Bedaki in konji ter samopašni naduteži...

Vse kar je povezano z organiziranostjo gasilstva in predpisi
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
Kraj: Lukavci
Kontakt:

Bedaki in konji ter samopašni naduteži...

Odgovor Napisal/-a Drago »

Saj vem, da bo spet hudič :twisted: in to zato, ker pač nismo samo bedaki in konji s katerimi imajo posamezni samopašni naduteži, z našim dragim "vrhovnikom" na čelu, največ veselja. Malo trd uvod za katerega upam, da ni koga užalil :?.

Pa nimam dneva (oziroma noči) kakšnih posebnih prebliskov. Nič posebnega, le to, da mi je v roke prišel dokument, ki še enkrat več dokazuje, kako zelo nas imajo (že navedeni) za totalne bedake, kar dokazujejo z popolnim norčevanjem iz pravil gasilske službe, ki veljajo za vse - samo za "posvečene" ne. Pa se ne požvižgajo naši vrli "organi" samo na pravila, pravilnike in statut. Očitno jim je vseeno tudi za "čast in obraz", česar (po mojem) že dolgo več nimajo. Materialna škoda, ki nam jo povzroča naše vodstvo, je z lahkoto prepoznavna v

- tipizaciji
- sklepanju neugodnih (da ne rečem - škodljivih) pogodb
- tiskanju kvazi_strokovne literature, ki se kopiči v skladišču
- njihovem (pre)dragem "prostovoljnem" delu
- pa še (zna_bt) sem kaj pozabil

Moralna škoda pa je dokazljiva v izkoriščanju njihovega položaja za

- favoriziranje njih samih in prijateljev ter sorodnikov na plačljivih položajih v organizaciji
- eliminacija kakršnekoli odgovornosti
- dodeljevanje višjih činov mimo pravil oziroma zdrave pameti
- pa še (zna_bt) sem kaj pozabil...

...in zdaj, kaj nam je storiti :shock: :?, Nadzorni odbor se je že "izkazal", torej gremo še na Častno razsodišče pa da vidimo, kako bo tam :? :lol:. Toliko za1x :wink:

lp DC :lol:
Matjaž Zupan

Odgovor Napisal/-a Matjaž Zupan »

Tako pač radi delajo nekateri,ki so dovolj blizu koritu. Važno,da njim vse klapa in da na račun "podrejenih" verjetno dobivajo mastne provizije za sprejem ali podpis takih in drugačnih stvari (tisto s SAZAS-om je bilo najbrž že tako).

Glede tipizacije me pa tudi zanima,kaj bo zdaj,ko smo v EU in se bo dalo enostavneje dobiti različno blago iz evropskih držav- tudi gasilsko opremo. Ali bo tipizacija potem vključevala tudi ponudbo take opreme,ali ne? Morda bo oprema iste kakovosti pri nekem proizvajalcu znatno cenejša od opreme že znanih proizvajalcev,kar bi precej olajšalo nakup društvom,katerih prihodki niso ravno veliki ampak se bodo morda pojavile komplikacije,ker pač ta oprema ne bo vključena v tipizaciji.
Uporabniški avatar
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
Kontakt:

No, če še malo bolj konkretiziram tiste podatke, ki sem jih opazil, ko sem odprl to temo :roll:. Gre za nerazumno - direktno napredovanje iz čina VGČ II. stopnje v najvišji možen čin - ViGČ II. stopnje. Torej, enostavno se je preskočilo: tečaj za ViGČ in prvo stopnjo tega čina.

Pri takem napredovanju je nemogoče iskati izgovore, še posebej zato ne, ker je to najvišji čin v naši organizaciji, ki se potrjuje večstopenjsko (poveljnik - poveljstvo - predsedstvo - podpis predsednika) in ker je bil napredovan ožji sorodnik enega najvišjih, aktualnih funkcionarjev in ker je ta - napredovan (sicer vsega spoštovanja vreden) možakar rojen 1919 leta :oops:.

Naj bi mu odnesli eno košaro medalj (zaradi mene tudi "hacetov"), da se pa lahko tako poigravajo s čini, je pa nesprejemljivo.

lp DC :x
Uporabniški avatar
brankos
Kraj: Ihan
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brankos »

Nič nimam proti starejšim, ampak za 85. rojstni dan bi mu res lahko dali kakšno drugo priznanje oziroma "darilo" kot pa opisano napredovanje. S takšnim napredovanjem (85. letnega "operativca") bodo prostovoljcem uničili še tisto voljo, ki jo imajo :(. Poleg tega pa PGS pravijo naslednje in po moji logiki in razumevanju teh členov veteran zaključi napredovanja z imenovanjem v veterana. Če se motim me prosim popravite, da ne bom pri predlogih imenovanj našim veteranom delal krivice.

Veteran
Po dopolnjenem 63. letu starosti - član, oziroma 50. letu - članica postane veteran-ka na podlagi zakona o gasilstvu.
Veteran lahko glede na njegovo zdravstveno in fizično sposobnost opravlja naloge na organizacijskem in preventivnem področju, na operativnem pa samo svetovalne in vzgojne.
Član veteran obdrži vse oznake funkcije in čina, ki jih je imel ob imenovanju v veterana.

Članom prostovoljnih gasilskih organizacij se podeljujejo čini na podlagi njihove stopnje usposobljenosti in veščin, ki si jih pridobijo z leti opravljanja gasilske službe.
Če član preneha z aktivnim delom v gasilski enoti zaradi prehoda v veterane ali zaradi preimenovanja v častnega funkcionarja, se mu podeli listina in mu ostanejo oznake čina in položajne funkcije.

p.s. upam, da se ne vračamo v obdobje, ko so naši člani imeli pogoj napredovanja: en odojek = en čin :oops:
Uporabniški avatar
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
Kontakt:

Ob upoštevanju pravil gasilske službe in minimuma zdrave pameti je (seveda) vse jasno :o. Vprašanje je samo, kaj je vzrok za takšno NORČEVANJE iz naše - prostovoljne gasilske organizacije. :? :x. Potrebno bo pridobiti odgovore na sledeča vprašanja:

- Ali se je nekomu totalno sfuzlalo ?!
- Ali ima kaj pri tem (vsemogočni) VULKAN ?
- Ali so sorodstvene vezi v organizaciji - vsemogočni kriterij ?
- Ali je funkcionarjem, ki so odgovorni za to "smešnico" še mogoče zaupati in verjeti, da so sposobni opravljati svoje funkcije ?
- In komu zastaviti vsa ta vprašanja...???? :? :evil:

Skratka - ALI NI TO BEDNO :? :oops: :cry:

lp DC :smoke:
Uporabniški avatar
Tona
Kraj: BREZJE-MB

Odgovor Napisal/-a Tona »

Saj bo boljše,samo prej se morajo zamenjati dosmrtni funkcionarji povsod
ne samo na GZS,tudi v GZ, ki jim dajejo podporo.
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

Tona napisal/-a:Saj bo boljše,samo prej se morajo zamenjati dosmrtni funkcionarji povsod
ne samo na GZS,tudi v GZ, ki jim dajejo podporo.
Glede na tvoj predlog in glede na to, da so res dosmrtni in taki dokazano iz hudobije dolgo živijo, ni druge rešitve, kot

:gunfirej: :firing: :bazooka: :rambo: :sniper: :tank:
Uporabniški avatar
boštjančk
Kraj: povžarija

Odgovor Napisal/-a boštjančk »

Dober dan po dolgem času!

Moje mnenje je, da bi jih bilo treba čim prej posekat. Iz lastnih izkušenj pa vem, da imajo kožo trdo kot podplat od slona, momentalno sicer poskočijo ko jih zbode, ampak kakšnega večjega uspeha pa niti nesmeš pričakovat.
Pred leti sem po objavi finančnega plana GZ skoraj doživel infarkt, ko sem ugotovil, da so naši "vrli" namenili za izplačilo honorarjev, dnevnic in kilomtrine pet krat več kot pa za tečaje specialnosti :shock: . Na moje vprašanje po njihovi zdravi pameti in če oni morda niso prostovoljci, pa je bil odgovor enega od njih, da mi z velikim zadovoljstvom prepusti svojo funkcijo in bomo videli kako dolgo jo bom opravljal zastonj. :( :shock: :evil:

Mislim da je komentar odraz njegovega silnega prostovoljstva, očitna nagrada pa je bila, da se je povzpel v sam vrh vodilnih GZS.

Že vnaprej pa se za to pisanje oziroma blatanje po njihovo opravičujem našemu poveljniku, ki bo spet tarča napadov z vrha naše GZ :lol:
Gobc me je zmer tepu!
Bivši član povžarske konjenice
Uporabniški avatar
SUXic
GE: Dolič-Šentflorjan
Kraj: Dolič

Odgovor Napisal/-a SUXic »

Ko človek to prebere ostane brez besed. No ja sicer pa Drago pohvale za naslov - ta pove vse.....
Moje ime Aleš RAKOVNIK
ja noro

Odgovor Napisal/-a ja noro »

Če gre pa res za tako poseganje v strukturo naše organiziranosti, potem pa ne vem več kaj storiti. Pa saj to ni več za normalne ljudi. Imeti čin za vsako ceno je kot zgleda glavno vodilo. Ja kdo pa je ta nadutež? Pa ne nam reči, da je vidni član naše organizacije. V tem primeru ga je treba obelodaniti. Predsednik in poveljnik pa bi v tem primeru res morala ponuditi odstop. Ampak res, ker si vsi skupaj nikoli ne bodo mogli oprati ime, tokrat pa res ne. Saj vemo kaj so vsi ti gumpci, ampak to pa je višek. In karavana gre globje in globje. Ali res rabimo vse to. A se res nihče ne zamisli nad takimi neumnostmi??
Matjaž Zupan

Odgovor Napisal/-a Matjaž Zupan »

Zdajšnji funkcionarji se bojijo,da bi jih kdo zamenjal na njihovih mestih in zato se dogajajo razne podobne stvari. Tako so npr. tudi podaljšali število let med tečaji za posamezen čin,da onemogočijo hitro napredovanje iz čina v čin (ne vem kaj sicer to pomaga,ker obstaja možnost direktnega preskoka iz gasilca v VGČ,če ima kandidat izobrazbo vsaj 6.stopnje,pa se ne pridobi ničesar).

Zadeve postajajo podobne tistim v politiki,kjer že toliko let gledamo ene in iste ljudi. V tujini je navada,da po določenem času na volitvah ljudje zamenjajo še tako dobre ministre oz. vlado,saj se bojijo,da bi zaradi dolgega staža začeli izkoriščati položaj in početi take in take stvari,kot so samovolja,korupcija,itd. Ljudje zato raje dajejo glasove "novim obrazom".
Pa ta bojazen pred pokvarjenostjo niti ni neupravičena,saj smo stalno priča nekim "pogruntavščinam" dolgoletnih uradnikov in direktorjev.

Tako revolucijo bi bilo treba narediti tudi pri nas. Sicer ne bi rad nikogar užalil,ampak ali so ljudje neumni,da podpirajo takšno početje ali pa jih čisto nič ne zanima,kaj se dogaja v tej državi. Ne eno,ne drugo ni dobro,saj nam brez sprememb trda prede.
Uporabniški avatar
Atron
Kraj: Šempeter Pri Gorici
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Atron »

Saj to je na nekakšen način kot tema o kateri smo debatirali pred kratkim....40 let predsednik....to je za demokracijo preveč, brez novih ljudi ni novih idej, samo zato pa ker je drugim všeč visok položaj ne nujno še pomeni da ga lahko izkoriščajo to postaja sebičnost.....
Kot mi je nekoč zelo moder gasilec reku.....Atron...daj času čas :twisted:

V službi ljudstva

Aleš Lazar...GSM: 041 604 851 LP
Uporabniški avatar
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
Kontakt:

Prej kot bom objavil odločbo, bom spisal eno kratko pisemce na "Častno razsodišče GZS", čeprav vem, da se tam kaj posebej revolucionarnega ne bo zgodilo :evil:.

Odločba o tem (čudnem) napredovanju je bila spisana 27. maja 2004 in do zdaj je bilo že dovolj časa, da bi se "novopečeni ViGČ" lahko pritožil :?, če je ne bi (srčno) želel oziroma se z napredovanjem ne bi strinjal. Znalo bi se zgoditi, da sta mu glavna "drmatorja" to napredovanje "podvalila" :shock: :lol:

Se pa živo spomnim reakcije sedanjega predsednika Častnega razsodišča na eni seji predsedstva GZS, ko mi je predlagal, ker sem preveč vstrajno zagovarjal ustanavljanje PGZ - (pokrajinske gasilske zveze), "naj razmislim o odstopu iz funkcije člana predsedstva GZS" (takrat) :oops:. Odveč je poudarjati, da je bila navedena zahteva v skladu z konkresnimi usmeritvami 13. kongresa...No, bomo videli, če bo sedaj kaj predlagal... :oops: :twisted:

lp DC :-k
Uporabniški avatar
boštjančk
Kraj: povžarija

Odgovor Napisal/-a boštjančk »

Drago, kot sem večkrat razbral si jim kar velik trn v peti, zato mislim, da že zaradi tega ne bodo gospod predsedujoči predlagali kaj podobnega :evil: , ali pa se motim, saj ga konec koncev niti ne poznam :oops: in nevem, kakšen pogled ima na celotno stvar - ali je "njihov", ali pa je človek na mestu :?: :!:
Gobc me je zmer tepu!
Bivši član povžarske konjenice
Uporabniški avatar
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
Kontakt:

Po posvetovanju s pravno stroko, sem pridobil smelost, da objavim zadevno odločbo o napredovanju člana gasilske organizacije v čin ViGČ II. stopnje, podobni podatki so dosegljivi tudi v (zelo lepi) knjigi, ki je bila izdana leta 2002 pod naslovom: "120 let prostovoljnega gasilskega društva Kamnik". Na strani 118 boste lahko zasledili istega člana z navedenim činom VGČ II. stopnje.

lp DC :smoke:
Priponke
Odločba o napredovanju
Odločba o napredovanju
Odgovori