Nova SCAM-a v Postojni

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Uporabniški avatar
Robert
Kraj: Gradiška

SCAM

Odgovor Napisal/-a Robert »

Kakšno opremo pa imajo ta vozila in koliko vode za gašenje?
LP
Uporabniški avatar
majkel
Kraj: Zg.Kungota
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a majkel »

No robert ker vidim da si z Gradiške si verjetno iz tiste blizu sp.Kungote .
No pobrskaj malo po tipizaciji in si oglej tipizaciji za GVV-1 vozilo pa boš najšel podatek da med 300-500l vode :D
Uporabniški avatar
Robert
Kraj: Gradiška

SCAM

Odgovor Napisal/-a Robert »

Hvala za odgovor. Sem se bal ,da je malo vode. Res sem doma blizu gasilskega doma in glede na starost edine cisterne (28 let) in cene vozila (18.555.000 SIT-neuradno) ter hidrantnega sistema v okolici mislim ,da glede da se kupuje vozilo za kar nekaj let bi lahko nabavili kaj malo večjega. Upajmo ,da bo če bo prišlo do česa-bog ne daj-kombinirka iz ZG.Kungote pravočasno na kraju požara (na SCAM-a se nebi zanesel).
LP Robi
Uporabniški avatar
majkel
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a majkel »

Robi naj te pomirim :D
Kot veš je PGD Zg.Kungota osrednje društvo v naši občini in verjemi da bi mi s kombinirko in MITSHUBISHIJEM L 200 prej prišli na tisti breg kjer si ti doma kot pa bi se naši sosedje uspeli zbrat v gasislkem domu ker sem bil pri njih na občmnem zboru in sem slišal njihovo poročilo :lol: :twisted: :evil: :x
@ndrey
Kraj: GZ Postojna

Odgovor Napisal/-a @ndrey »

Vem, da je pozno in da večina poštenih ljuidi ob tej uri že spi, sam ena stvar mi ne da miru.... Danes sem od blizu videl enega od teh Scam-ov... Nadgradnja je polomija! Enkrat sem predlagal primerjavo z Land Rover Defenderjem, danes pa so me člani sosednjega društva prepričali, da je celo kamela boljša.... :horseshit: Upam, da se bo pojevila kakšna slika, ki vam bo razjasnila moje misli...
Lets work the problem people, lets not make things worse by guessin'
Rolf
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rolf »

@ndrey napisal/-a:... Nadgradnja je polomija! Enkrat sem predlagal primerjavo z Land Rover Defenderjem,....
Tovariš, ne primerjaj nadgradnje z Land Rover Defenderjem, ker verjetno veš, da to nima smisla :? .

Scama lahko primerjaš samo z Bremachom ali s TAM 110-ko, se pravi s terenci v kategoriji 5,5t.

Mimogrede, po preizkusu smo prišli do sklepa, da je ŠASIJA super!

LP, Rolf.
Life is a lesson, you learn it when you're through! (by Limp Bizkit)
@ndrey

Rolf napisal/-a:Tovariš, ne primerjaj nadgradnje z Land Rover Defenderjem, ker verjetno veš, da to nima smisla :? .
Bolj kot o primerjavi ndgradnje je bila takrat mišljena primerjava terenskih zmogljivosti ob čemer nisem trdil, da je Defender superiornejši. Bilo bi pač zanimivo videti oba skupaj na istem terenu.
Rolf napisal/-a:Scama lahko primerjaš samo z Bremachom ali s TAM 110-ko, se pravi s terenci v kategoriji 5,5t.
Drži, se zavedam, da ni to osebni avtomobilček
Rolf napisal/-a:Mimogrede, po preizkusu smo prišli do sklepa, da je ŠASIJA super!
Šasiji tudi jaz dam vse pohvale. Vozilce se pelje kot en kombi. Moči nikoli ne zmanjka, reduktor pa tak, da bi moral z mesta speljat v še tako strmo brdo. Lega na cesti odlična, kakšnega zvijanja in pretiranega nihanja zadnjega konca ni čutiti. Prav tako kabina. Preglednost iz nje je več kot dobra. Držal in oprijemal imata tudi sovoznika dovolj.

Ko sem gledal nadgradnjo je bila sicer prazna (nobenih cevi), ampak me vseeno nekaj zanima. Kako bi recimo vtaknil sesalno cev v skrajno desno odprtino... mimo tiste črne luči? :roll:
Uporabniški avatar
Dušan
Kraj: Zgornja Bistrica (Tirgot)

Odgovor Napisal/-a Dušan »

No iz vseh vaših izkušenj in informacij , ki sem jih zbral o tem vozilu se mi res zdi super in ne dvomim o terenski in splošni uporabi tega vozila. Samo kar pa me res moti pri tej izvedbi je ta nadgradnja, ki se mi zdi prevelika in nasplošno kr neuporabna za področje kjer naj bi se vozilu uporabljalo!!
Tehnika nam lajša življenje!
Uporabniški avatar
Marolt
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a Marolt »

Rolf napisal/-a:Vi se kar fjakajte, boste vidli ko bo vozilo preurejeno :roll: , ko bo gor druga nadgradnja,... Zdej še blokade delajo :lol: , gre kamor hočeš 8)

LP, Rolf
Rolf saj nimam nič proti samem Scamu samo nadgradnja pa je res problematična. Se pa strinjam s teboj, ko bo nadgradnja popravljena bo pravgotovo odlično vozilo.

LP Marolt
življenje je lepo! Ne boj se mrtvih, boj se živih!
Uporabniški avatar
pes
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a pes »

Marolt napisal/-a: Rolf saj nimam nič proti samem Scamu samo nadgradnja pa je res problematična. Se pa strinjam s teboj, ko bo nadgradnja popravljena bo pravgotovo odlično vozilo.

LP Marolt
Kaj se je zgodilo z nadgradnjo?
Uporabniški avatar
maxi

Odgovor Napisal/-a maxi »

ja tudi mene zanima kaj se je zgodilo z nadgradnjo :?:
Uporabniški avatar
MarkoSimšič
Kraj: Planina

Odgovor Napisal/-a MarkoSimšič »

Z nadgradnjo se ni nič "zgodilo" :wink: , kako pa je narejena je pa drugo vprašanje. :roll: Oglejte si slike na prvi strani pa vam bo mogoče kaj bolj jasno.

lp =;
Audiatur et altera pars! (Naj sišimo še drugo mnenje!) latinski
tadejs

Odgovor Napisal/-a tadejs »

No vozilo smo imeli priložnost preizkusiti tudi pri nas. Glede na vse že povedano bi sam vozilo razdelil na podvozje in nadgradnjo. O podvozju bi lahko povedalo skoraj same pohvale. Ko sedež za volan se ti odpre zelo dober pogled. Nekatere so motile visoko nameščeni žarometi za dolge luči, vendar se je ob nočni vožji to izkazalo kot zelo dobro. Tudi motor je zelo poskočen, da skoraj mišliš da voziš bencinarja, pa tudi moč 130 KM je dovolj za vsak klanec. Dodatna moč pa se dobi tudi z dvojnim reduktorjem tako da je vozilo praktično neustavljivo. Pri terenski vožnji je mogoče malo nadpoprečna poraba goriva, vendar je sprejemljiva glede na zmožnosti vozila.
Nadgradnja pa je zgodba zase. Prva in zelo velika pomankljivost je mantaža visokotlačne črpalke direkt na odgon tako da je na najnižji točki in pri vožnji po tu se lahko marsikaj zgodi !!!! kljub dodatni zaščiti. Nalce skriti je tudi ventil za polnenje, še bolj pa mi je padlo v oči 3/4 cole visokotlačna cev na kocu zreducirana na 1/2 cole za visokotlacni ročnik, katere se navadno uporablja pri 1/2 visotlačnih navijakih. Tudi ostali razvodni deli visokotlačnega sistema me spominjajo na kmetiske škropilnice. Razširjena nadgradnja zapira vidni kot ogredal, tako da vidiš le čisto ravno linijo nazaj in rikvercar bolj po občutku. Mogoče bi bila boljša ivedba podvozja v vozilo GVGP 1 ali GV 1, saj mislim da je GV-V1 najslabša izbira.
Rolf
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rolf »

Nadgradnjo bo odkupil Dinos d.d. po pavšalni ceni 399 sit/kg + DDV, da se bodo lahko prijavili na naslednji razpis za sofinanciranje. Potrebujejo samo še mnenje regijskega poveljnika, ker bodo nabavili GVV1 namesto GV1 ;)

Lp, Rolf.
Life is a lesson, you learn it when you're through! (by Limp Bizkit)
@ndrey

tadejs napisal/-a:Mogoče bi bila boljša izvedba podvozja v vozilo GVGP 1 ali GV 1, saj mislim da je GV-V1 najslabša izbira.
Glede na namen podvozja, ne bi dal gor nič drugega kot nadgradnjo za GVGP-2. Za vse ostalo se da najti cenejša podvozja.
Lets work the problem people, lets not make things worse by guessin'
Odgovori