se s kolegom gapexom poleti oglasila pri njih in si še na lastne oči ogledala njihovo tehniko in spregovorila kar nekaj besed o njihovem delu (hvala darko in ekipa še enkrat).
Ravno zaradi takega dela in pristopa sva se s kolegom gapexom poleti oglasila pri njih in si še na lastne oči ogledala njihovo tehniko in spregovorila kar nekaj besed o njihovem delu (hvala darko in ekipa še enkrat).