Reševalna blazina!!!
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Reševalna blazina!!!
Kako je zdaj stem a se reševalna blazina uporablja samo za intervencije ali se lahko uporablja za vaje.
To me zanima zato, da bom pravilno učil gasilce.
V službi ljudstva na pomoč!
To me zanima zato, da bom pravilno učil gasilce.
V službi ljudstva na pomoč!
Re: Reševalna blazina!!!
Stendlar kaj pa odgovor "C" za intervencije in vaje.
Malo treninga nikoli ne škodi.
Malo treninga nikoli ne škodi.
Stati inu obstati. /Trubar/
Mislim, da je bilo enkrat že dovolj zapletov kar se blazine tiče.Ravno pred nedavnim je žal prišlo do poškodb na eni od vaj, ki je bila vrhunsko zamišljena. V tujini za skoke na blazino pokličejo profesionalne kaskaderje...vsaj v Avstriji je bilo tako.
Blazina je namenjena za reševanje ljudi v kriznih situacijah in nikakor ni predmet na katerega se lahko veselo in prosto skače. To je moje mnenje.
P:s.Vem za situacijo, ko smo kot mladi gasilci imeli možnost v Umagu skočiti iz stolpa na blazino. In adrenalin, ter strah je naredil svoje pri parih...enostavno noge navpično in gremo. Nekaj je teoretična razlaga skoka, drugo pa je izvesti skok v praksi. Ne vem...dvorezen meč...je tale vprašanje.
Blazina je namenjena za reševanje ljudi v kriznih situacijah in nikakor ni predmet na katerega se lahko veselo in prosto skače. To je moje mnenje.
P:s.Vem za situacijo, ko smo kot mladi gasilci imeli možnost v Umagu skočiti iz stolpa na blazino. In adrenalin, ter strah je naredil svoje pri parih...enostavno noge navpično in gremo. Nekaj je teoretična razlaga skoka, drugo pa je izvesti skok v praksi. Ne vem...dvorezen meč...je tale vprašanje.
Blazina nikakor ni namenjena za izvajanje vaj oz. skokov, pac pa le za nujne primere taksnega resevanja in za zascito ob delu z ALK!!!!LESCE2 napisal/-a:Mislim, da je bilo enkrat že dovolj zapletov kar se blazine tiče.Ravno pred nedavnim je žal prišlo do poškodb na eni od vaj, ki je bila vrhunsko zamišljena. V tujini za skoke na blazino pokličejo profesionalne kaskaderje...vsaj v Avstriji je bilo tako.
Blazina je namenjena za reševanje ljudi v kriznih situacijah in nikakor ni predmet na katerega se lahko veselo in prosto skače. To je moje mnenje.![]()
kadar gori nas ni(-:
http://www.pgd-bledrecica.org
Vaje kot so postavitev blazine normalno morajo biti, samo skakati naj se nebi smelo zaradi raznih moznih poskodb itd.
kadar gori nas ni(-:
- Janez Tratnik
- moderator

- Kraj: Dobračeva - Žiri
- Kontakt:
kolikor je meni poznano imajo med drugim te blazine med ostalimi tehničnimi podatki tudi navedeno, koliko znaša višina, ki omogoča reševanje oseb ob intervenciji in koliko znaša višina na katero se lahko skače na blazino za potrebe vaj
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
Ko bo prišel čas zagotovo (zna bit kr spis: o travmah, depresiji, uničenem življenju, negotovi prihodnosti, spoznavanju kaj sploh pomeniš družbi, koliko malo je potrebno pa si mrtev, ...)
Potem pa še armada pametnih "generalov", ki vsak po svoje razlaga pravilen skok (mimogrede vsak drugi navaja svojo različico "pravilnega" skoka), jest pa si ob tem v glavi sprašujem, kje so bili prej. Namreč na usposabljanjih imaš lahko še tolk teoretičnih tudi jest sem jih slišal, sam ko moraš skočit zadeva zgleda drugače.
Primer:
Sam igram harmoniko (oz. sem igral). Lahko vam tisočkrat teoretično povem in opišem kako se zaigra pesmica Marko skače, samo ko boste imeli inštrumet v rokah se zna zgodit, da iz njega ne boste slišali pesmice.
Kot sem uvodoma omenil bo gotovo na to temo še kaj rečeno. Za zdaj pa le še to.
Nič kolikokrat sem izrekel besede, da gasilci žrtvujemo svoje življenje za druge. Kaj pa vam hočem s povedati?
Šele, ko si na "stvari" se zaveš kaj si sploh žrtvoval! Pa še to, varujte svoje zdravje, ko ga ne bo več bo PREPOZNO!
lp DO DRUGIČ Silvo
p.s.
Ko tole pišem se mi kr roke tresejo
Potem pa še armada pametnih "generalov", ki vsak po svoje razlaga pravilen skok (mimogrede vsak drugi navaja svojo različico "pravilnega" skoka), jest pa si ob tem v glavi sprašujem, kje so bili prej. Namreč na usposabljanjih imaš lahko še tolk teoretičnih tudi jest sem jih slišal, sam ko moraš skočit zadeva zgleda drugače.
Primer:
Sam igram harmoniko (oz. sem igral). Lahko vam tisočkrat teoretično povem in opišem kako se zaigra pesmica Marko skače, samo ko boste imeli inštrumet v rokah se zna zgodit, da iz njega ne boste slišali pesmice.
Kot sem uvodoma omenil bo gotovo na to temo še kaj rečeno. Za zdaj pa le še to.
Nič kolikokrat sem izrekel besede, da gasilci žrtvujemo svoje življenje za druge. Kaj pa vam hočem s povedati?
Šele, ko si na "stvari" se zaveš kaj si sploh žrtvoval! Pa še to, varujte svoje zdravje, ko ga ne bo več bo PREPOZNO!
lp DO DRUGIČ Silvo
p.s.
Ko tole pišem se mi kr roke tresejo