Vnos opreme v Vulkan
Moderator: Vrsho
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Vnos opreme v Vulkan
A kdo ve kaj več?
Nikjer v šifrantih nisem opazil stabilne radijske postaje in pa peagerjev.
Nikjer v šifrantih nisem opazil stabilne radijske postaje in pa peagerjev.
Še ena izkušnja. Iz radovednosti sem izvedel izračun amortizacije, ampak potem nisem mogel več vnašati sredstev za 2004. Če sem hotel vnesti popravek na dogodku pri GV-1, ki je bil kupljen 1999, sem moral storno amortizacije izvesti tolikokrat, da se mi je mejni datum postavil na 31.12.1998. Praktično se da mejni datum s stornacijami amortizacij premakniti poljubno nazaj...
Čudno, ampak dela... Mogoče bo komu v pomoč.
Čudno, ampak dela... Mogoče bo komu v pomoč.
V šifrantu DI sem iskal podkapo pa me zanima če je 455 zaščitna kapuca pravilen izraz za podkapo.
Pa še 451 Par zaščitnih škornjev S 10 kaj ta S10 pomeni?
Drugega naziva za škornje pa tudi nisem našel!
Kaj pa pri IDA..pod OS je naziv 443 Dihalni aparat na stisnjen zrak pod DI pa 457 zaščitna maska za IDA..kaj se smatra ta maska reševalna ali za nosilca IDA
Hvala!
lp, Jošt
Pa še 451 Par zaščitnih škornjev S 10 kaj ta S10 pomeni?
Kaj pa pri IDA..pod OS je naziv 443 Dihalni aparat na stisnjen zrak pod DI pa 457 zaščitna maska za IDA..kaj se smatra ta maska reševalna ali za nosilca IDA
Hvala!
lp, Jošt
Kdor vpraša je butelj za pet minut, kdor pa ne vpraša ostane butelj za vedno!
Jošt napisal/-a:V šifrantu DI sem iskal podkapo pa me zanima če je 455 zaščitna kapuca pravilen izraz za podkapo.![]()
Pa še 451 Par zaščitnih škornjev S 10 kaj ta S10 pomeni?![]()
Kaj pa pri IDA..pod OS je naziv 443 Dihalni aparat na stisnjen zrak pod DI pa 457 zaščitna maska za IDA..kaj se smatra ta maska reševalna ali za nosilca IDA![]()
![]()
Kaj res nobeden ne ve podrobnosti..informatiki na dan
lp, Jošt
Ne vem, če si se na prave obrnil... To je stvar vsebine in ne informacijske podpore. Škornji S 10 v Vulkanu so škornji S 10 tudi na papirju...Jošt napisal/-a: Kaj res nobeden ne ve podrobnosti..informatiki na dan![]()
Je pač "višja sila" določila tak centraliziran šifrant... in sedaj imamo kar pač imamo.
Ni pa rečeno, da se ne bo obrnilo na bolje
LP M.
Matej Krnc, VGČ I.
================================================
Ni kosec vsak, ki koso nosi.
================================================
Ni kosec vsak, ki koso nosi.
- Peter
- Upravnik

- GE: Zabreznica
- Kraj: Breznica
- Kontakt:
Informatik tukaj res nimamo kaj opraviti, se pa postavlja resno vprašanje, kaj se dogaja s šifrantom. Ta je bil namreč letos že spremenjen oz. dopolnjen, kljub temu pa zelo očitne in na tem forumu naštete napake niso bile popravljene. Prav sramotno, da tako pomanjkljivega sploh objavijo in s tem otežujejo vnašanje opreme. Po drugi strani pa lahko pod vsako šifro vneseš karkoli. Pobriši tisti S10, ki je mislim da, del standarda EN 345, pa te ne bo več motil.
Hvala za odgovore..verjetno pa konkretnih spremem šifranta (bolj razumljiv način in brez nesmiselnih podvajanj) še nekaj časa ne bomo videli
Me pa zanima, če bodo sploh pregledovali vnešeno opremo v vulkanu za društva, ki sodelujejo na letošnjem razpisu za sofinanciranje, ki je pogoj za sodelovanje
lp, Jošt
Me pa zanima, če bodo sploh pregledovali vnešeno opremo v vulkanu za društva, ki sodelujejo na letošnjem razpisu za sofinanciranje, ki je pogoj za sodelovanje
lp, Jošt
- Janez Tratnik
- moderator

- Kraj: Dobračeva - Žiri
- Kontakt:
Od GZ Slovenije smo prejeli dopis, da nimamo nič vpisano v vulkanu glede opreme, čeprav jo dejansko imamo kompletno po spisku za GVV-1 in tudi vso ostalo že najmanj dva meseca. Zanima me ,kaj je še pogoj: vpisan konto, vpis dogotka (datuma nabave in vrednosti opreme, odpisana vrednost...)...?? Čas za popravke je do nedelje 24.7.
Please, Help!
Please, Help!
- Janez Tratnik
- moderator

- Kraj: Dobračeva - Žiri
- Kontakt:
Verjetno imate vse vnešeno po drobni inventar. Vsaj tako je pri nas. GZS lahko gleda samo osnovna sredstva.
Na splošno je zadeva čista štala.
Na splošno je zadeva čista štala.
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
Oprema je vpisana po predlogah, ki jih je objavila GZS
Vozila, zaščitne obleke, dihalne aparate, gasilski dom z zemljiščem, radijske postaje, nosila, verižna motorna žaga, lestve, agragat, motorne brizgalne in podobno imamo vnešeno pod osnovna sredstva, vse ostalo pa pod drobni inventar ( cevi, ročniki, sekire....)
Tako, da res ne vem v čem je problem

Vozila, zaščitne obleke, dihalne aparate, gasilski dom z zemljiščem, radijske postaje, nosila, verižna motorna žaga, lestve, agragat, motorne brizgalne in podobno imamo vnešeno pod osnovna sredstva, vse ostalo pa pod drobni inventar ( cevi, ročniki, sekire....)
Tako, da res ne vem v čem je problem