POKLICNIH GASILCEV NA RAVNAH NE BODO UKINILI
Moderator: Vrsho
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Miran 70 napisal/-a:Kar se poklicnih gasilcev zadeva, pa ti naj povem,da smo na izmeni trije gasilci in da smo zelo operativno usposobljeni in da moramo včasih opraviti delo,katero bi druge poklicne enote opravile z sedmimi in več gasilci.
Glede na to izjavo so le tri možnosti:
1. Da so v drugih poklicnih sami lenuhi in nesposobneži, da vi zaležete v razmerju 2:1!
2. Da se precenjujete in delo sicer opravite(ne bom ocenjeval, kako!!!), vendar v okviru svojih možnosti, ne pa 2:1
3. Da si malo brcnil v temo, ker pač ne preneseš takšne debate, saj se gre za tvoj kruh.
Pa še nekaj: ne mi razlagat o taktiki in poznavanju taktike, če veš, kaj je skupina in na kakšen način jo lahko uporabiš. Velikokrat sem že videl napad enot s tremi gasilci : strojnik in ena napadalna skupina! Brez vseh osnov varnosti in kvalitete. Lahko, dokler gre za osnovne, začetne požare. ne pa za resne intervencije. Sicer pa zakon (oz. na osnovi njega sprejet podzakonski akt) jasno pravi:
GE VI. kategorije poklicna GE ali prost. GE s pokl. jedrom
42 poklicnih gasilcev (to je vsaj 7 na izmeno-glede na realno stanje v našem poklicnem gasilstvu - bolniške, dopusti) z izjemo resnih enot (LJ,MB).
Dopušča pa organiziranje tudi 28 poklicnih gasilcev (kot poklicno jedro v PGE; s prostovoljci zagotavljamo manjkajoče ob resnih intervencijah). Ampak tega tako lokalni oblastniki kot gasilci nočemo razumeti.
za primer Ravne pa je realno stanje glede na znane številke:
GE V. kategorije 56 prostovoljnih gasilcev ter 7 do 10 poklicnih gasilcev v gasilskem jedru
Torej vam do resnične poklicne gasilske enote manjkata še dva koraka: prehod na 28 poklicnih gasilcev v poklicnem jedru znotraj prostovoljne gasilske enote oz. prehod na 42 poklicnih gasilcev kot samostojna poklicna enota. Tako pravi zakon. In vse drugo je zamegljevanje stanja in ohranjanja statusa quo. Pa saj ni tako le pri vas.
Zamisliti se ob opravičevanju svojega obstoja, kaj bo, ko nekega dne ne boste zmogli svoje naloge.
No ja dragi moji, ne da sem poznavalec enote na drugem koncu našel lepe Slovenije! Samo 42 gasilcev za enoto v Ravnah na koroškem
ljubi moji kaj pa proračun in ostalo! Saj se sam zavzemam za obsotj poklicnih enot samo v noralnem številu! Ne pa da bi jih bio na Ravnah ali pa Postojnii katero malo bolje poznam 42 gasilcev! Roko na srce pa saj nebi imeli kaj delati!
Se pa polnoma strinjam z MaV-om!
LP Marolt
Se pa polnoma strinjam z MaV-om!
LP Marolt
življenje je lepo! Ne boj se mrtvih, boj se živih!
V Gasilskem Zavodu Ravne je zaposlenih 12 poklicnih gasilcev in ne 10.Ko pa sem dal izjavo da naredimo trije gasilci isto na intervenciji kot ostale enote (poklicne)kjer jih gre več na intervencijo pa je izjava od Gasilske Brigade Ljubljana,ko so bili slučajno na eni naši intervencji.S tem pa nisem in niti ne morem žaliti ali pa podcenjevati ostalih enot po Sloveniji in nisem niti napisal,da so lenuhi.Prosim,da ne obračaš besed,ker to nima smisla.Najbolj važno pa je le to ,da imamo tako eni kot drugi samo en cilj,to je :pomoč ljudem in vsem,ki so ogroženi.
V Gasilskem Zavodu Ravne je zaposlenih 12 poklicnih gasilcev in ne 10.Ko pa sem dal izjavo da naredimo trije gasilci isto na intervenciji kot ostale enote (poklicne)kjer jih gre več na intervencijo pa je izjava od Gasilske Brigade Ljubljana,ko so bili slučajno na eni naši intervencji.S tem pa nisem in niti ne morem žaliti ali pa podcenjevati ostalih enot po Sloveniji in nisem niti napisal,da so lenuhi.Prosim,da ne obračaš besed,ker to nima smisla.Najbolj važno pa je le to ,da imamo tako eni kot drugi samo en cilj,to je :pomoč ljudem in vsem,ki so ogroženi.
Rafter--verjetno ima probleme s strežnikom al s čim.
Zadnjič se je tudi meni zgodilo da sem v Novicah objavil eno temo pa ko sem stisnil pošlji mi je potem stran nalagalo pet minut. Pa se mi ni dalo več čakat pa sn stisno Back in napisal na novo, nisem pa videl da je kljub temu da se mi stran ni naložla objava bila vseeno vpisana.Samo sem jo potem zbrisal.
Tak da je verjetno bilo kaj takega.
Zadnjič se je tudi meni zgodilo da sem v Novicah objavil eno temo pa ko sem stisnil pošlji mi je potem stran nalagalo pet minut. Pa se mi ni dalo več čakat pa sn stisno Back in napisal na novo, nisem pa videl da je kljub temu da se mi stran ni naložla objava bila vseeno vpisana.Samo sem jo potem zbrisal.
Tak da je verjetno bilo kaj takega.
-
gajo
lep pozdrav
Lep pozdrav iz izobraževalnega centra na ig-u kjer se za poklic gasilec usposabljama tudi dva poklicna gasila iz poklicna gasilske enote Ravne !! 
Ne vem zakaj si faca tako razočaran nad poklicnimi gasilci iz ravn.Ali si se prijavil pa ti ni uspelo,lahko pa prideš k nam na obisk in ogled enote pa ti bomo razkazali vso opremo in te še na koncu pogostili z kavo.Lahko pa si prepričan,da nismo tako slabi ljudje kot ti misliš,verjetno ko boš odšel iz enote boš imel drugačen pogled na situacijo.
Pa brez zamere.
Vsak,ki pride k nam na obisk je dobrodošel.
Pa brez zamere.
Vsak,ki pride k nam na obisk je dobrodošel.
- Marko Novak
- moderator

- Kraj: PGD Zagorje - mesto
- Kontakt:
Faci v reply
Imam občutek ,da si se prijavil v forum samo z enim namenom.faca napisal/-a:Lepo... Bosta vsaj dva šolana gasilca v Zavodu Ravne.
Potem vas bo pa mogoče res vseh skupaj 12 zaposlenih.
Ker se boš verjetno izgovarjal na "blue ribbon" ti bom dal nekako prav.
Konec koncev si verjetno gasilec.?? Da ne bi blatili kar vsepovprek in vsakogar imamo pravila ,katera hočeš nočeš spoštujemo.
viewtopic.php?t=1326 (za vsak slučaj)
Lep pozdrav, pozdrav tudi ravenskim kolegom, pa tistima dvema ki gulita šolske klopi. Veliko uspehov in znanja Vama želim.
Marko NOVAK
Marko NOVAK...GSM 040 631 011
-
FREDI
Fantje,kako boste in kako lahko delujete, če je eden v gipsu, dva v šoli-eden pa je išolan sladoleder. Seveda pa mi razložite kako lahko šolane gasilce mečete na cesto.Glede vaše in derektorske razlage po medijh, da se izobražujete,naj navedem, da mogoče le pri pranjih avtomobilov. Mogoče, vendar žalostno da preprepičujete občinske svetnike in župane v Koroški regiji, kako in skom lahko intervinirate, dva gasilca pa nista dovolj,da bi varovala mežiško dolino in seveda dom, ki je ob vaši intervenciji prazen.Glede vaše intervencije pa še to, kako lahko na prometno nezgodo greste brez goriva v agregatu za klešče in razpiralo.
Ali naj s temi gasilci (saj niso) po DIREKTORJIVIH izjavah varujejo celotno Mežiško dolino in si upajo reči da bi varovali celo KOROŠKO REGIJO.Z vadrovko v roki ne moreš narediti nič.
Fantje prosim vas pomislite malo vsaj se vam v Zavodu na široko tresejo stolčki.
Ali naj s temi gasilci (saj niso) po DIREKTORJIVIH izjavah varujejo celotno Mežiško dolino in si upajo reči da bi varovali celo KOROŠKO REGIJO.Z vadrovko v roki ne moreš narediti nič.
Fantje prosim vas pomislite malo vsaj se vam v Zavodu na široko tresejo stolčki.
Dragi FREDI!
Mogoče me občutki varajo, vendar se mi zdi, da si 100% o svoji nezmotljivosti
. Stvari v Ravnah ne poznam, vem pa da ob ustrezni izobrazbi lahko sam kandidiraš za poveljnika v zavodu ali pa samo za gasilca in tako stvari izboljšaš ali pa pomanjkljivosti celo odpraviš.
Je že res, da je za poklic gasilca naprimernejša izobrazba strojne, elektro ipd smeri, nikjer pa ne piše, da je neki "sladoledar" nesposoben za ta poklic. Prepričan sem, da tudi vsi kvazi tehnični tipi niso niti za gasilca niti cukrpekarja
Je pa žalostno, če se stvar, ki si jo opisal res dogodi in je vredna razmisleka vseh, ki delujejo v okviru zavoda Ravne.
Mogoče me občutki varajo, vendar se mi zdi, da si 100% o svoji nezmotljivosti
Je že res, da je za poklic gasilca naprimernejša izobrazba strojne, elektro ipd smeri, nikjer pa ne piše, da je neki "sladoledar" nesposoben za ta poklic. Prepričan sem, da tudi vsi kvazi tehnični tipi niso niti za gasilca niti cukrpekarja
Je pa žalostno, če se stvar, ki si jo opisal res dogodi in je vredna razmisleka vseh, ki delujejo v okviru zavoda Ravne.
Gobc me je zmer tepu!
Bivši član povžarske konjenice
Bivši član povžarske konjenice