PGD DVOR dobilo novo kombinirko

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Uporabniški avatar
man 14.284
Kraj: Zgornja Bistrica

Odgovor Napisal/-a man 14.284 »

16.500.000 SIT nadgradnja
To je s komplet opremo ali ste kaj opreme meli že od prej?
Uporabniški avatar
Marko Zibelnik
Kraj: Dvor pri Polhovem Gradcu
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Marko Zibelnik »

Pri nas ni bilo problema vstaviti 4 aparate v nahrbtnik. Res da ni takega udobja, kot smo to vajeni pri nemških vozilih, kjer so v eni vrsti samo trije, ampak saj na intervenciji ne gledamo na udobje ampak na funkcionalnost.
Izkušnje so najboljša šola, samo šolnina je včasih zelo draga - Sartre
Uporabniški avatar
Marko Zibelnik
Kontakt:

To je cena za nadgradnjo s črpalko in navijakoma. Ostala oprema je od prej.
Uporabniški avatar
Marolt
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a Marolt »

Marko vsa čast....
Nej vam dobro služi.
Res nekaj rešitev je precej dobrih.
Se vidi, da je obilo znanja in čas vloženega v samo konstruiranje vozila in v same "pikice na i"!

Čestitke;
Lp Marolt
življenje je lepo! Ne boj se mrtvih, boj se živih!
Uporabniški avatar
majkel
Kraj: Zg.Kungota
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a majkel »

Čestitke.Avto zgleda res fenoemenlno .Tokrat je Varkar presenetil.
Čas bo prinesel svoje.Ali na boljše ali na slabše pa bomo videli!
Uporabniški avatar
ALEŠ M
Kraj: Bistrica pri Tržiču
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ALEŠ M »

Dobro vozilo z nekaj res dobrimi detajli.

Naj vam dobro in dolgo služi :lol:
Uporabniški avatar
Marko Zibelnik
Kontakt:

Zunanji design (nalepke) je izdelal naš prijatelj - gasilec, saj je na njem nekaj podobnosti z designom enega od tujih nadgraditeljev in Varkar ni želel posegati v sorodnost oz. podobnost z njimi.
heros

Odgovor Napisal/-a heros »

avtorske pravice so resna stvar
Uporabniški avatar
Miha76
Kraj: Kresnice
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Miha76 »

Čestitke tudi z moje strani. Lepo vozilo z zelo dobro nadgranjo, katere načrt je sigurno delo katerega od vaših članov.

Tukaj se pokaže, da še zdaleč ne pomeni vse proizvajalec vozila, pač pa ogromno interes in sposobnost članov društva da aktivno sodelujejo pri izdelavi vozila.

Morda bi objavili še kakšne zamisli ali načrte, ki so vas vodili k razporejanju opreme v nadgradnji.
LP
Miha
Uporabniški avatar
Marko Zibelnik
Kontakt:

Moje mnenje o kvaliteti podvozja, nadgraditelja in nadgradnje je naslednje:

Ko smo v soboto pripeljali domov kombinirko je bil tam tudi naš prijatelj, ki ima v svoji privat firmi kar nekaj nemških "šleparjev" in "prikoličarjev". Jaz bi dal za njega glede tega ali pozna tovorna vozila ali ne, roko oz. celo telo v ogenj, da se človek res, ampak res, spozna na MERCEDES-a, čedalje bolj pa tudi na MAN-a. Rekel sem mu malo v hecu: "Je že boljše, da smo vzeli MAN-a kot pa RENAULT-a, ane?!" Pa je odgovoru nazaj: "Težko ti odgovorim. Vsi delajo dobre avtomobile. Samo v detajlih se razlikujejejo med seboj. Jaz pač poznam MERCEDES-a in ne grem na drugega, zato, ker ga poznam kot svoj žep."

Glede nadgraditelja. Že ob izbiri nadgraditelja morate vedeti, koliko boste pripravljeni sodelovati pri izdelavi same nadgradnje. Če mu boste samo pripeljali vozilo, pa potem enkrat vmes prišči k njemu, da mu oddate opremo in nazadnje še zato, da vozilo odpeljete, potem vam bo en, drug ali pa tretji nadgraditelj izdelal nadgradnjo po svoje in bo vam na koncu nagradnja všeč ali pa tudi ne. Če pa sami veste kaj hočete, potem pa mislim, da v SLO ni veliko nadgraditeljev, ki pridejo v poštev za vas. Eni so pripravljeni sodelovati, drugi so prepotentni, da bi se spuščali na vaš nivo - nivo stranke, tretji so spet drugačni itd.

Problem pri gasilcih je ta, da imamo vse premalo časa in znanja, kaj sploh pride v društvu v poštev. Tudi pri nas je bilo tako. Ko smo naročali podvozje, smo se odločali zadnji hip. Zaradi naglice, smo kar nekaj stvari pozabili naročiti in jih je bilo opotrebno kasneje, kar pa je spet povezano delno z podražitvami.
Isto s črpalko. Na veliko smo se zanimali okoli, katera je boljša: Ziegler ali Rosenbauer? Kot vidite smo/so se na koncu odločili za Ziegler. Tudi pri tem je tako, da sta obe za naše potrebe dobre. Obe bosta zdržali potrebe prostovoljnih gasilcev.
Ko smo se odločili za to, da bo Zieglerjeva črpalka sem enostavno odklopil drugo možnost, saj ne moreš v nedogled "žalovati" za tem, če si si prej mogoče drugače želel.
OBlika nadgradnje, postavitev opreme, ... . Tudi pri tem smo imeli problem zaradi časa. Veliko stvari smo dorekli, vendar je problem, ker se veliko stvari spomneš prosti koncu, ko ti slika izdelka pokaže, kje in kako bi še kaj dodal, odvzel, ... .
Moram pohvaliti nadgraditelja, ker nam je vedno prisluhnil. Res, da se je zaradi tega cena delno spremenila, vendar vseeno. Skozi celoten projekt smo imeli v poveljstvu PGD Dvor željo, da prevzamemo tak avto, ki nam bo služil in nam ne bo že ob prevzemu žal, da smo zmetali skupaj tako skropucalo, kot ga vidiš marsikje. V enem od prejšnjih odgovorov sem napisal ceno. Skupaj z vsemi temi dodatki in spremembami je prišlo do spremembe cene; tako podvozja kot nagdradnje. Tako, da tiste cene ne držijo in so večje. Lahko rečem, da imam v društvu srečo. Sem namreč poveljnik, predsednik v društvu pa res opravlja delo za predsednika.Skrbi za finance in finančni plan investicije. Ne bom rekel, da me ni bolelal glava, kje bomo dobili toliko financ, pa vendar moram reči, da je imel vse to on čez in se niti nisem poglabljal v podrobnosti s cenami. Mi kot poveljstvo in še nekaj drugih članov smo podajali samo ideje, kaj bi prišlo na našem koncu prav, on pa je potem skupaj z nami predebatiral to in ono; ali bo finančno šlo ali ne. Pri nas zaenkrat lahko potrkam, da "stario" sistem organiziranosti PGD-jev še funkcionira. Se pravi: predsednik organiacijo in denar, poveljnik in poveljstvo - operativo.

Na splošno je pa tako:

Sedaj bom rekel malo za šalo, malo za res. Več denarja kot ga ima društvo, slabša je nadgradnja.
Če bi hotel dat vse ideje in zamisli, ki so bile v glavah našega poveljstva, predsednika in vseh ostalih na računalnik, e bojim, da bi imel Peter prem,alo prostora na strežniku! :)))

Najprvo morate pa vedno v društvih med sabo uskladit, kaj sploh hočete imet in potem enotno nastopat navzven. Če ni enotnosti v ožjem krogum, potem je tudi med ljudmi ni. Tam pa vemo, da dobimo veliko denarja. Nekje je še to preveč.

Evo, mal sem se razgovoru!
Uporabniški avatar
Dušan
Kraj: Zgornja Bistrica (Tirgot)

Odgovor Napisal/-a Dušan »

Kaj naj rečem kot to tako se dela !!!! =D>
Tehnika nam lajša življenje!
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Marko Zibelnik napisal/-a:Če bi hotel dat vse ideje in zamisli, ki so bile v glavah našega poveljstva, predsednika in vseh ostalih na računalnik, e bojim, da bi imel Peter prem,alo prostora na strežniku! :)))
N'č bat, ti kar pošlji.
Uporabniški avatar
Janez Tratnik
moderator
moderator
Kraj: Dobračeva - Žiri
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Tratnik »

Marko Zibelnik napisal/-a:Več denarja kot ga ima društvo, slabša je nadgradnja.
Ta stavek pa drži kot pribito. Verjemi, da sem videl že kar nekaj nadgradenj in ko me kam povabijo, da naj si ogledam vozilo in ga pokomentiram je kdaj pa kdaj res težko biti iskren do gasilcev, ki v veri, da so kupili najboljše za svoj denar čakajo, da boš vseskozi hvalil njihovo vozilo. V SLO imam sedaj dokumentiranih in poslikanih kakih pet vozil, kjer je oprema razporejena po nekem pravilu, kjer se vidi, da so detajli narejeni premišljeno in kjer se ve, da so gasilci, ki so sodelovali pri izdelavi, vedeli kaj hočejo. Večina ostalih vozil je v nekem povprečju, nekaj vozil je pa takšnih, da me je sram ga imeti v društvu, kaj šele kazati okoli.
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.
Uporabniški avatar
Marko Zibelnik
Kontakt:

Avto je danes dal skozi še terensko vožnjo. Moram rečt, da se je kar dobro izkazal na bivši motokros stezi.
Priponke
DSC05169 - mala.jpg
Uporabniški avatar
Marko Zibelnik
Kontakt:

Pa še ena!
Priponke
DSC05182 - mala.jpg