Mladi na Gasilci.org

Vse o spletišču Gasilci.org ter pomoč pri uporabi foruma, predlagajte nove forume, povejte vaše mnenje, ...

Moderator: Peter

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Mladi na Gasilci.org

Odgovor Napisal/-a Peter »

Večkrat se je že pojavilo vprašanje, da bi mlajšim ponudili vsebine, ki bi bile primernejše za njihova leta. Verjamem, da se bo našla skupina, ki bo oblikovala in uresničila ta projekt. Ta objava naj bo poziv vsem zainteresiranim, da se oglasijo v tej temi in predstavijo svoje ideje in rešitve, kako bi ta projekt zastavili.

Ena možnost je, da bi to naredili v okviru trenutnega spletišča in foruma, lahko pa tudi posebej na recimo mladi.gasilci.org.
Uporabniški avatar
Mitja Gregorič
Naj forumovec 2003
Naj forumovec 2003
Kraj: Volčja Draga
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitja Gregorič »

Spodbudno ni kaj!!! :wink:
Operativci - Bratje v ognju,dimu in pepelu

Slika
Slovenski gasilci >KLIKNI< !!!
Uporabniški avatar
David
Kraj: Šempeter pri Gorici

Odgovor Napisal/-a David »

Mislim da bi bilo to odlično, saj se nekateri na določenih neznanih področjih delajo dokaj izkušene. Mislim da bi bila to prava rešitev za nekatere kot jaz, mlade gasilce!!!!

LP.David
Skupaj zmoremo več!
Uporabniški avatar
N.Satler
Kraj: Zagorje o/S
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a N.Satler »

Če bi se uvedel ta forum mladi.gasilci.org zato da naj bi na njem pisali mladi gasilci bi moral iz tega foruma (gasilci.org) priti tudi veliko starejših gasilcev, saj nekateri nimajo pojmo (niso važna leta, važne so izkušnje). Nekateri samo obračajo besede drugih, da zgleda kot, da jim je kaj jasno o stvari. Glavo je, da imajo čim večje število objav, ki jih pridobijo z obračanjem besed drugih in v objavah kjer napišeš pohvalo, ki jo zna vsak. Torej uvedba foruma mladi.gasilci.org po mojem mnenju ne bi rešila teh težave, saj bi nekateri še vedno pametovali in dajali nasvete, ker jih je sram priznati, da česa ne vejo glede gasilstva :!: Me pa zanima Peter, ko si napisal, da bi mlajšim ponudili vsebine, ki bi bile primernejše za njihova leta. Katera leta si mislil v gasilstvu ali starost :?:
Uporabniški avatar
Atron
Kraj: Šempeter Pri Gorici
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Atron »

Sicer pa "vsebina da bi bila manjšim primerna" :? v gasilstvu je vse primerno za vse tud za mlade saj lahko tako pridobijo dosti novega znanja.... mislim da bi bilo bolje da ostane kakor je
Kot mi je nekoč zelo moder gasilec reku.....Atron...daj času čas :twisted:

V službi ljudstva

Aleš Lazar...GSM: 041 604 851 LP
Uporabniški avatar
Gregor K.
moderator
moderator
Kraj: Nekje na poti...
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gregor K. »

Uvedba te strani se mi zdi smiselna, tako, da bi bili mladi gasilci zase, na svojem in sami urejali svoj forum ipd. Brez zamere, ampak npr. kakšni 14 letni mladinci se tudi pri najboljši volji težko vključijo v kakšno resno debato na tem forumu. :oops:
Mlade že imamo, treba jih je obdržati na forumu! Sicer pa iz preverjenih virov vem, da naše strani obiskuje kar veliko število mladih, ampak se ne javljajo. Zakaj? Morda je razlog to, kar je napisano že v tej moji objavi.
Moje mnenje pač.
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)

In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...

http://www.facebook.com/pgdokonina
Uporabniški avatar
Atron
Kontakt:

Gregor, zanima me kaj je po tvojem mnenju resna debata? tako iz radovednosti vprašam

V službi ljudstva

Uporabniški avatar
Gregor K.
moderator
moderator
Kontakt:

Tri naključno izbrane teme:

viewtopic.php?t=2178&start=0

viewtopic.php?t=1620&start=0

viewtopic.php?t=2518&start=0

Sicer pa bi lažje našel kakšno neresno ker jih je mnogo mnogo manj, na primer:

viewtopic.php?t=1749&start=0 :roll: :lol:

Štajerc
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Štajerc »

Kolegi, stvari se je treba lotiti strokovno, sistematično, metodološko...

Kaj hočemo, kaj želimo?!?... da bo naša stvar živela naprej... torej delamo z mladino... in eden od vidikov gasilstva ti je tudi ta forum, ki je namenjen izmenjavi mnenj, informacij, stanj... s končnim ciljem, da vsi nekaj odnesemo od tega... da se nekaj dodatno naučimo...

Preden se bomo lotili te stvari, se moramo zavedati nekaj dejstev: največja zasvojenost dandanes ti je računalnik, ne pa alko ali droga... torej, mnogo mladih si definitivno ogleda tudi to stran...

Mladi bodo nekje sodelovali samo, če v tem vidijo motivacijo, motivacija pa ti je povezana z nečim, kar je zanimivo, zabavno in igrivo, kar ima vsebino in kar lahko tudi ponudi neko obliko nagrade...

Razmišljajte v tej smeri!

In še eno vprašanje: če bodo mladi sami imeli svoj forum, mar mislite, da ne bomo na njem sodelovali tudi mi, odrasli (pjeh, jaz se še vedno mam za "froca"), kot tisti, ki bomo ali kdaj dali kakšen odgovor ali jih bomo kdaj kaj vprašali... ali pa bomo vmešavanje in medgeneracijsko sodelovanje "prepovedali"?!?

Za mene osebno sta možni obe varianti: ali, da se jim na tem forumu pripravi posebna rubrika (in pod njo tri ali štiri podrubrike), ali pa, da imajo svojo spletno stran oz. svoj forum... toda, kdo ga bo vodil, moderiral, kdo bo to nadziral... s tega vidika je bolj smotrno, da vse ostane na istem forumu... je pa še nekaj res... če se bodo mladi včasih "špilali" po tem "našem" forumu tako kot včasih to slišiš po UKV-jih, bodo moderatorji dobili "popizditis"...

Za vse nadaljne strokovne nasvete se lahko brez skrbi obrnete na mojo malenkost, ki dela v organizaciji, ki ima v vseh svojih programih letni obisk med 50.000 in 100.000 otrok in mladostnikov...

Bom malo prespal in jutri ali pojutrišnjem napisal, kaj bi bilo bolje... vsaj po mojem... do takrat pa

lp

bp

041522808
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

Štajerc napisal/-a:Za vse nadaljne strokovne nasvete se lahko brez skrbi obrnete na mojo malenkost, ki dela v organizaciji, ki ima v vseh svojih programih letni obisk med 50.000 in 100.000 otrok in mladostnikov...
Ti kot profesionalec, jaz pa kot prostovoljec :wink:
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

TV2D , David in Atron, očitno je posredi majhen nesporazum. Kot pobudnik, za rubriko ali forum na kateri bi sodelovali mladi gasilci je mišjena gasilska mladino , to so pionirji in mladinci in ne člani nad 18 let !!!
Imam občutek kot da vi , ciljate na mlade operativce , kar pa je daleč od tega.
Štajerc je celo ponudil sodelovanje (moderator) in če je nekdo pripravljen sodelovati , zakaj ne bi poskusili ?
Tak je to.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
Atron
Kontakt:

Res je v mislih sem imel operativce, hvala za razlago, če bi bila taka stvar sem tudi jaz pripravljen sodelovat

V službi ljudstva

Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Atron , si videl , čitamo se med sabo kot stari prijatelji , čeprav se še videli nismo v živo !!!Beremo se med vrsticami!
To samo pomeni , da forum združuje ljudi in interese.

Upravniku bi predlagal , da začnemo z rubriko v tem forumu , ki bo posvečena gasilski mladini, potem bomo pa videli.
Na nas pa je da jo približamo otrokom v svojih in sosednjih PGD !
Moj predlog, kaj pravite ??
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Štajerc
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Štajerc »

Oskar, se strinjam... Manj dela bo, če bo ena rubrika namenjena njim na tem forumu... poleg tega... vse informacije bodo imeli pred seboj (namesto da bi skakali iz tega na drugi forum in nazaj) in ko se bodo počutili dovolj zrele, bodo "preskočili" iz te rubrike (namenjene mladim) med ostale na forumu...

po resnici povedano pa še nisem imel časa kaj prida razmišljat o tem...

bo pa to eden redkih forumov za mlade v SLO...

lp

bp

ps: aja, Oki, še nekaj! Nikjer ni bilo govora, da bom jaz moderator... saj pa imaš tudi druge usposobljene ljudi za moderatorstvo... kaj te naj kot moderator delam?!?... sodeloval bom z veseljem vsepovsod tam, za kar me bodo uspeli "nahecati"... in če bom znal...
Uporabniški avatar
Gregor K.
moderator
moderator
Kontakt:

Ne bi bilo najbolje, da si moderatorja izberejo sami? :idea:

Odgovori