lp DCDragi #habitus#,
iskreno se Vam opravičujem za prizadetost ali jezo, ki ste jo morda čutili ob moji izjavi. Sam gasilska društva in njihovo dejavnost izjemno cenim in sem to še posebej dokazal v času, ko sem bil finančni minister in sem se zavzel in izpeljal zagotovitev znatnih dodatnih sredstev za opremo slovenskih gasilcev. Mimogrede, o tem lahko povprasate tudi predsednika gasilske zveze.
Moja izjava torej vsekakor ni bila posledica podcenjevanja dejavnosti gasilskih društev in tudi ne njihove vloge v naši družbi, pač pa ocene, da vlada pri vlaganju zakonodaje ravna neodgovorno, nestrokovno in podcenjujoče do državnega zbora. V parlamentarno proceduro namreč vlaga slabo pripravljene zakone, s katerimi bo povzročila veliko zmedo in škodo. Med drugi, bo po novi zakonodaji tistim, ki so ali bodo iz naslova denacionalizacije prejeli za skoraj 500 mlrd. sit obveznic, ki jih bodo plačevale še generacije slovenskih davkoplačevalcev, s posebno, samo njim namenjeno oprostitvijo plačevanja davka na obresti, podarila dodatno letno okoli 6-8 mlrd sit. To je škandalozno, nesprejemljivo in neverjetno. In takšne zakone vlaga po t.i. nujnem postopku, kar pomeni, da jih bo moral državni zbor sprejeti TAKOJ - praktično brez razprave . Po poslovniku se sme zakone na takšen način sprejemati samo v primeru naravnih nesreč in katastrof in nekatere rešitve, ki jih predlaga vlada so res katastrofa. Skratka vlada ne upošteva zakonov, poslovnika dz, se požvižga na demokracijo in ravna, kot da bi prišla na sestanek prostovoljnega društva, kjer posamezniki lahko ali pa ne sodelujejo pri delu in razpravi. In to, je bil kontekst moje razprave. Ne glede na to, pa se vam še enkrat iskreno opravičujem in vam želim veliko uspehov pri vašem pomebnem prostovoljnem delu.
Lep pozdrav! Rop Tone
p.s.: "habitus" je prvi del mojega elektronskega naslova, predstavil se pa nisem, ker sem mislil, da bo kliknil na dodano povezavo