JozeR napisal/-a:Dejansko si moramo priznati, da vsaj polovica gasilcev (operativcev) letno ne gre niti na eno intervencijo - vsaj po mojem mnenju. Kakšnih 10-20 odstotkov (prostovoljcev) pokrije najbrž 50% vseh intervecij, ostalih 50% pa poklicni.
Naše društvo je I. kategorije in prav lahko se zgodi, da kakšno leto nimamo prav nobene intervencije

. Ali ste mar mnenja, da zaradi tega nimamo operativcev in da so vsi tisti tečaji, ki smo jih posamezni člani opravili (strojniki, IDA, nev. snovi itd) brez veze?

Ali naj sedaj pozivnik puščam doma?
Za vraga, saj nismo mi krivi. Pravzapraj je pa to zelo v redu, da ni nikjer gorelo

. Verjetno smo na preventivnem področju naredili kakšen korakec naprej (nakup gasilnikov, prikaz njihove uporabe za vaščane itd). Sicer pa se lahko zgodi tudi PGD višjih kategorij, da v celem letu nimajo nobene intervencije, pa zaradi tega niso drugorazredni gasilci.
Podpiram pa razmišljanje, da bi morali člane operativne enote bolje stimulirati za pripravljenost in usposabljanje. Stimulacij pa je več vrst. Ni ravno plačilo v denarju edina stimulacija. Ko pri prostovoljnih gasilcih uvedeš plačevanje opravljenih ur, se po mojem mnenju sistem prostovoljstva podre.