Kako pa kaj z verigami?
Moderator: Vrsho
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Kako pa kaj z verigami?
Zanima me kdaj, v društvih ali v enotah dajete na vozila verige, če so takšne razmere kot so bile te dni? Mi v naši enoti montiramo ko je približno 10 cm snega. 
Nič na suho!
http://www.gasilcidvorjane.com
http://www.gasilcidvorjane.com
Pri nas namestimo verige na vozila, takoj ko se ob sneženju prične sneg prijemati na cestišče
Namreč ravninsko področje imamo samo v strogem centru mesta, ki leži v kotlini, vse ostalo okoli nas so klanci po katerih vodi pot do zaselkov in vasi, tako da rizik ni pametna izbira
Če po parih urah sneg poneha, jih odpnemo in pustimo pod vozili, če bi jih drugi dan morali slučajno ponovno namestiti
Odstranimo pa jih tako na hitro zaradi tega, ker nas močno ovirajo pri vožnji na nezasneženem cestišču
Namreč ravninsko področje imamo samo v strogem centru mesta, ki leži v kotlini, vse ostalo okoli nas so klanci po katerih vodi pot do zaselkov in vasi, tako da rizik ni pametna izbira
Če po parih urah sneg poneha, jih odpnemo in pustimo pod vozili, če bi jih drugi dan morali slučajno ponovno namestiti
Odstranimo pa jih tako na hitro zaradi tega, ker nas močno ovirajo pri vožnji na nezasneženem cestišču
IZKORISTI, A NIKDAR NE IZKORIŠČAJ!
Lp
Borut Satler
Lp
Borut Satler
- Janez Tratnik
- moderator

- Kraj: Dobračeva - Žiri
- Kontakt:
- gobi
- Kraj: Wajdušna-Ajdovščina-sin burje
- Kontakt:
Novost : http://www.easy-winter.com/
Tudi za tovorna vozila
Pišuka pri nas ne sneži prav pogosto in so avtomacke verige bolj za strah
Tudi za tovorna vozila
Pišuka pri nas ne sneži prav pogosto in so avtomacke verige bolj za strah
Pišuka, naj se vmešam z informacijo katero sem pridobil pred nakupom našega vozilapišuka napisal/-a:Kako se ta zadeva kaj obnese v praksi?gobi napisal/-a:Na GVC-ju pri nas imamo avtomacke verige.
Za asfalt so dobre, vendar le pri speljevanju, ko zaglaviš na poledenelem cestišču, ali podobno, toliko da se izvlečeš
Za uporabo med samo vožnjo, da bi ti preprečile zdrs in omogočile boljšo stabilnost, nezadostujejo
Na terenu kjer so narejene kolesnice, je zadeva tudi slaba, kajti verige imajo tolikšno dolžino, da dosežejo samo notranje kolo zadnje osi, katero pa je običajno v takih primerih manj obremenjeno kot zunanje, in posledično temu, željenega efekta ni
Malo drugače je. če je tudi zadnja os z enojnimi kolesi
Tudi trganje teh verig, pod kolesi, ni nobena redkost
Iz teh razlogov, se tudi mi nismo odločili za nakup, ampak smo ostali na stari "ziher" klasiki
Kajti teren, ki ga pokrivamo zahteva kompaktno zadevo, ki bo 100% služila svojemu namenu ko bo to potrebno
Ko sem bil na prevzemu tunelskega vozila, sem opazil, da ima tudi ta avtomatske verige. Vendar ko sem jih omenil kolegu poleg mene, se je voznik tega vozila obrnil k meni in dejal, "ja za lepe oči"
Ko sva se potem zapela v pogovor mi je povedal, da je poklicni voznik, da ima izkušnje s to zadevo, in navedel iste negativne razloge glede teh verig
Pravi, da je po njegovem mnenju, to ustrezna zadeva le za vlačilce in ostala podobna strogo cestna vozila, da lahko odrinejo iz mesta, ko pa je več snega jih pa itak izločijo iz prometa
Jaz bi dodal le še to, da mogoče kje ob obali zadeva še zadostuje, mogoče
IZKORISTI, A NIKDAR NE IZKORIŠČAJ!
Lp
Borut Satler
Lp
Borut Satler
- man 14.284
- Kraj: Zgornja Bistrica
pri nas uporabljamo klasiščne verige
, ki jih zmontiramo ko se sneg oprime cestišča skozi center vasi saj imamo po ostalih bregačinah makadam in tam redko kdaj točno spluči ceste
Nekaj časa smo uporabljali tudi verige ki so bile novo na trgu in smo jih dobili zastojn od enega domačega podjetnika da smo jih stestirali šlo pa je v bistvu za par jeklenih palic ki so bile tako dolge kakor sta široki dve kolesi na zadnji premi.Te palice pa si zapel z ketno po sredini med kolesoma.Bla je to varjanta kot nekaj podobnega če se zakopaš da ene del tiste verige pripneš na kolo in ko se kolo v blatu obrne ti samo ketno in tiste palce potewgne okol koles in samo zapneš in gremo dalje
Vendar se niso najbolše obnesle predvsem zaradi bočnega zdrsa
Nekaj časa smo uporabljali tudi verige ki so bile novo na trgu in smo jih dobili zastojn od enega domačega podjetnika da smo jih stestirali šlo pa je v bistvu za par jeklenih palic ki so bile tako dolge kakor sta široki dve kolesi na zadnji premi.Te palice pa si zapel z ketno po sredini med kolesoma.Bla je to varjanta kot nekaj podobnega če se zakopaš da ene del tiste verige pripneš na kolo in ko se kolo v blatu obrne ti samo ketno in tiste palce potewgne okol koles in samo zapneš in gremo dalje
Vendar se niso najbolše obnesle predvsem zaradi bočnega zdrsa