Sprinter 312D, 4x4 ...............6,5 Mio (rumene barve )
Nadgradnja z barvanjem......2,5 Mio
Za močnejše smo morali zamenjati še zadnje vzmeti (250.000 sit) in malce predelati motor(100.000 sit), ker ja ta (hvala bogu se ga ne dobi več) popolnoma neprimeren za take naloge.
Jani... ko bi ti vedu kak se men sline cedijo.... če gledam tiste slikce ko si jih ti objavu
Zgleda zlo dobr! Želim si, da bi bilo vse povsod tako!
NA POMOČ!
Odkar imamo ta avto, je za obiskovalce ostala oprema popolnoma nezanimiva. Vsi se plazijo samo po Scanii in prvi rezultat teh "ogledov" je že znan. Nekdo je namreč odtrgal stikalo za hupo. Sicer ne vem kako mu je to uspelo, ampak kdor zna, zna!
Najbrž bo treba začeti zaračunavati oglede, da bomo imeli vsaj za stroške!
Pri nas premoremo novo GV- V1 Mercedes Sprinter 412.
Dvojna kolesa zadaj, 120 konjev.
400 litrov rezervoar, 2 krat 50 m navijak, visokotlačna črpalka ipd.
Poleg tega imamo še traktorsko cisterno, ki jo uporabljamo predvsem za gozdne požare in za požare ko se potrebuje velika količina vode.
Smo društvo 1. kategorije in smo glede na kategorizacijo zelo dobro opremljeni tudi z zaščitnimi oblekami in ostalim.
Mi enga starga unimoga premoremo .
Vsa mu čast in slava ...tako kot veteranu kot po zmogljivostih (predvsem po terenu ob gozdnih požarih -teh ma kar precej na grbi)
Je letnik 1965 ampak v zelo dobri kondiciji.
Kolko gledam vojaške UNIOMOGE in tud ostale (pluženje,elektro,gozdna...) bi bil za gasilce daleč najprimernješe vozilo sploh za tiste ki imajo precej zahteven teren!
Ni mi pa jasno zakaj skoraj v nobenem društvo ne kupijo UNIMOGA!
Pri nas pač nisem jaz kupoval in mel glavne besede pri nakupu drugač pa bi 100% meli UNIMOGA=zakon!
No Mitja priporočam da ko boste kupovali novo vozilo namesto unimoga kupite zopet unimga!!!!
Lep pozdrav.
Pri vseh teh debatah o vozilih pa mene zanima, ker je že tama taka 'nakup vozila', v našem društvu nameravamo kupiti novo vozilo in sicer IVECO, ki naj bi mel pribljižno 1000l vode, visokotlačno... Sedaj je pa vprašanje če se nam splača kupiti to vozilo ker smo slišali da niso ravno dobra. Ampak nam ta nakup še njbolj ustrza ker je cenovno najboljše. Če mi zna kdo povedat kaj o tem.
HTV 1 ( VW synchro ), letnik nekje 1998-99
GVC 16/25 ( Steyr 16/26 ), letnik 1995-96
GVC 24/50 ( Magirus 11/17 ), letnik 1966-68
GVM-1 ( Transporter ), letnik 1997
MB 12/13 ( za posredovanje ob nesrecah z nev. snovmi), letnik 1985
AL 32m ( Iveco-Magirus ), letnik vozila je 1986-lestve pa 1988
V nasi GZ smo opremili celotno zvezo in vse PGD, ki jih je 13 in dve enoti sta IGD, torej 15, po kljucu, da je obcina denar od pozarne takse prispevala za nabavo vozil ostalo pa so zbrala drustva sama. Vsa drustva so se opremila z avtocisternami, celo tista, ki so v I. kategoriji. Tako, da kar se tice avtoparka zveze je kar dober.
Ja nameravamo kupiti IVECO DAILY 65 C15D, s podalšano kabino. Tega pa zato ker nam odgovarja nosilnost, ker je 6,5t in ker je cena dokaj ugodna 6.7 mio samo avto potem pa še nekaj takega nadgradnja. Vsa ostala votila pa so samo avto stane okoli 10 mio ali več(npr.: SCAM), kar pa je za prostovoljce kot smo kar velika cena.