Ljubljanski gasilec - nova podoba

Uporaba informatike v gasilstvu

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
Mato
Kraj: Bukovica

Odgovor Napisal/-a Mato »

Odlično branje za dopustniške dni.
:D
Mato :wink:
Počasi da ne ustrelite (pogasite) samega sebe!! (vojak Švejk)
Uporabniški avatar
lipe
GE: Preddvor

Odgovor Napisal/-a lipe »

LP!

Najprej hvala juretu za poslani izvod.
Prejel sem ga včeraj in do danes v celoti prebral.
Vse pohvale avtorju.
Škoda je le, ker "ga prehitro zmanjka" (LG-ja namreč).
Privoščil bi mu proračun kot ga ima državna verzija.
Uporabniški avatar
Grega
Kraj: Bled-Aerodrom Ljubljana
Kontakt:

hvala

Odgovor Napisal/-a Grega »

hvala jure spet je 1A
Grega ( 040 738 525 )
Uporabniški avatar
Jure Čokl
Piranja
GE: Lukovica
Kraj: Trnjava
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure Čokl »

:oops: :oops: :oops: Hvala vsem za pozitivno oceno v imenu ekipe LG. SKUPAJ SPREMINJAMO STVARI NA BOLJŠE! :D
"Čoklu kot ponavadi goflja prehiteva pamet. P.S.: Puno priča, malo radi!" Anonimni gost, 30. oktober 2005
Uporabniški avatar
SAKI
Kraj: PGD ZAGORJE-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SAKI »

Prišel sem iz dopusta, in sedaj nimam časa komentirati po forumu, kajti doma me je čakal LG :!:

Priviligirani cajtng 8)

Jure =D>

Lp

Borut Satler
IZKORISTI, A NIKDAR NE IZKORIŠČAJ!

Lp

Borut Satler
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

No, po skoraj enem letu sem pa tudi jaz prejel obljubljenega LG, zelo zanimivo branje. Hvala Jure, se priporočam še za vnaprej :lol: .

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

Jure = legenda.

Seveda to valje tudi za vse ostale člane uredniškega odbora :wink:

LP. R:
Uporabniški avatar
SAKI
Kraj: PGD ZAGORJE-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SAKI »

Zopet mi je nekdo dvignil tlak :!:

LG super "cajtng" s super prispevki :!: A v enem od super prispevkov tudi zelo super neumna izjava človeka katerega osebno ne poznam, mislim pa si glede na to, da ima objavljen intervju v LG-ju, da je človek, ki ve kaj dela in govori :!:

Govorim, oziroma pišem o g., oziroma tov. Janezu Orhini, ki je med intervjujem z Juretom Dolinarjem odgovarjal na vprašanja povezana predvsem z njegovim uspešnim dolgoletnim delom v gasileriji!

Na vprašanje kako vidi sodelovanje poklicnih in prostovoljnih gasilcev v prihodnosti je dejal ?!
Citiram:
Težko rečem, nimam neke vizije. Ampak ločim pa poklicnega in prostovoljnega gasilca glede na nevarnost. To ne gre, da moram jaz v temno, nevarno luknjo, on me bo pa zunaj čakal, ker ni plačan za to, da gre notri. Tistemu, s katerim delam, moram stoodstotno zaupati. Da vem, da me ne bo pustil notri.
:bricks:

Torej po njegovem je požar, ki ga gasijo poklicni nevarnejši, poplava tudi, plin je v njihovi prisotnosti bolj eksploziven, bencin gori bolj intenzivno, voda je bolj mokra, elektrike močnejša, ..... :shock:

Mi se po njegovem ne podajamo v temne in nevarne prostore :shock: Dragi kolega, do sedaj smo reševali še vse sami in to uspešno :!: Res pa je, da smo enkrat zaprosili za avto lestev, ki jo sami nimamo, ter, da prispejo na pomoč koligi iz sosednjega zavoda na prometne nesreče na državnih cestah, vendar to samo zaradi zakona "koncesija" :!: Če pa se pokaže potreba po bolj uspešnem skupinskem delu, pa v regiji sodelujemo vsi z vsemi in si tudi pri delu zaupamo :!:

Pa še to KER NI PLAČAN ZA TO, DA GRE NOTRI :shock: Edina razlika med poklicnim in prostovoljnim gasilcem je ravno v tem kakor je dejal, v denarju :!: Moja nagrada je uspešna akcija in mogoče še pohvala, on pa dobi še plačilo :!: Delo pa je ISTO, prej bi rekel, da prostovoljci to opravljajo še bolj srčno, in izključno za to :!: V svoji 27. letni karieri še nisem doživel, da bi kdo od prostovoljcev v kakršnikoli situaciji odnehal in rekel tega pa ne bom opravil je prenevarno ali kaj podobnega :!: Doživel pa sem kar nekaj slučajev ko je prostovoljec rezkiral svoje življenje, da je rešil drugega :!:

Po izjavi tov. Orhini-ja sodeč, nam prostovoljcem tudi ne gre stoodstotno zaupati :shock: HVALA KOLEGA :!:

Pa še zadnje DA VEM, DA ME NE BO PUSTIL NOTRI :shock: Na vsak način sem in bom poskušal rešiti osebo iz nevarne situacije :!: Zadnje kar bi bilo, bi bilo pa to, da bi zapustil svojega gasilskega kolega prepuščenega samega sebi na milost in nemilost situaciji :!: :!: :!:

Naj zaključim s temi besedami.
Tov. Orhini naj si ne misli, da so poklicni vsemogočni, kakor tudi prostovoljni nismo :!:
Delujemo in delovati bomo morali eden z drugim, hočeš nočeš, drugače ne gre :!:
Če si predstavlja, da nevarne situacije rešujejo samo poklicni, potem se mora zavedati, da bi najmanj pol Slovenije že pogorelo ali se jo uničilo kako drugače, glede na njihovo številčnost v sorazmerju s prebivalstvom in teritorijem republike Slovenije :!:
Torej potrebni smo in bomo vsi, in to z enakim delom :!:
S takimi izjavami pa prispeva k nazadovanju dobrih odnosov za katere se vsaj nekateri v svojih regijah trudimo v pozitivni smeri, in to uspešno, rezultati niso izustali :!:

Kako pa se ob takih izjavah počutim pa se ne znam točno opredeliti :?: :!:
Ali sem jezen, posebno ker to ni izjavil kar nekdo, ali se počutim ob tem ponižanega, ne vem :?:
Vem pa, da za bolj izrazit prikaz trenutnega občutka moj besedni zaklad za forum ni primeren :!:
Če bi bil gost bi ga obšel in ignoriral, sploh si ne bi dvigoval adrenalin in si žrl živce, tako pa ... nevem.. :(
Upam, da nisem bil prestrog, in mislim, da nisem, ker imam prav :!: V nasprotnem primeru mi štejte v olajševalno okoliščino v tem trenutku močno povečan dvig adrenalina ter stopnjo :evil: :!:

Lp

Borut Satler
IZKORISTI, A NIKDAR NE IZKORIŠČAJ!

Lp

Borut Satler
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kontakt:

SAKI napisal/-a: S takimi izjavami pa prispeva k nazadovanju dobrih odnosov za katere se vsaj nekateri v svojih regijah trudimo v pozitivni smeri, in to uspešno, rezultati niso izustali :!:

Upam, da nisem bil prestrog, in mislim, da nisem, ker imam prav :!: V nasprotnem primeru mi štejte v olajševalno okoliščino v tem trenutku močno povečan dvig adrenalina ter stopnjo :evil: :!:

Lp

Borut Satler
Ne, nič nisi bil prestrog, žal imamo v Sloveniji še preveč takšnih Orhinijev.

LP

Janez :evil:
Uporabniški avatar
Miha76
Kraj: Kresnice
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Miha76 »

Bravo, mislim pa da si Saki malo prehitro odreagiral na omenjeni intervju. Mislim da tudi izjava, ki jo citiraš, ni mišljena in je tudi sam nisem razumel kot diskreditacijo prostovoljcev. Dejansko je, da smo vsi ljudje različni, in kot je Orhini tudi v intervjuju navedel, tudi poklicni niso vsi več le tisti s srcem, za vsako stvar, pač pa so nekateri novodobniki tam le zaradi tega, da imajo nekje službo. Je pa dejansko tako, da če v nekoga ne zaupaš 100%, potem greš s težjim srcem v neko akcijo. In to sem jaz razumel, da je želel navesti.
Glede na moje izkušnje z različnih tečajev pa vem, da sem na teh tečajih tudi srečal ljudi, katerim nebi 100% zaupal, da bi jih imel za hrbtom v neki akciji, pa naj si bo prostovolec ali poklicni.
Izjava pa je bila kar vredu in nima smisla spet kovati razdora med prostovolci in poklicnimi, saj je veliko poklicnih zelo dejavnih tudi v PGD-jih in veliko prispevajo k boljši usposobljenosti nas ki nismo plačani zato da gasimo.
LP
Miha
Uporabniški avatar
lipe
GE: Preddvor

Odgovor Napisal/-a lipe »

LP!

Se pridružujem mnenju Miha
Po mojem si stavek napak razlagaš.
Uporabniški avatar
Martina
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Martina »

ojla...

mislim, da bo tole sporen stavek... in se je opredelil predvsem na to...
Ampak ločim pa poklicnega in prostovoljnega gasilca glede na nevarnost.
Lp
Vaja dela mojstra, če mojster dela vaje! :)
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kontakt:

lipe napisal/-a:LP!

Se pridružujem mnenju Miha
Po mojem si stavek napak razlagaš.
Lepo, da skušata z Mihom stvar zagladiti, vendar mene še vedno moti zadnji stavek v tem delu: "Ampak jaz ne verjamem, da bo tako."

Torej, nič od napisanega ne velja, saj je z zadnjo mislijo zadevo porinil nazaj, se pravi, ne zaupaj prostovoljcu.

Bo že držalo, če Janez tako reče in se s takšnim mnenjem strinjajo celo prostovoljci.

Nekj me pa vseeno še zanima, ali je bil intervju avtoriziran?

LP

Janez 8)
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

To ne gre, da moram jaz v temno, nevarno luknjo, on me bo pa zunaj čakal, ker ni plačan za to, da gre notri.
Tudi jaz bi rad videl, da prostovoljce plačajo, da bodo lahko hodili v temne, nevarne luknje. :wink:
Delajo se dobre vaje, usposabljanja so vedno boljša in če bo šlo tako naprej, potem se bo kaj spremenilo in bo prihodnost drugačna. Ampak jaz ne verjamem, da bo tako.
Tudi jaz ne verjamem, da bo tako in upam, da prihodnost ne bo drugačna, ampak se bodo še vedno delale dobre vaje in vedno boljša usposabljanja. :wink:

Iste besede, drugačna razlaga. Kaj češ, ljudje smo različni in vsake oči imajo svojega malarja.
Uporabniški avatar
Miha76
Kraj: Kresnice
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Miha76 »

Janez Koncilija napisal/-a:
Lepo, da skušata z Mihom stvar zagladiti, vendar mene še vedno moti zadnji stavek v tem delu: "Ampak jaz ne verjamem, da bo tako."

Torej, nič od napisanega ne velja, saj je z zadnjo mislijo zadevo porinil nazaj, se pravi, ne zaupaj prostovoljcu.

Bo že držalo, če Janez tako reče in se s takšnim mnenjem strinjajo celo prostovoljci.

Nekj me pa vseeno še zanima, ali je bil intervju avtoriziran?

LP

Janez 8)
Janez, če dobro razmisliš, je ta zadnji stavek, ki ga citiraš ravno to, kar govorimo tudi na forumu, da je potrebno sistem izobraževanja prenoviti, urediti status prostovoljnega gasilca, itd., ter da odgovorni v gasilstvu (beri GZS) trenutno vodijo takšno politiko, da si bo marsikdo lahko dejal, da ne verjame, da bo kaj bolje. Toda pustimo se presenetiti na tem področju in sami dvigujmo nivo usposobljenosti naših enot in opravimo sami selekcijo gasilcev na določene naloge, da bodo v operativi gasilcem razdeljene take naloge, da bodo na kritičnih mestih le taki gasilci s katerimi boš sam upal v vsakem trenutku v vsako najzahtevnejšo akcijo, pa bo tudi ta zadnji stavek postal nepotreben.
LP
Miha
Odgovori